Monday, August 17, 2009

Velkommen ned i min vakre kjeller!

Ta bare ikke av deg skoene først! ;)
Som bildene viser, er min kjære godt i gang med å meisle opp kjellergulvet for å legge ned nytt avløpsrør. De opprinnelige rørene fra 1932 har vært tett i årevis, og inneholdt bare jord... Hvordan han som bodde her før kvittet seg med vannet på kjøkkenet er for meg ett stort spørsmål, vi har hatt ett midlertidig avløpsrør liggende oppå gulvet, tvers i gjennom hele kjelleren dette året. Nå skal det derimot bli en ordning på snublefellen!

Bildet under er tatt mot det gamle vaskerommet, der det står en diger, sjarmerende støpt vask. Den skal vi ta vare på, og rommet skal brukes som planterom sammen med det rommet som ligger innenfor. Her jobber Andreas med å lage sluk i gulvet.
Kjellergangen vår, sett fra trappen. Dessverre litt lavt under taket, men jeg med mine 169 cm klarer meg kjempefint! Det er verre med han på 190....!

Døren midt på bildet er inn til snekkerrommet, men åpningen skal flyttes en dørbredde mot høyre for å lage bedre plass på venstre side av døren. Her skal det nemlig opp en vegg, slik at jeg får tilbake boden min. Jeg savner boden min....
Siden jeg ikke kunne finne ett bilde i bloggen av boden jeg og Andreas laget i det forrige huset mitt, legger jeg ut ett her. Kjempepraktisk rom med arbeidsbenk og masse lagerplass (en reol som ikke vises i bildet også) Plass til all julepynten, samt andre sesongvarer og noen bokser med klassiske VHS en ikke kan kaste....

Og ett underveis-bilde (hadde ikke før-bilde) -her har vi allerede revet en vegg, tatt ned leire-taket (himmel for en jobb!!!) støpt gulvet og pusset veggen, flyttet ventilen, samt hatt opp plasten.

Rommet var nemlig potetkjeller og en bod, og potetkjelleren hadde ikke lys, og hull i gulvet, og hadde ikke vært brukt av med de 4 årene jeg bodde der.
Nå gleder jeg meg til min nye bod står ferdig, selv om det blir en god stund til, (vinterarbeid) vi må bare få ned dette røret nå mens vi har meiselmaskinen på hjemlån.

Og jeg gleder meg først og fremst til å kunne vaske opp på kjøkkenet igjen...
Har vært uten avløp siden i går, og med 4 unger + to av naboenes, har det i dag vært en utfordring! (frem med stamp i kjelleren! ;) )

Klem fra Nina

12 comments:

 1. Så flinke dere er!

  Hilsen Liv

  ReplyDelete
 2. Åh, for en jobb! Det er sikkert hardt arbeid og mye lyd og støv, fysj! Bra du har en grepa mann som gjør det;-) Jeg har nå begynt å rydde i kjelelren her, må nok male litt også for å få det finere. Takk for inspirasjon atter en gang! Kelm, M

  ReplyDelete
 3. For en jobb!!!
  Men med ders tempo og energinivå, går det vel så det suser.
  Lykke til!
  KLem

  ReplyDelete
 4. Hei Nina:-)
  Takk for kommentar:-)
  Kaffe og Te settet har jeg kjøpt på en lokal butikk. BIG (No.1 Gave & Interiør). De hadde ikke koppene jeg skulle ha, så dem skulle de få tilsendt fra en annen butikk.
  Om du vil undersøke om de sender varer er tlf deres: 75170190.
  Håper du får tak i det du ønsker.
  Klem J.

  ReplyDelete
 5. Dere er kjempeflinke!! Utrolig mye jobb det der, og du som har liten baby å greier =)
  Lykke til videre med prosjektet :)

  Klem

  ReplyDelete
 6. vANN på kjøkkenet er helt klart en fordel, og ikke minst en mulighet til å bli kvitt det igjen - papp er et kjekt alternativ for svært korte perioder og i nødens stund osv... Dere har en stor jobb forran dere, men det blir nok veldig bra til slutt tenker jeg...
  Hilde

  ReplyDelete
 7. AH! Så lekker den boden var! - Jeg skjønner nå at jeg skal kaste alle fargekarti dass, det er HVITT som gjør at det ser skikkelig ut, i alle rom! :D Jeg drømmer om sånt spisskammers som du har - men jeg har så dumt kjøkken; bak den ene veggen er badet, - bak den motsatte, - vindu og ut, -og de to andre veggen har åpning til henholdsvis stue og spisestue. *SUKK* - men jeg kan jo forsåvidt bevege meg noen skritt og lage matbod i vaskerommet - det er SVÆRT.

  ReplyDelete
 8. og jeg mener selvsat spiskammers - ikke spisskammers :) (vil ikke fremstå som helt imbesil)

  ReplyDelete
 9. Hei igjen.
  Bare hyggelig:-)
  Jeg mener bestemt jeg så brødboksen ja, jeg husker jeg syntes at den var flott, men fant ut at jeg måtte ha noe uknuselig:-) Har en mann som har det fryktelig travelt av og til.. Thihi..
  Vet at serie var ganske utplukket, men du kan jo høre.
  Klem J.

  ReplyDelete
 10. Skrekk og gru for en jobb! Men så blir det en ny tilværelse når det er ferdig! Vi var uten skikkelig kjøkken hele julen i fjor... Ikke så artig det heller, men alt går når man må. Og så blir det så utrolig godt når det endelig er i orden!

  Vasken i kjelleren var jo kjempesjarmerende! Godt dere tar vare på den!

  Må si jeg synes dere er flinke, midt i spebarnsperioden og alt!

  Artig med roseutsalg... Det kan fort dukke opp noen spennende sorter man bare mååå ha :)

  Takk for fine navneforslag til hønene mine!

  Ha en fin torsdag! hilsen Margrethe

  ReplyDelete
 11. Du og dere er så flinke. Jeg får høre at jeg har energi, men det er nok ikke noe sammenlignet med deg.

  Ha en fin ukeslutt.

  Klem Ingunn

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)