Tuesday, August 24, 2010

Atter en gang....

Det hjelper ikke å tørke støv, vaske duk og rydde når det ser sånn ut dagen etterpå.....

Nå er det sånn ca en ting som tilhører hver av oss 3 største her i huset, og en ting som lillebror IKKE har lagt der!

Nei, mistenker pappa sterkt for å stå bak denne nye prøvedukken for luer.....

Sakser ligger alle steder der de ikke skal ligge, -og for øyeblikket er det garantert INGEN i kjøkkenskuffen der de egentlig skal ligge.
Lurer på om det bare er her i huset det er slik?

Dagen har sprunget fra meg i dag, så rydde har jeg ikke rukket. Full fart fra kl sju, og rakk så vidt butikken/posten før de stengte med mine 7 pakker, litt over klokken halv tid.

Så til alle dere som drømmer om å starte egen butikk, -så slik kan dagen være:
Klokka 07.00 opp og hopp!
45 minutter på å lete etter en forsvunnet skolebok = søkk borte. (Også sett mellom over og undermadrass, inne i dynetrekkene, bak skap og kommoder. Under madrass, i alle skuffene, i bok-kassen, under gulvmatta, under DVD-spilleren, inne i klesskapet og utenfor vinduet -på rommet til tvillingmafian)
En stk brødskive inntatt i stående stilling ved kjøkkenbenken, mens en roper: Har du husket... til alle tre jentene. Siste biten i munnen mens jeg løper ut i bilen for å kjøre de på skolen.
Så hjem for å se seg i speilet, pusse tenner og skrape restene ut fra en uttørket mascara-flaske før en hiver seg, og en pakke inn i bilen for å nå frisøren.
Kjøre så feil, for så å måtte snu for å finne frisøren.
Sitte og får dobbel behandling for å få en farge frisøren mente passet best på høysåten min.
Ta imot bestilling på gardiner mens jeg blir klippet.
Svare på sms'er om varer/åpningstider mens jeg tørker håret.
Så ile hjem for der står det to kunder å venter, -siden jeg som vanlig er altfor sen! (Heldigvis var mannen hjemme så han åpent for de)
Så tryllekunsten å prøve å være mamma og drive butikk samtidlig med sulten baby, -særlig siden pappa'n måtte til legen med den der foten sin.
Varme opp middagsrester i micro'n til seg og sønnen, spiser sammen => en gaffel til mamma og en til Leon.
Banne og svore over manglende 12-åring som har stukket av uten å gjøre lekser, og ikke har tatt med mobil.
Må ta med baby for å hente tvillinger på skolen i pappas arbeidsbil, som mangler barnesete. Allerede for sent ute, og må tråle uthusene for å finne en bilstol.
Får omsider montert bilstol (for første gang på 3-4 år siden denne har vært tvillingene sin, og ikke er den samme som den lillebror bruker til vanlig) og kommer på skolen til to møkksure tvillinger som ikke liker at mamma kommer for sent IGJEN!
Rekker å høre en tvilling i lekser før en ny kunde kommer, -og rukket å pakke to pakker.
Så rekker jeg å ta bort Leons bæsjebleie nr 2 den dagen, før ny kunde dukker opp. Leon fremdeles uten bukse og bleie, men like blid for det.
Da kommer storesøster på 12 ruslende som ingenting har skjedd, og jeg unnskylder meg og får ny bleie på Leon, mens jeg koker innvendig og prøver å ikke henge 12-åring på knaggen under hatte-hyllen. Hun har jo ikke tatt med seg skolebøkene hjem en gang.....
Etter at kunden drar, bestikker jeg tvillingene at om de passer Leon i 20 minutter så skal de få noe når vi kommer til Tyrkia. Og vi blir enige om at de skal få badering.
Jeg rekker å pakke en halv ny kasse med bestillinger, og gå på do før en ny kunde dukker opp, -og tvillingene vil se tv (De får nemlig lov til det når jeg er hjemme alene med de, -for da står de ikke ved disken min og sier -mamma.... 150 ganger. )
Så storesøter får anledning til å oppheve husarresten ved å leke med lillebror i sandkassen til pappa kommer hjem.
Pappa kommer hjem, men får besøk= ikke tenkt å servere middag. (Men han har handlet mat, altså!)
Charlotte (7 år) varmer kyllingvinger i microen mens jeg smører brød. Storesøster på 12 er søkk borte igjen, for hun liker ikke mat.
Så ringer telefonen. Ny kunde med bestilling, hyggelig dame.
På dette tidspunktet har koppene i oppvaskkummen kommet sånn litt over høyde med vinduskarmen, og kan lett se ut.
Jeg ignorere oppvasken og fortsetter med pakkingen.
Hører Charlotte i leksene, og prøver å få storesøster til å spise mat. Gir opp, og tar meg ett glass cola. Mere besøk og mere pakking. Ungene er ute å leker, og Leon sover.
Så får jeg tid til å sjekke mailer, svare på noen få og legge tvillingene. Så stikker mannen av igjen og en hylende baby vil ha mat.
Storesøster deler (med glede) maten sin med lillebror, som søler spagetti utover halve kjøkkenet.
Ringer mannen og ber han ta ett tak med barna, -de to som fremdeles er oppe. Kjenner at jeg er sur og snart tom for batteri.
Rekker å få meg og 7 pakker inn på butikken kort tid før stengetid, men har da enda to halvferdige stående igjen hjemme.
Kl 22.00 er jeg hjemme igjen og må begynne å fylle opp butikken med varer fra kjelleren.
Ikke helt ferdig med det, men syns sofaen fristet mer, så her sitter jeg.
6 mailer er besvart, og nye bilder lagt ut.
Kaoshus så her er det dempet belysning, og jeg MÅ gå i dusjen + sette på en klessvask.
Klokken er nå 01.00.

