Friday, May 22, 2009

Drenering....

Jeg har visst bare problemer for tiden.
Problemer med dreneringen, og problemer med bloggen, i tillegg til at jeg måtte grave opp halve rosebeddet mitt (pga. problemene med dreneringen...)
I ett par dager har jeg ikke fått åpnet bloggen min, og jeg har fått tilbakemelding fra flere om at de også har problemer, (med åpne den i Explorer) så jeg er litt oppgitt.
Håper bloggen er på bedringens vei, og at min kjære klarer det mesterstykket med å få huset tørr på beina....
Vårt første problem oppsto der den gamle delen av huset møter den nye, altså under verandaen på bildet over her.
Der, 10 cm under drensrøret fant min kjære denne flotte dammen, som piplet ut under kjellergulvet på den nye delen av huset....
Påbygget på huset vårt ble oppført i 1990 og dreneringen er overhode ikke forskriftsmessig utført. Vorteplasten rekker ikke helt ned til sokkelen på huset, drensrørene ligger altfor høyt, og vorteplasten som skal overlappe med 50 cm i skøtene, overlapper 5-10 cm....
Her er det utført sparing på høyt plan, og jeg lurer på hva forsikringen sier til dette.....
I respekt for å ikke snakke stygt om andre, har jeg ett helt år holdt kjeft om alt det elendige arbeidet som er utført på huset vårt, men nå klarer jeg ikke å klappe igjen lenger! Huset vårt er den absolutt værste privateide boligen jeg noengang har sett!!!
Her er det spart på absolutt ALT, og slurv eksisterer i alle rom! Det finnes ikke en sparkelskjøt som det er brukt sandpapir på i huset, og fugemasse er ikke glattet over, men ligger i strimler rett fra tuben (og er bare malt over). Nesten alt treverket er malt med Jotaplast og annen maling beregnet på sugende overflater og faller av i flak, eller er umulig å pusse.
Taket hadde en mengder lekkasjer, råteskade i veggen med "deilig" svartsopp, tett kloakk (-og jeg kan ikke fatte hvordan han som bodde her før ble kvitt vannet fra kjøkkenet!??) -rørene vi tok opp i går, var fylt med steinhard kompostjord! I tillegg har ikke huset smakt maling eller beis på 19 år!!
Puh!
Det var godt!!

Her er det neste prosjektet vårt da:
Skråningen foran uthuset skal graves ut, og vi skal bygge hagestue her.
Den svære tujaen vi tok ned for litt over en måned siden sto rett utenfor høyre billedkant, og skapte forundelig mye skygge. Det var ganske koselig under den, men treet drysset så fælt. (det var 24 meter høyt...)

Solen skinner fra knallblå himmel i dag, og jeg skal ut og lure ned noen roser og klematis i mine fullstappede bedd. Da har jeg en god grunn til å kjøpe nye i neste uke, når jeg skal plante i rosebeddet mitt igjen! ;)
Trøsteshopping er tingen!

Ønsker alle en flott helg, og ønsker at det skjer ett under i Paradiset!!

Klem fra Nina

17 comments:

 1. Auda!
  Nå ja det dukker opp alltids noe.
  Terassen vår feks, den har ingen glipper mellom plankene så regnvann kan forsvinne. Så når det har regnet godt så er hele terrassen en eneste stor dam. =(

  ReplyDelete
 2. Hei på deg!
  Det er ikke bare du som har problemer med at bloggen ikke kan åpnes. Det er flere jeg har vært innom i går kveld og idag som jeg får beskjed om at Explorer'n ikke kan åpne. Fikk det her på din også, men prøvde flere ganger og kom inn til slutt.

  Så kjedelig å finne så mange feil på "drømmehuset" man har kjøpt. Hvis det er noen trøst så har vi funnet noen vi også etter at vi overtok i 2000. Heldigvis har vi ikke kjeller, for det ville vel vært en katastrofe, men av andre ting kan jeg nevne at alle stueveggene så ut som kulekjøringsbaner når tidligere eier hadde fått ut møblene sine. (Ser jo ikke sånt når det er fullt møblert.), kjøkkentapeten var ikke kuttet til over kjøkkenskapene (eller under overskapene for den saks skyld) og lå bare klint utover toppen/bunnen av skapene. I trappegangen var det brukt sponplater 1. etg. og gips i 2. Hverken overgangen eller skjøtene på gipsplatene var sparklet. Kun tapetsert med en heslig tynn bondrød papirtapet med små blomster. I 2. etg. var det egentlig lagt opp for skjult anlegg, men det var så skjult at alle punktene var tapetsert over og erstattet med påvegg og alle koblingspunkter var koblet med dobble skjøtekontakter (!!) - også langt opp på veggene. Ledninger var tapetsert over eller malt. Alle beslag i vinduer og terrassedører var overmalt. Noe som har ført til at flere av barnesikringene på vinduene ikke virker lenger.
  I tillegg oppdaget vi i vinter da vi fikk maur på badet at det ikke er brukt membran på badet og at vannet derfor følger "kanalene" i fliselimet på gulvet, særlig fra sluket, bort til veggen og rett ut. Dette har ført til at gipsplatene har trukket fuktighet til en drøy meter opp på veggen og badet må selvfølgelig totalrenoveres. HERLIG!!
  Det meste har vi fått ordnet nå på de snart 9 åra vi har bodd her (føler jeg har bodd på en byggeplass hele tiden), men badet må altså tas i løpet av sommeren.
  Som du skjønner, så er du ikke alene med tidligere eiers "herjing" av huset, selv om ikke de kostnadene vi har hatt kan sammenlignes med det ny drenering osv. koster dere.
  Hvis det ikke er mer enn 5 år siden dere overtok så har du jo mulighet til å klage til tidligere eier. Vil anta at det med dreneringen vil gå under "skjulte feil eller mangler" og burde vært opplyst i prospektet/kontrakten. Våre feil har dessverre vært for "små" til at det har vært noe å ta opp og det med badet oppdaget vi selvfølgelig for sent.

