Thursday, August 20, 2009

Uimotståelig bladverk!

Jeg skulle egentlig interiør-blogge i dag, for jeg har vært på en liten shopping-tur, og bare MÅ vise frem min nye, lekre knaggrekke, men min lille sønn satte en stopper for bildetaking, da han bestemte seg for å få enda ett måltid (-noe som har vært svært hyppig i dag...)

Da må man blogge om bildene man tok i går, selv om jeg er noe bekymret for at det blir litt for mye hage her da. Det er forresten lov å ytre meningen sin om den saken, altså!

Som mange kanskje kanskje har forstått, er jeg litt over gjennomsnittlig opptatt av vakkert bladverk. Enten det er rødbladet, gulbladet eller sølvfarget, eller bare grønt, spiller det stor rolle hvor de forskjellige plantes i hagen min.
Hovedregelen er farge, kontraster og tekstur, om noen skjønner hvordan jeg ser det i ett blad....
Stauder har som oftes bladene sine gjennom hele sesongen, selv om de er avblomstret. Og de aller fleste blomstrer jo bare en tre ukers tid, så grunnen til min blad-bestettelse er vel innlysende!
Når man setter sammen så forskjellige bladverk, skaper de kontraster og fremhever hverandre.
Noen sommerblomster innimellom, og du har en dekorasjon som varer hele sesongen.
(Bildet over viser lungeurt (Pulmonaria) 'Ankum', storkenebb (Geranium) 'Luscius Linda', en flekktvetann fra svigermor og noe kosmos innimellom.)
Som du ser så er det ikke så mye som blomstrer lenger, men dekorativt er det alikevel!

Liljene svikter ikke enda da, og flere skal bestilles snart.
Mer flekktvetann (Laminum maculatum) 'Beacon Silver', forglemmegeisøster (Brunnera) 'Jack Frost', lungeurt 'Silverado' og en selvsådd storkenebb 'Jesters Jacket' (eller noe i den dur, man kan ikke huske ALT!) I bakgrunnen skimter du også en malurt, som vel og merke er plantet i en plastpotte nede i beddet, fordi den sprer seg ILLE med jordutløpere og tar fort over hele beddet om den får boltre seg fritt! Andre steder i hagen dominerer forskjellige grønne blader (ignorer de stygge, brune bladene på hasselurten,-den ble flyttet i en litt tørr periode og furter fremdeles...)
(alle bildene mine er selvfølgelig klikkbare!)

Mer fra samme bedd:
I dag har det vært 28 grader i Paradiset, og jeg har bare fått dillet litt i hagen mens svigermor trillet tur med Leon.
Mine tre jenter har klart å aktivisere mammaen sin bra, ellers, med å bli akutt syk på skolen, og måtte hentes. En annen klarte ikke å gå av på buss-stoppen og få full rundtur, og komme hjem i taxi, samt har alle hatt den vanlige kranglingen og ørten venner på besøk.
Finværsdagene går i allefall ekstra fort!
Den svære rosa hjortetrøsten (Eupatorium maculatum) på bildet skal til våren byttes ut med den flikbladede hyllen. Hjortetrøsten kommer altfor sent i vekst med tanke på den høyden jeg ønsker at den skal ha. Men vakker er den nå!
Og den blomstrer leeeeeeenge! ;) (Og jeg har sådd den sjæl! )
Klem fra Nina i tropenatten!
PS dukkestue-reportasjen kommer i RB neste lørdag (altså om en uke)

12 comments:

 1. God natta, Nina;-)

  Joda, katter her også men skal spraye kattespray på alt av tekstiler, så satser på det går bra...Evig optimist til det motsatte er bevist;-) er noe dritt om det skal lukte kattepiss av den puta, da... Jaja, jeg får håpe det går. Nå er de slik at faren min sender avisutklipp fra kjente til meg, nå skal jeg be han klippe ut lørdagsbudstikka også. er igang med dukkestua til neste år, og tar imot alle tips jeg kan få! den taklampa, er det med stearinlys/t-lys eller el-lys? Kan jeg spørre hvor den er kjøpt? Nå svimer jeg snart av, shoppingturen idag vrte MANGE timer...;-) Sov godt med lille- og storenurket ved din side;-)

  ReplyDelete
 2. Åh Nina, nå ble jeg inspirert! Hva heter den småbladede planten som står så innmari godt til Forglemeieisøsteren? Jeg mener alstå de små bladene som er helt inntil den? Vil ha!!

  ReplyDelete
 3. Så flott Nina, og jeg blir iallefall ikke lei av å se på hagen din:)
  Utrolig hva rett sammensettning kan gjøre også når det gjelder bladverk.
  Høres ut som hverdagen er kommet til Pardis, med tanke på sykdom, ikke komme av i rett tid, og "diskusjoner" mellom søsken.

  Ha en flott helg da

  Klem fra Eli

  ReplyDelete
 4. Flott, da skal jeg sjekke men kom på inatt at de også selger den på interiørbutikken på Hamar.

  Ang kattesprayen; jeg så den på den store dyrebutikken på Alnabru. De reklamerte om at dette hindrer katter å klore på sofaer, nærme seg tekstiler du vil ah i fred etc. Den ødelegger ikke tekstilene, bare avgir en lukt katter kjenner og misliker, for oss mennesker er den uluktelig;-) Reklamen sier det,v el og merke...

  Jeg skal innover før jeg begynner å jobbe 1.september. kan sjekke den ut og sende et eks til deg om du vil.

  ReplyDelete
 5. Så flotte hagebilder. Ønsker meg hage jeg nå:)

  Klem fra meg

  ReplyDelete
 6. Ca 4*3 meter, Nina! Lykke til. Nå drar vi til fjells på hyttetur, hurra! Klem

  ReplyDelete
 7. Heisann !!

  Jeg syns alt du legger ut er både inspirerende og kjekt å se på. Alltid fine bilder!
  Som blomsterdekoratør syns jeg også at bladverk er nydelig! Man trenger bladverk i hagen for å understreke alt det flott og blomstrende i hagen!!!
  Nydelige bladkombinasjoner du har i den flotte hagen din !

  Ha en flott helg !

  Hilsen Linetoppen

  ReplyDelete
 8. Hei! Jeg har kjøpt skiltet mitt på Kremmerhuset jeg også... så det grønne som du har kjøpt også. Men det passet bedre med hvitt i min gang. :) God helg!

  ReplyDelete
 9. Så flotte bilder, Nina! Og jeg synes i alle fall det er kjempekjekt å se bilder fra den fine hagen din :)

  Det høres ut som du har fått en skikkelig storeter :) Har hatt to slike. Det går seg til, men man føler seg litt som en "melkeku" en periode ;P Litt slitsomt, men den tiden er uansett veldig kort i den store sammenhengen.

  Ha en fin helg! Hilsen Margrethe

  ReplyDelete
 10. Jeg vil gjerne ha flekktvetannen om du skulle orke å sende. Vil du ha noe av meg tro?

  ReplyDelete
 11. Ja det er flott med de kontrastene.

  Ha ei fortsatt flott helg og hils familien.

  Klæm

  PS savne dåkk!

  ReplyDelete
 12. WOW :) You have found many good companions to your plants. I like it!

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)