Det var altså dagen i dag. Tror jeg har fått med meg det grøvste.

Ja, og så rakk jeg å knipse disse:
Det er stoltrekkene som matcher liftgardinene jeg selger.
Fått spørsmål om disse i dag, og har de i flere utgaver. Denne under finnes også med hvitt broderi, og tilhørende gardiner. 198,- er prisen på trekkene. (Kan fylles pute i, mens mine ligger oppå de stoppede setene for å beskytte putene der)
Da er det på tide med noen sitt-ups for ferie-magen, -som ikke ser så værst ut når jeg ligger på ryggen.
NB Må huske å IKKE ligge på siden for å sole meg på ferie, for magen vil da ligge nederst....

25 comments:

 1. Himmel for et tempo! Hihi, glad vi bare har 2 pusekatter ;)
  Du skriver så knakende godt og billedlig, at din turbodag gir ihverfall andre en god latter...dermed har du nå forlenget livet til en god del vil jeg tro :)
  Håper du får en herlig ferie! Det har du fortjent!
  Klem fra Lise

  ReplyDelete
 2. Nei,nå har du det for travelt,jeg kjenner pulsen stige,bare av å lese.Har 6 barn selv,(voksne nå),men jeg har ikke så mange gode råd å gi deg.Det bildet fra gangen kjenner jeg igjen,det blir sånn hos oss også,hva med¨å sette en kurv,så havner kansje tingene der ,da er det ihvertfall ikke så synlig.Saksa kan du ha et bånd i og spikre den fast i skuffen.

