Sunday, December 8, 2013

Ett skritt nærmere!

Jeg begynner å komme i bakemodus, og har i dag laget litt gjærbakst. Jeg elsker fin gjærbakst, og kunne sikkert he levd på det, -hadde det ikke vært fordi at det tar omtrent en uke før det kommer ut igjen. *Oppgitt*
En gammel juleduk fra skapet fikk komme frem i dag. Har flere i reserve til jul, da dukene ikke overlever så mange dager i slengen. Linduken under en er voksduk, og bollen skal fylles med frukt i morgen.

 Har også etter flere timer med sortering og bretting av klær, omsider fått frem litt mer julepynt. Søndager er de dagene jeg ALLTID havner på vaskerommet, og slipper ikke ut derfra så lett.
Trangt, overfylt, altfor mange klær fra altfor mange barn, og en altfor lang mann med to meter lange bukser....
Etterpå fikk jeg bakt en full Kenwoodbolle med deig som ble både rundstykket og pizzasnurrer.
Ulempen med å ha en så stor familie og alle skal prøvesmake, er at det blir alltid så lite igjen å putte i fryseren. Det er da jeg er glad for å ha en stygg Kenwood, og ikke en pen Kitchen-aid, som bare tar halve deigmengden. Min maskin står uansett parkert på benken på spiskammerset, ute av syn, ute av sinn.
Prøver å spørre familie hva de vil ha å spise til jul, men får IKKE noe klart svar. Krysser alle fingre og tær på at mamma lager litt for mange peppernøtter i år, så må vi nok lage hvite kakemenn, og hjemmelagede pepperkaker selv. I tillegg har jeg tenkt å prøve meg å sånne små Sarah Bernard-topper, for de ser så gode ut, kokosmakroner, colakaker og sånn blanding av sjokolade, mashmallows, peanøtter og karamell, som søskenbarnet mitt la ut link på på Facebook nå nettopp. Så smellgodt ut, og jeg vet at go'mat-raua mi vil like det. (samboeren!)

Når det gjelder julegaver, får alle Lego i år. Mamma får få en lego-sydentur og stefaren min en lego-drill. Andreas ett lego-slips, og lego-tøfler. ;)

4 comments:

 1. Heilt einig! Med mann og 7-8 barn og mette så er Kitchen-aid ein vits ;-). Takke meg til gode, gamle Kenwood og gjerne i to omgangar!

  ReplyDelete
 2. wow flinke deg eg er utslitt og har vasketned badet i dag og fått på plass et nytt spisebord :D

  ReplyDelete
 3. Så koselig! vi baka pepperkaker i helgen, blir vel litt konfekt utenom det og kransekakestenger.. men utenom det får vi bakst av svigermor så slipper bake så mye selv *ler*

  Ha en fin førjulstid,
  Klemmer fra Jatte

  ReplyDelete
 4. sarah bernard er kjempegodt! namnam! :) får stadig høre det når folk er innom, at vaskerommet ikke ser ut slik som på bloggen... rart med det gitt ;)

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)