Sunday, May 24, 2009

Er man dronning når man har vollgrav??

Nå er Nina sliten.
Kan ikke i mitt lille hode forstå at det finnes en ende på denne jobben, for det ser ikke sånn ut...

Jeg ønsker at hele hagen min skal se sånn ut:

Men den aller største delen ser slik ut:
Så jeg prøver å trøste meg selv at det er ikke alle eneboliger som har vollgrav! ;)


Jeg skulle ha satt ett par plast-gakk-gakker oppi der, før jeg tok bildet, men jeg hadde dessverre ikke noen.
Jobben tar 4 ganger så lang tid som forventet, og både jeg og samboern er temmelig slitne nå. Han har ribbeins brest og benhinnebetennelse, jeg har i tillegg til bekkenproblemene, ryggvondt, og syk 5-åring. Lille Mariaen min har nok bihulebetennelse, stakkars....

Lyspungtene har vært dagens besøk av Lone, samt at svigermor og Curt kom for å hjelpe Andreas med dreneringsjobben i dag. Vorteplasten er ialledfall kommet opp, lang nok denne gangen!

En liten del av hagen lyser opp midt oppi elendigheten, og jeg måtte forevige den i går rett før mine flotte tulipaner sier takk for i år. Løfter man litt på hodet er kontrastene store....
Siden "mesterne" for 19 år siden hadde lagt dreneringen 30 cm for høyt oppe på veggen, måtte min innleide graver, grave 6 meter ned i hagen for å skaffe nok fall til den nye sandfangerkummen.Det var på hengende håret at jeg ikke måtte grave opp enda mer hage, men vi berget med kun å ta bort en stor Hosta. En annen fikk luftet røttene sine temmelig bra....!
Litt flaks at rørene lå rett under stedet der vi skal ha plattingen vår, i steden for tvers igjennom beddene mine! Jeg trodde de gikk 3 meter lenger nord pga en bred stripe med sand og noe pukk, som åpenbarte seg under gresstorven da vi fjernet den i fjor sommer. Jeg laget ikke beddene lenger enn hit, men nå er det den eneste plassen jeg kan plante noe akkurat nå.

Dette er min magre trøst i morgen, når jeg skal på posten og hente pakke med busker og stauder fra Nautesund.

Til slutt vil jeg takke for kjempekoselig tilbakemeldinger på det forrige innlegget, og håper dere forstår at jeg har litt problemer med å svare og legge igjen kommentarer til alle i dette kaoshjemmet.
Denne "dronningen" har nemlig hverken hushjelp, kokke, gartner eller nanny....!
Heldigvis har hun drømmeprinsen! ;)
Ønsker alle en flott uke, og meg selv ett under som gjør ferdig jobben ute, eller kryper jeg snart nedi ett av hullene, og blir der!

18 comments:

 1. Takk for en koselig dag!
  Håper vi får til å gjenta den snart!
  Klæm

  ReplyDelete
 2. Hva skal jeg si? tror jeg bare sender deg en stor klem.
  Ting ordner seg til slutt, men trasig når det står på. Bra du slapp å grave opp hele hagen din.

  ReplyDelete
 3. Heisann!

  Forstår du er utolmodig. Men du kan kaskje prøve å "kose" deg med dronning-nykkane medan du ventar ;o) NEi, nei, ingen ønskesituasjon for ein som er hagegal, men kan det vere ei lita trøst at du mest sannsynlig ALDRI må gjere dette igjenn...?

  Lykke til!

  Mvh Tonje

  ReplyDelete
 4. Kjære tid for en jobb! Men med drømmeprisnen og egen vollgrav så har man jo det meste ;P

  Det var flotte bed, til tross for gravemskiner og store grøfter. Godt dere får hjelp med alt arbeidet!

  God bedring til dere alle tre!

  Hilsen Margrethe

  ReplyDelete
 5. Stakkars deg!! For et styr, og midt oppi all den fine beplantningen din! Synes du skal tenke på deg selv som en dronning, jeg, så befaler du bare di rundt deg mens du slapper av;-)

  Jeg synes alltid det er kjedelig med slike prosjekter som ikke vises, hvis du skjønner... Vel, ha en bedre dag og igjen, du er jo en energibunt utenom det vanslige!

  PS! Modlebesøket var toppers;-)

  Kelm, Marianne

  ReplyDelete
 6. Uff da, dette så ikke videre trivelig ut. Og med vonde kropper og sykt barn blir det ekstra tungt - både arbeidene og ikke minst å ha det sånn. Grusomt når slike ting står på! Man tror det adlri blir ferdig. Men det blir det! Vips går ting glattere og gravemaskinen kan forlate åstedet. Håper det skjer fort! Et stort lyspunkt var det jo at du slapp å grave opp mer av bedene dine enn en Hosta! Litt flaks må du få lov til å ha med så mye uflaks ellers med huset.

