Sunday, January 8, 2012

Bedre enn sex....?

Jeg vet ikke helt hvorfor, men disse husene gir meg frysninger. Det er absolutt ikke negativt lastet, men heller en slags elektrisk dragning, slik en mann ser på en vakker, halvnaken kvinne.

Når jeg ser på sånne bilder som dette, har jeg mest lyst til å rive hele huset vårt, og begynne på scratch.

Ofte har jeg også har jeg på å få endret fasaden på huset vårt for å tilnærme meg denne stilen. Vår orginale fasade ble jo allerede endret såpass i  1990 at jeg ikke syns det gjør så mye å endre det enda mer.
Men det må liksom gjøres skikkelig gjennomtenkt......
 Selv om jeg er svært glad i symmetrien i de typiske norske sveitserhusene, slik som min venninne Ingrid har, er det klare kjennetegnene på disse viktorianske husene asymmetrien.
Jeg ser også at de husene jeg faller mest for, har også disse lett gjenkjennelige tårnene, hvis jeg egentlig ikke kjenner til opprinnelsen for. Jeg trodde de først begynte med de, fordi dette var stilen som først dukket opp i New England-området, der trolig hovednæringen var fiske. At tårnene da skulle være en utsiktspost for fiskernes fruer, slik at de kunne speide etter sin kjære.
En annen teori jeg har er at de ble bygget kun for show-off, for å liksom "vise" seg.

Uansett har jeg også lyst på tårn på huset mitt, -bare fordi det ser stilig ut fra utsiden. Først må jeg vinne i lotto.
Jeg kom over disse tegningene på min surfende,  vin-frie lørdagsnatt:
(Går på en pencilin som gir meg brekninger om jeg tar ett glass vin. Liker ikke!)    
 Dette er fasade og plantegninger for ett viktoriansk hus fra 1890-tallet.
 Og skissen av det ferdige huset:

 Noen som vil bygge dette til meg?? ;)
Tror riktig nok jeg heller skal bytte om WC/bad og Woodshed da, -selv om jeg bor sammen med en som hag fagbrev på motorsag.......

Internett gir en nå tilgang til bilder en tidligere måtte se på tv.
Det er ikke få ganger jeg har sett filmen Hånden som rører vuggen, samt Mrs Doubtfire, ene og alene for å sikle på husene....

Her er en link med flere bilder!
 Lurer på om det er flere enn meg som får helt spasmer av disse husene.....
-Nina, skal vi ha sex?
-Nei, jeg vil heller sitte å se på bildene av disse husene....(!)
 Dette for eksempel, ville tatt seg godt ut i Paradiset....
Da er det verre å finne bilder av "strippende" hus, som har mistet mye av sin orginale sjarm....
 Eller bilder som dette, av de som snart mister sitt håp....
(Om det ikke er noen av dere som vil flytte til Ohio da...)

Avslutter med en tegning av ett hus som jeg egentlig tror er scannet fra min egen hjerne. 
Aner ikke når det kan ha blitt gjort, da jeg ikke har smakt dråpen alkohol i år, og trodd at jeg ikke har hatt besøk på soverommet, eller i zzz tilstand på sofaen.
Hilsen fra en som visst nok må begynne å tippe nå.

Alle bildene er hentet og tjuvlånt fra forskjellige steder på nettet, og ingen er mine!

19 comments:

 1. Jeg kan trøste deg med at du slettes ikke er alene om å elske disse husene! Jeg har alltid drømt om å eie mitt eget "kråkeslott", og blir helt sjuk av å se slike flotte hus! Enn å fått lov til å gå inn i det huset på siste bildet, snuse inn atmosfæren i det og fantasere om hvordan folkene som levde her hadde det.
  ...og så havnet jeg i ett kjedelig "Storås-hus"! :-/ Kommer det en stor lottogevinst en dag, blir det å kjøpe seg en stor tomt og bygge opp ett stort og fint hus! :-) Ha en fin søndag, Nina!

  ReplyDelete
 2. Fantastisk flotte hus. Vi har nok en "litt" for kjedelig arkitektur her i dette kalde nord :)

  ReplyDelete
 3. Jeg er akkurat lik deg når det kommer til dette. Har siden jeg var liten jente og så kråkehuset på vei til gausdal (mener det var der iallefall) hatt en kjerlighet til hus med tårn og drømmen er jo å eie et slikt hus som du viser til her. Men lommeboka strekker ikke til, desverre! Takk for fine bilder. Rita H

  ReplyDelete
 4. Helt enig med deg, Nina. Disse husene er en drøm. Men man har vel lov til å drømme litt også?
  Klem fra Kirsten

  ReplyDelete
 5. Å joda.. Vi er flere som drømmer om sånne hus.Har vel alltid drømt om det og får si som deg. Vinner jeg lotto, ja da blir det ett sånt hus på meg ;)
  De er bare såå nydelige og jeg synes husene her hjemme blir kjedelige når man ser disse.