  ReplyDelete
 3. Sender over en klem som du kan bruke når du får tid... her hjemme har jeg bare to jenter på 8 men en Veldig aktiv mann og to aktive barn så jeg føler at jeg henger ut av vinduet med ei mappe eller en treningsbag eller et ellet annet hele uken..men jeg har sagt det før. stum av beundring for det du får til og god tur til Tyrkia det har du fortjent,,, GUN

  ReplyDelete
 4. Det ser nok slik ut hos oss alle:) Det er nok oftere litt rot en helt ryddig:)
  HJelpe meg for et tempo, og likevel alt du får gjort...
  Blir litt glad for at jeg jobber natt jeg... hvor jeg sitter med blader, bøker, baker osv før jegkommer hjem i det alle går ut døren, får ha det klem, og går og legger meg:)

  Ønsker deg en goood ferie:)

  ReplyDelete
 5. Hjelpes meg,tenker det blir godt å få en ferie snart-

  Håper dagen i dag blir flott:)

  Klem fra Eli

  (sakser de er alle steder, men ikke i kjøkkenskuffen....)

  ReplyDelete
 6. Så herlig å lese om deg og familien din. Du skriver så bra at jeg "ser" deg her jeg sitter å leser.
  Kjenner meg igjen i noe av det du skriver om Feks. 12 åringen som ikke vil spise, "glemmer" mobil.... kunne jammen tro det var min 12 åring.
  Tror jeg må ta meg en titt på de gardinene.
  Ha en flott tur til Tyrkia

  ReplyDelete
 7. Har egentlig berre ein kommentar: Puh!!!

  Hehe.. Bortsett frå det, så er det det samme her i huset. Vi rydder og vasker og tørker støv, og berre nokre få timer etter er det nesten like rotete igjen!!

  Helsing Lillian

  ReplyDelete
 8. En av dine kommentarer førte meg til deg,og det er jeg glad for! Det er ikke ofte jeg er våken nok på denne tiden til å humre og le,men nå smiler jeg. Akkurat som jeg kjenner meg litt igjen,gutten min på 15 har rett som det er "glemt" bøkene på skolen;) kjenner også til sakseproblemet... Får kanskje feste saksene i kjøkkenskuffa med en lang hyssing? ;) fin blogg du har,legger deg til på bloglovin:)

  Ha en fin dag,og husk å bremse opp litt av og til:)

  Klem fra Nina

  ReplyDelete
 9. En kan ikke annet enn å bli mektig imponert av deg, Nina! ALT du får til - med huset fullt av barn ... Imponerende!! Nyt ferien! Lad batteriene.

  Klem fra meg til deg:)
  ANETTE

  ReplyDelete
 10. hei.
  ja for en energi du har,send gjerne noe til meg hihihi.
  klare det er sånn hos oss å,vi er jo mennesker å alt er ikke perfekt,men da er det kjekt å snu ryggen til det,å ta bilder der det er i orden,hihi..
  ønsker deg en fin dag,
  og husk å puste med magen.
  klem fra sylvia

  ReplyDelete
 11. Takk for en artig skrevet "dagbok"! Den fikk meg til å smile mange ganger, og jeg kjenner meg igjen. Men er utrolig imponert over det du får til! Vær stolt av deg selv! :-D

  God ferie!
  Klem Jenny

  ReplyDelete
 12. Wow,er det jeg kommer med nå.
  For jeg hadde sikkert ikke klart å rekkt over alt det,å jeg har bare 2 barn.
  Håper dagen din idag blir flott!
  Klem Christina

  ReplyDelete
 13. Hehe, knallbra 8ikke dagen men beskrivelsen og fortellermåten;-), jeg kjente meg veldig igjen, så takk for herlig hverdagslivopplevelse for oss mødre med mange jern i ilden:-) Håper dagen idag blir bedre, Nina! Klem

  ReplyDelete
 14. Hei!!!
  Ikke slit deg ut nå. Huske å hvile litt også!!! Har drivi butikk tideligere. Dårlig med overskudd, og hadde ekstrajobber utenom. Det er stort sett et slit. Men jeg har ingen barn, og er kjempe imponert over at du får det til. Stå på!!!!

  klemmer fra Lena

  ReplyDelete
 15. Wow.. Ble sliten bare av å LESE dette jeg.. Virkelig imponerende..

