Tuesday, May 25, 2010

Forandring fryder, selv i små doser!

Hadde mye mer lyst til å dille og flytte stauder ute i hagen i kveld, men sofaen fristet litt også. Rakk å klippe nesten hele plena da, før kroppen sa: Gir ned litt da, frøken!

Så da føk jeg en runde med kamera for å lage en liten oppdatering på hva som skjer i Paradiset for øyeblikket i steden.
Ikke det at det er så mye spennende, men ny-trappa er snart ferdig, og ny hylle kom opp på veggen i kveld.
Hagen står seg nok fint til i morgen den, selv om det klør i fingrene etter å flytte og dele stauder. Som jeg har nevnt tidligere er veksten på planter helt utrolig her, sammenlignet med min forrige hage i Trøndelag, og jeg sliter litt med å få mellomrom mellom både stauder og busker.
Jeg har savnet skikkelige, og pene klatrestativ til klematis og roser i hagen min. På messa kom jeg over disse, og kjøpte inn noen til butikken min som jeg pent stiller ut i hagen. Disse er mye mer solide enn diverse byggesett som kan kjøpes forskjellige steder, og mye finere!
Pga mye sykdom med lille Leon, har pappa Andreas omtrent ikke fått gjort annet enn å bære på han de ukene han har hatt permisjon, men de siste to dagene har han fått snekret på bislagtrappa vår da, så den er snart ferdig.
Dette er inngangen til min bittelille butikk nå, og trapp og uteområde skal snart fylles med blomster og pynt. (Må vel også male vindusomramminger og veggen da....)
Og for de som ikke vet det, er min kjære minerydder og skogsarbeider, -ikke snekker! ;)
Det er så vakkert når kirsebærtrærne blomstrer...
Uthuset er skal bli ny butikk etter hvert, men det er MYE arbeid for å få det til, men vi klarer nok det også. Må bare få opp omsetningen slik at jeg kan koste på litt innvendig av butikk-pengene.
Bak uthuset er det en liten spennede skog av hassel og store kampesteiner. Skal ikke gjøre noen særlig store forandringer her, annet enn å ta bort noen av trærne. Ungene har stier de leker på, og syns det er kansje kjekt.
Syns kjæresten er flink jeg, som har tegnet og snekret dette helt alene.
Ser litt snaut ut med så lite overheng på mønet av taket, men det ble slik når vi lektet ut og etter-isolerte. Skal forlenge det når vi skifter taket, men det blir ikke med det første.
Jeg hengte opp en av mine nye hyller i butikken i kveld, fordi den gir mer plass for varer enn den jeg hadde. Litt overfylt, men sånn er det bare når man har så liten plass.
Hyllen er utrolig fin, og jeg selger den for 1495,- (har den også i grønn) Har fått noen forespørseler om å sende den pr post, men jeg er litt skeptisk på dette, siden Posten klarer å knuse utrolig mye av det jeg sender, selv om jeg pakker det godt. Greit at de har forsikring, men det blir så mye styr at jeg ser helst å slippe.
Kom heller en tur til Paradiset, -enten ved å avtale tidspungt utenom åpningstid, eller på en lørdag eller mandag når jeg har åpent, om det ikke klaffer med de ettermiddagene som variere fra uke til uke. Det blir nok enklere når det roer seg i hagesenteret, men frem til det kan jeg love å åpne på torsdag 18-20.00 og jeg er hjemme på søndag.

13 comments:

 1. Skulle ønske jeg kunne tatt en tur i butikken din.. Men det er litt langt for det ;p
  Du skulle hatt bare en pitte liten nettbutikk ! :)

  ReplyDelete
 2. Ja, nettbutikk skulle du hatt. Hadde handlet mye jeg;-))
  Titter alltid innom før natta for å se etter litt inspirasjon. I dag var det hagen;-))
  Takk!

  ReplyDelete
 3. Å skulle ønske du lå i nærheten her altså.... har hvertfall utrolig lyst til å få til en tur i butikken din engang, for d er vel også lov med en sniktur i hagen din da? Får så mye inspirasjon av bildene dine, gubben er kanskje ikke like imponert, for d er mange ting som stadig dukker opp på "to do" lista..... Er rosebuen din fra Plantasjen? har sett en der som likner, men dem har den ikke foreløbig og visste ikke prisen heller. Tror den blir perfekt der jeg har tenkt, New Dawn rosene er handlet inn å står å venter... Nå skal jeg ut å lufte malekosten. Ha en flott uke!

  Hilsen Linn

  ReplyDelete
 4. Hei Nina!! Har du fler av de superfine og veldig billige runde putene under?? Skulle gjerne hatt noen sånne..?? Og har du slike hvite porselensfjøler??
  klem fra Anette:-)

  ReplyDelete
 5. Hei Nina, så heldig du er som har det "problemet":-) Her vokser det ikke, men vet ikke om jeg skal skylde på klimaet...hehe...

  Fin trapp din kjære lager, god bedring til lillevennen! Klem

  ReplyDelete
 6. Hei og hopp.

  Gubben er da flink til å snekre han da. ;o) Blir så bra atte.

  Den hylla likte jeg, hve er måla på den?

  Ha en knall dag, i dag skal jeg prøve å ta meg litt fri fra styr hjemme å kjøre litt sykkel. Er vel år og dag siden sist jeg tok sykkelen å kjørte meg en tur på veien. hehe...Men så knallvær som vi har nå så må jeg vel ta en tur.

  Klem klem

  ReplyDelete
 7. Fy søren for en kjempefin trapp Nina. Han fyren din er flink han;)( selv om han ikke er snekker) kjekt med slike handymen:)
  Gøy å se bilder fra uteområdet ditt og hva du får til der..for det skorter ikke på inspirasjon, nei. Jeg suger til meg som en svamp.
  Forresten veldig fin liftgardin..det er vel den som kommer i forskjellige bredder..eller ?! Hihihi.
  En slik kunne jeg tenkt meg her. Hvilke størrelser kommer den i ?

  Ha en knallfin dag!
  God klem fra Line

  ReplyDelete
 8. Hei. Du som har grønne fingre og vet mye om blomster - kan du gi tips om stell av pelargonia? Hva gjør man med brune blader, hvordan ta stikling, tåler den å stå i solveggen, vann hver dag? Venter spent og takker på forhånd.

  ReplyDelete
 9. Så koselig hage åsså...
  Trappa bli nå berre super da. Flink mann du he:)

  ReplyDelete
 10. Så flotte bilder Nina, både ute og inne, imponerende hva du får til.
  PS! Hvor mye koster J.D.L-bildene dine, størrelse?

  ReplyDelete
 11. Bare innom i full fart her, -og Anonym: Jeg har allerede skrevet ett innlegg om å ta stiklinger av pelargonium! :)
  Det var dikkert i februar, eller mars.....
  Jobb nå!!

  ReplyDelete
 12. Så flink han er,trappa er kjempe fin. Hylla var nydelig, tenker det er fult men koselig i den lille butikken din jeg :)

  Ha en fin kveld.

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)