  Klem,Kari

  ReplyDelete
 6. Nydelige hus! ;) Denne stilen var min inspirasjonskilde da jeg tegnet badepaviljongen m.m. på vårt hus for snart 15 år siden. Det satte litt "kråkeslott"-stil på huset, huset vårt skiller seg nå klart fra nabohusene, men jeg skulle gjerne hatt en enda mere markant "kråkeslott"-stil på huset. Vi bygde jo på/om et gammelt hus, men skulle jeg begynt på ryddet tomt, og hadde fått tak i en diger rimelig tomt like nært byen (:P), skulle jeg bygd et kjempestort genuint kråkeslott med alle detaljene på plass, det er altså helt sikkert! ;) Vel... vet ikke om det er jeg som begynner å bli gammel, hi, hi, men med årene kunne jeg faktisk også tenkt meg et 1 måls stort hus på en minst fem måls stor tomt på en klippe utmed havet, med tykke hvitpussede murvegger og mange fem meter høye buede vinduer med innvendige skodder, o.s.v.... ;) Venter på den lottogevinsten jeg også! ;)))

  Ha en fin søndag! :0)

  Klem, Ann,
  Glassveranda.

  ReplyDelete
 7. Er nok enig med deg Nina, de husene er kjempefine.. Vi har et gammel hus her i bygda som ikk er "kråkeslott" men som har mange fine lignende detaljer, desverre var det ikke ledig da vi flytta innover ;) Eneste minuset med husene på bildene dine er nok malingen, kan du tenke deg for en vannvittig jobb med alle lister, og utskjæringene??? hmmm akkurat den jobben ville jeg ikke hatt !!!!

  Ønsker deg god bedring og god søndag !!
  -maren-

  ReplyDelete
 8. Helt enig i at disse husene er fantastiske!! Skulle man bare bygd en gang til så kansje??? Lekre er de iallefall. Får drømme videre.. Hilsen mariann

  ReplyDelete
 9. Hahahaaaa! Nei du vil kanskje heller sitte å sikle på husene ja.
  Jeg har en egen mappe med slike siklehus på pcn som jeg har samlet. Dødsfine!!!! Svært lite dekorerte hus her i landet, selv sveitserhusene kan bli minimalistiske hvis de sammenlignes med slike hus. De er helt fantastiske.
  Drømmen min er et kråkeslott og da mener jeg et viktiriansk hus, gemalen vet dette innmari godt.Så jeg har sagt vinner vi i lotta da skal vi bygge og da får en byggherre mange grå hår i hodet av meg som meget krevende kunde. ;)

  ReplyDelete
 10. Åh så fantastisk! har egentlig aldri tenkt over slike hus, men de er jo utrolig vakre!

  Da forandret jeg min ønskeliste :P

  ReplyDelete
 11. Det er vel liten tvil om hva jeg hadde valgt for og si det sånn..DRØMMEHUS!!..Hvem vil ikke ha en slikt fantastisk kråkeslott:O)Men må nok nøye meg med mitt vanlige hus på landet,huset på prærien får det kanskje til og høres litt mer idyllisk ut hihi..Kos deg med kråkeslottene og takk for titten:)klem

  ReplyDelete
 12. Slike hus er jo bare drømmen!! Kunne godt tenkt meg et hus med spir... gjerne litt inni skogen i tillegg så eventyrfølelsen blir komplett.
  Klem Madelén

  ReplyDelete
 13. Nydelige hus!
  Jeg sikler også over slike kråkeslottbilder mens jeg venter på storgevinsten! ;)

  ReplyDelete
 14. Du er nok ikke alene nei. Synes de er så fasinerende!

  Lotte

  ReplyDelete
 15. Fin blogg du ha, Nina! Men de husene der syns jeg er skikkelig grusomme. :D Bra smaken er som baken!
  Dette huset derimot er flottesen:
  http://www.byggebolig.no/index.php?action=dlattach;topic=10650.0;attach=22463;image
  Eller denne hytta:
  http://www.treehugger.com/sustainable-product-design/the-arts-take-root-in-a-fishing-village-with-studios-by-todd-saunders.html

  Kos deg i kveld!

  ReplyDelete
 16. Nydelige hus!!!
  Ønsker meg ett slikt kråkeslott, ja.....

  ReplyDelete
 17. NEI !

  Svar på spørsmålet ditt, ikke fordi husene er stygge men fordi "ting" aldri kan erstatte sex.

  Den typen gamle hus synes jeg er flotte men når de blir "kopiert" på nyere bygninger liker jeg det ikke.

  Ha en bra dag
  Sanne

  ReplyDelete
 18. Du må se "Practical Magic" med Sandra Bullock og Nicole Kidman, elsker det huset. Drømmer om hus med frontporch og porchswing, fatter ikke at det ikke er mer vanlig med overbygde verandaer ala disse husene du viser i Norge med all nedbøren. Er jo mye vakrer enn disse hagestuene med plastbølgeblikktak.. Ellers så er jo husene litt sån Amityville, litt mer grøss og gru typen. Her venter vi på lottogevinsten også, da blir det hus gitt;)

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)