  Håper du har noen "rolige" dager innimellom også da ;)

  ReplyDelete
 16. HERLIG... og deilig å se at det ikke bare det er hos meg at benker og overflater dekkes med ting og tang. Dette med åpen skuff er også veldig kjent hos meg. Flott med slike bider også det viser at det er helt vanlig folk som lever og ikke bare har hus på utstilling. Kjenner meg igjen i mye av hverdagen din selv om jeg kun har en sønn, mann og en innekatt. Jobber som fabrikksjef og har folk på jobb til kl 23 på kvelden hver dag så jeg kjenner til dette med jobbtelefoner i alle sammenhenger. Men har lært med det er veldig viktig med Anita tid også og den må prioriteres med jevne mellomrom. så pass på Nina - sett av til litt Ninatid du også.
  klem anita s

  ReplyDelete
 17. Du har "bitte litt" å fylle tiden med skjønner jeg ;o)
  HM- det ligger nok ting og tang rundt omkring hvor de ikke hører hjemme hos oss også. Tror (og håper) det er helt normalt :)

  Klem

  ReplyDelete
 18. Du er ikke alene om å ha det sånn med tanke på rotet... Jeg går daglig og maser på min "bedre" halvdel om at jeg ikke er så veldig interessert i å tråkke over alle klærne hans når jeg bare skal ut på kjøkkenet for å ta meg en kaffe. Blir noe gjort neeeeeeida... Blir han irritert hver gang jeg maser? Jaaaaaaaada...

  Imponert over tempoet ditt!

  Klem Kaja:)

  ReplyDelete
 19. pjuh... å æ syns at æ har d travelt, gjør jo kje en femtedel engang ;)

  ReplyDelete
 20. Hoho! Kjekt å lese om dagens dont!
  Håpar du hugsar å vere fornøgd med alt du har gjort, og ikkje misfornøgd med alt du ikkje fekk gjort. Det er nemleg ei felle som er lett å gå i (iallefall hos meg ;-))Trur igrunn du må ha det travelt for å trivast, eg ;-). Skulle ikkje forundre meg om du er utkvilt når det nermar seg ei veke i syden, hehe.

  ReplyDelete
 21. Har lest og nesten mistet pusten....sannelig var dette litt av en dag;)
  En kan lure på hvor saksa ble av, jeg savner min i skrivende stund og har ikke hjemmeboende barn å skylde på....ergo, det må være gubben:D
  Kos deg innimellom og klem fra meg;)

  ReplyDelete
 22. Du skriver utrolig levende! Ble helt stressa av å lese og kjendte meg igjen :) Har selv 3 skolejenter + en liten gutt, og jobber hjemme... I tillegg jobber mannen 17 timers dager - så ja... Kjøring, henting, dansebagger, gymbagger, fotballbagger, pianoøving, div."glemming", tenåring, tweens, lekser, klær, innkjøp, møter, tannlege, vinduspussing, stryking...listen er uendelig! Er ganske uorganisert men jobber iherdigt for å lage systemer som fungerer - noe som også tar tid ;) Men det hjelper :) ut i fra bloggen din, som jeg har fulgt en tid, syns jeg du er fantastisk flink og har et utrolig energinivå/humør. Du er rett og slett en stor kilde til inspirasjon! Lykke til med pakkingen og håper dere får en fantastisk flott ferie, med beina opp og glade barn ;)

  ReplyDelete
 23. Hei, kom bare inn om for å hilse på.
  Det rare er at eg var inne på tanken av å legge ut nokre rotebilder i dag (da har du det ryddig). Tempoet ditt misunner eg deg, du er ung :))

  Ha ei god natt.

  ReplyDelete
 24. Himmel og hav for ein virvel vind du er. Detta hadde ikkje eg takla, ver du sikker.

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)