Saturday, August 15, 2009

Rommet jeg aldri ville vært foruten!

I går vasket jeg ned spiskammerset, som bar en ett aldri så lite preg av oppussingen.... (les: pussestøv!)
Jeg kom nemlig på at jeg har sidegardiner til disse liggende, ja de har forresten ligget ubrukt i 9 år, så det er vel på høy tid å få de opp igjen! Tenkte å henge de opp som forheng under benken på spiskammerset, for å skjule papiravfallsdunken og kassen med tomflasker som alltid er full. Men dessverre var de altfor lang, selv om jeg var redd for det motsatte. Så om jeg skal bruke de, må jeg fram med symaskina først.

Jeg må legge til at jeg har ikke bloggifisert spiskammerset, bare vasket og ryddet litt. Det er slik til daglig, det eneste jeg tok ut var en vrengt pakke med frokostblanding....!

Jeg liker å ha det oversiktlig, og lett tilgjengelig, men samtidlig ha plass til å sette fra seg kaker og matvarer.

På øverste hylle står selvsagt det som ikke er så ofte i bruk, og lenger ned står syltetøyglassene klare til bruk. Liksom ikke kommet helt i gang med den der syltingen i år, jeg....!
I fjor flyttet jeg fra alle solbærbuskene mine, og jeg har enda ikke laget jordbæråker her. Det får bli til neste år da! (Ellers er det vel mulig å finne bærbusker på salg nå, er det ikke?? Mangler også stikkelsbær)

Elsker disse gamle krokene, og dørslaget fra IKEA er vel ett av mine aller beste IKEA-kjøp.

Norgesglass har jeg hatt som oppbevaringsglass for alskens tørrvarer siden jeg flyttet for meg selv for første gang på tidlig 90-tallet. Mamma syns jeg var rar, husker jeg. (syns hun det enda??)

Kokebøkene sto på kjøkkenbenken i mitt forrige kjøkken, nå er de forvist inn hit pga. mindre benkeplass.

Her skal det gjøres noen forandringer fremover. Gardiner skal hekles/sys, og manglende hylle under vinduet skal opp igjen (den forrige eieren tok fjernet den for å få plass til kjøleskap her)

Så var det forhenget da....
Neste gang jeg tar bilde her, skal jeg love å bloggifisere mitt gamle kjøkkenbord også, for innholdet i dag tar seg ikke så bra ut. Men som sagt, så har jeg ikke gjort noe videre her. Bordet blir brukt til kaker, middagsrester (når det er kaldt nok) ol.

NB rosa kattepus-servietter er rester fra tvillingenes bursdag! ;)

Uansett er dette rommet gull verdt. Det avlaster kjøleskap, kjøkkenskap, benkeplass og rot. Mikrobølgeovnen vår står også her, ute av syne, og stjeler ikke benk, eller skapplas. Men fortsatt lett tilgjengelig, rett innen for døren! Me like!

Regnet har omsider stoppet, og jeg har vært ute en tur i dag. Etterpå skal jeg lufte plenklipperen en tur, før vi kjører til foreldrene mine på pizza & kake. Mamma har nemlig bursdag i morgen! :)
Klem fra Nina

9 comments:

 1. Så koselig med et spiskammers! Det drømmer jeg om å ha:) Og for et system det var der! Må si du er utrolig effektiv og kreativ, får energi bare av å lese bloggen din jeg! Fortsatt god helg! klem fra silje.

  ReplyDelete
 2. Hei Nina!

  Skjønner godt at du ikke ville vært uten dette rommet. Et slikt rom må være en drøm å ha.Bare det å kunne sett vekk det som man ikke bruker hele tiden og fått litt mer plass i kjøkkenskapene sine. Drømmer!Ellers synes jeg det er veldig kjekt og inspirende og følge bloggen din.

  Klem fra Ragnhild

  ReplyDelete
 3. For et ordensmenneske!!!Du har litt av en energi med liten baby å greier.

  mistin

  ReplyDelete
 4. Degotten heller, der var dama som hadde orden i sakene;o)
  En stakkars rotekopp kan jo bli litt misunnelig;o)
  Har sagt en gang før at jeg burde kidnappe deg for å få orden i hagen, du burde kanskje få ta en shine inne også;o)
  Ha en fin søndagskveld.
  Klem
  Linda;o)

  ReplyDelete
 5. Heldig er den som har et spiskammers og jeg er ikke av dem som er heldige der gitt. Men jeg får heller trøste meg med å bruke kjelleren jeg da selv om det ikke blir mye oppbevaring av mat der. Men-men, man kan jo ikke få alt her i verden heller........eller kan man?

  ReplyDelete
 6. Å, den som hadde hatt spiskammers :) Vi hadde spiskammers i min barndomsheim.

  ReplyDelete
 7. Heisann!

  For en utrolig koselig blogg du har.
  Jeg er helt fasinert. Hvordan får du tid til alt dette? =)
  Kunne godt tenkt med et slik spiskammers =)

  Ha en flott dag videre

  Klem fra Bea

  ReplyDelete
 8. Er det noe jeg savner her i huset, så er det spiskammerset som vi hadde i gammelhuset vårt. Vi hadde muligheten her siden det er et lite rom mellom stua og kjøkkent, mot yttervegg. Men vi valgte å ha dør ut og en liten uteplass, og den elsker jeg jo siden jeg kan gå rett ut fra kjøkkenet. Så da så.......

  Hanne

  ReplyDelete
 9. Så utrolig praktisk dette ser ut. Det er utviklsomt effektiv å "lagerføre" en del tørrvarer, men vanlige skap blir fort fulle. Ååååh, et spiskammers hadde vært tingen. Men det blir vel noen dyre kvadratmeter om vi skulle bygge ut for å få et slikt...

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)