  Lykke til og god helg!
  Klemz!

  ReplyDelete
 3. Huff, så tragisk at noen skal ta så lett på ting!!! Vet hvordan det er, her er det ikke så mye feil som er gjort i vårt hus men sånn småting som virkelig irriterer oss grønn, pga latskap og innsparing!!

  Håper alt kommer i orden :-)

  Klem Jorid

  ReplyDelete
 4. Angående problemer på explorer,last ned en annen nettleser i tillegg. Jeg har også Mozilla,og den har jeg ikke de samme problemene med bloggen på. Virker ikke den ene...så virker nok den andre.

  Crap med så mange skjulte feil,men det var vel egentlig som forventet,når en så hvordan huset var vedlikeholdt.
  Ønsker deg en flott dag i solskinnet,Nina...og husk at lillesøster har bursdag idag. Klem.

  ReplyDelete
 5. Hei Nina, så ergelig å stadig oppdage nye ting som ikke er i orden! Jeg jo har fulgt bloggen din leeenge, og vet at du liker at ting blir gjort skikkelig. Det blir nok bra til slutt, men jeg kan tenke meg du har bra problemer med å ta det med ro du som alltid er så aktiv. Tusen takk for hyggelig kommentar hos meg:-) Ha en finfin helg, hjertelig hilsen Hanne.

  ReplyDelete
 6. Skitt! Men det der fikser dere. Blir fint ved det uthuset når dere er ferdig. :)

  ReplyDelete
 7. Hei
  Koselige innlegg og hagen kommer til å bli helt nydelig!!
  Det med gamle hus, kjenner jeg igjen. Hvis det kan være en trøst da... drenering, fukt, sopp, vegger som lekker osv... Ja ja, en får kose seg med det som faktisk er fint og bra;-) Lykke til!
  Kristin

  ReplyDelete
 8. Så synd å se at dere har dreneringsutfordringer. Vi har hatt det samme og opplevd medaljens bakside med å ha hus. Vi har hatt hus i snart 2 år og merket det både ute og inne (at det ble spart på ting og ikke forskriftsmessig utført). Vi har løst det meste nå med penger og tett oppfølging (og hjelp fra Huseiernes Landsforbund og en advokat fra de). Takk for super service.

  Håper alt ordner seg. La oss høre hvordan det går.

  Klem fra Ingunn

  ReplyDelete
 9. Det er helt utrolig hvordan noen "sparer" det de egentlig gjør er jo bare å utsette (og gjøre det enda dyrere...).
  Ønsker dere lykke til videre og satser på at det skjer undre i Paradis :O)

  Godklem

  ReplyDelete
 10. huff... no grue æ meg t å kjøpe hus... så mye som dokk har styrt og strevd d siste året... håe dokk får nyte godt av d snart..

  ReplyDelete
 11. Så grusomt irriterende! Skjønner godt at du trenger å få det ut. Dere får nok orden på alt til slutt. :) Ha en herlig helg!

  ReplyDelete
 12. Trøsteshopping hjelper alltid:-)

  Håper du får en fin helg tross alle problemene...

  Klem Camilla:-)

  ReplyDelete
 13. Eierskifteforsikring kan tegnes både av kjøper og selger, mener jeg. Jeg solgte nettopp et hus, og tok den forsikringen, selv om det ikke er noe galt med huset som jeg vet om. Men kjøper fikk også tilbud om slik forsikring, den gjelder i 5 år.

  ReplyDelete
 14. Hei Nina!

  Ja vi ser ut til å slite med mye av det samme for tiden:-/
  Vi har advokat på saken (takk og pris for husforsikring..dekker slik advokathjelp med 4000,- i egenandel).Dette da taket vårt ble tekket om på nytt i 1978, og betegnet som tett og i god stand i taksten.

  Faktisk var taket den "bygningsdelen" som kom best ut i taksten (T1),-men det har vist seg å være det værste! En ting er at taket må tekkes om, men like ille er all råten og soppen det har dratt med seg i bærekonstruksjonen og veggene...det er minst like kostbart å reparere! Jeg reagerer også på soppen i form av hodepine og kvalme, så takk og pris for at vi ikke er flyttet inn enda:-(

  Du er heldig som har en så flink handymann i hus, men skjønner det må være slitsomt å bo midt oppi det,-særlig du som er gravid og alt.

  Vi får krysse fingrene for at husene våre blir friskmeldte snart, og blir sunne og gode hjem for godtfolk;-)

  Ha en flott søndag!

  Cathrin:-)

  ReplyDelete
 15. Håper det skjer et under hos dere, dere bor jo tross alt i Paradiset og der kan man vel forvente et aldri så lite under når man trengert det?

  Fra spøk til alvor - det kan ikke være særlig artig å oppdage at man har kjøpt noe helt annet enn det man trodde. Det fører jo med seg en hel haug ekstra utgifter og arbeid. Jeg føler virkelig med dere og håper det går greit med dreneringen.

  Det er rart med oss planteelskere, vi finner alltid plass til en ny plante selv om det egentlig er fullt.:)

  ReplyDelete
 16. uff - vi har også drenert hele huset, og måtte rive ut ALT i kjelleren - det var råttent... vi fikk så godt som ingenting dekket, og eierskifte forsikring er noe herk! Selger og eier har ofte i samme selskap, og da blir det surr... Lykke til - her er det nå så godt som tørt, men noen problemer har vi ennå, desverre... Kos deg med trøste handling - planter er den beste terapi...hi hi hi
  HIlde

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)