  Du får prøve å se minst mulig på vollgraven og konsentrere deg om de nydelige bedene og ikke minst dammen du har laget i haven din. Det er så vakkert :)

  Lykke til denne uken, håper pinsen bli uten gravemaskin og vollgrav!

  ReplyDelete
 7. Oj litt av en jobb dere gjør, men du får glede deg til alt kosen etterpå...kommer helt sikkert til å bli like fint som det vi ser i bilde nr.1

  ReplyDelete
 8. Herrefred...
  På med (hverdags)tiaraen så ser det straks bedre ut.

  ReplyDelete
 9. Huff da Nina! Men det positive er at dere får drenert det skikkelig!! Lykke til videre!
  Klem!

  ReplyDelete
 10. Jeg syns dere er utrolig flinke jeg!
  Det kommer til å bli kjempebra!

  ReplyDelete
 11. Auda mildt sagt!
  Ring om du trenger å hyle ut litt da.
  Håper det baller seg i riktig retning så fort som mulig. Dette ble vel mye til og med for deg.
  Kjempeklem.

  ReplyDelete
 12. Jeg kan bare si det blir bra til sist...!
  Vi drenerte rundt huset for 2 år siden, og for en møkkajobb.. men så fort gresset grodde igjen og blomstene fikk sin plass, så var det glemt! Og da er det godt å tenke på at det ikke skal gjøres igjen!!
  Lykke til videre!

  ReplyDelete
 13. Klem til deg Nina.
  Dette vart litt av en jobb.

  ReplyDelete
 14. Uff, misunner det på ingen måte dette, men heldigvis har all ting en ende, selv om den ikke alltid kommer når man ønsker det - mye som skjer hos deg på en gang, kan jo helt ta pusten for en vanlig hagedame...
  Hilde

  ReplyDelete
 15. Hei!
  Jeg må bare få si til deg hvor imponert jeg er over alt du får til. Du har virkelig grønne fingre, det er det ingen tvil om. Og samtidig husoppussing (renovering) og graviditet og full pakke... enhver annen kan bli kaldsvett bare av å tenke på det ;-)
  Du kommer til å få en prakthage!
  Selv sliter jeg med en plen på oversiden av huset - hvor det i dag er - ja, plen. Stort sett bare det. Pga. vei langs denne plena vil jeg ha en slags "hekk" - men ikke på tradisjonell måte. Heller en rekke med ulike busker - gjerne flere av hver - både vintergrønt og bladfellende. Noe stauder og bed og den slags ligger dessverre ikke for meg, det er bare å innse det ;-D MEN - jeg vet virkelig ikke hvordan jeg skal komme i gang! Når man er helt grønn (men langt fra grønne fingre) så er det vanskelig å velge, og se for seg hvordan det blir....
  Lykke til videre med dine prosjekter!!
  En liten hilsen fra andre siden av fjorden ;-)

  ReplyDelete
 16. Du er i allefall hagenes dronning!
  Jeg er helt imponert over hvor flink du er. Digger å lese bloggen din :)
  Jeg ser for meg hvor vakker hagen din kommer til å være neste år.
  Men husk å ta en pust i bakken av og til, nå må du tenke litt på deg selv også.
  Husker selv jeg hoppet på spaden høygravid i fjor og håpet barnet skulle poppe ut mens hurdalsrosen kom opp! Nå står den der så flott :) Men den kommer nok ikke til å blomstre i år..Babyen er ingen baby lenger heller ;)
  Lykke til med både hage og frisk og syk familie fremmover.

  ReplyDelete
 17. Så mye arbeid dere må gjøre får og rette opp etter forige eieren. Uff, synes synd på dere. Men er sikker på at dere får det kjempefint:)

  Nina du er dronning med eller uten vollgrav:)))

  Ha en fin tirsdag:)

  ReplyDelete
 18. Ja, du er definitivt en dronning nå! :) Vollgrav og greier...
  Må spørre deg om et hageråd: Jeg kjøpte meg nettopp en flott rhododendron... herlig gammelrosa farge. Det gikk bare to dager.. før lillemann i dag styrta inn i den med trehjulssykkelen, slik at halve greia brakk av. Den minste ei stor gren, som utgjorde omtrent halve busken. Så nå ser den helt amputert ut.. helt flat på den ene sida der grena skulle vært. Er det håp for at det vokser ut igjen på den sida også? Og hva kan jeg gjøre med den store fine grena som brakk av? Er det mulig å få den til å rote seg slik at den kan bli en ny busk?
  Håper på råd.. ble en smule betutta da jeg så den nye herligheten bli smadra.... hehe...
  Nærmer det seg termin hos deg eller?
  Ha en fin dag!

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)