Saturday, January 21, 2012

Blir det bad?

Mens vi ser frem til at pappa kommer hjem fra skogen, koser jeg og Jr oss med lek og Timmy-tid. 

Vi er redusert familie i helgen, for jeg kjørte jentene til Trøndelag i går. (Ikke hele veien, nei!
Helgen skulle brukes til å bygge bad, men samboeren måtte ut og ta noen Dagmar-trær for en dame først. 
Det er en kunst å både tjene ekstra penger, og renovere hus samtidig, og det tar utrolig mye lenger tid....

Jeg sitter og titter litt på søte Timmy, og tenker på hva vi trenger å kjøpe inn i dag, for å klare å ikke holde hviledagen hellig.
Vi må begynne med å lage luftespalter i taket, slik at det blir lufting mellom isolasjon og taktro. Dette er for å hindre at det danner råte i denne.
Jeg rekner med at dette er en typisk jobb for Andreas, mens jeg blir puttet inn i kneveggen bak gjesterommet for å legge dampsperre og isolere der. Tenker at de kiloene jeg har lagt på meg i vinter, ikke blir gode å ta med inn dit, da det er utrolig trangt, og lavt under taket. (Bilder kommer nok)
Så blir det en utfordring å finne ut hvor vi skal isolere kneveggene i det kommende badet, fordi jeg skal ha innebyggede hyller i veggen, -noe som jeg selvsagt "ser" når jeg lukker øynene, -men som er litt vanskelig å forklare min kjære.
Her i huset er det jeg som kommer på ideer, og jeg kroter de ned med min grusomme, likom-kunstneriske blyantstrek, mens han alltid tegner ting skikkelig med linjal, og konstruerer bæresøyler og det som trengs. Perfekt arbeisdfordelig OM jeg hadde vært litt flinkere til å forklare, samt litt mer nøye i mine skisser, og han hadde hatt litt mer fantasi.... ;)
Det er ikke sjelden jeg tenker, og irriterer meg over alt det idiotiske jeg har lært på skolen som jeg ikke har fått bruk for, -og at jeg ikke har lært en pøkk om hvordan ett hus må bygges for å unngå råte, trekk og varmetap. Rekning med en haug x'er og y'er som jeg ikke har klart å putte inn i NOE av det jeg gjør, brukte vi ukesvis på! *Skaller hodet i veggen*  Men etter å snart bygget opp dette fra scratch, har jeg lært en hel del som gjør at jeg ser bare utrolig mange feil andre som også pusser opp hus gjør. Det er ikke morsomt, ihvertfall ikke når en kanskje må bytte hele taket om 15 år fordi en ikke visste bedre tidligere.....
Det er jo ikke alle som har økonomi til å leie fagarbeidere når prisene på dagens hus er så enorme, så de fleste baserer seg på å gjøre det meste selv. Ofte tenker jeg at jeg er så glad for at jeg har pusset opp ett hus tidligere, slik at jeg vet mer, men jeg blir aldri utlært.....

Det ble egentlig bare en menge røl i dette innlegget. Men de som ikke gidder å lese min kjedelige tekst, kan se på de fine bildene som jeg fant fra ett hus,-tror det var franskt. Og jeg skrev ned adressen til siden, men HVOR er den nå??
Skal lete og legge det inn! HER er det!!

Ha en strålende lørdag!

7 comments:

 1. Hej Nina
  Glæder mig til at se baderummet når det er færdig ,du har bare den bedste smag -I LOVE IT- klem Maj-Britt

  ReplyDelete
 2. Tid og penga e stadig ei utfordring ja. Noko så enkelt som å male nokre ubehandla furupanel-tak vert berre ikkje gjort.... Irriterande, for det kunne ha vorte så fint med ein gong.

  Lykke til med planlegginga og samhandling med samboer :-)

  ReplyDelete
 3. Ojojoj! Flott inspirasjon det der:)
  Bad er knallgøy å lage, særlig hvis man har finansene i orden...for min del hadde jeg ikke det og det betyr loppebad;) Heia Finn.no!
  Gleder meg til å se resultatet!

  Stooor klem!

  ReplyDelete
 4. Kom igjen! Her er heldigvis bada i huset ferdige. No er det ekstra-kjøkkenet og vaskerommet i kjellaren som skal ferdigstillast. Men jammen "gløymde" vi å kjøpe ei nødvendig gipsplate i går. Går litt i rykk og napp her og. Men no er målet å få dette ferdig før snøen forsvinn for då har vi rikeleg med uteprosjekt. Det hadde vi frå før altså, men jammen kom det eit nytt inn på lista i går. Jfr Hans og Grete-huset mitt som plutseleg konkretiserte seg ein god del. Og som du seier, også blei visualisert for mannen som har litt dårlegare fantasi. Takka vere ditt blogginnlegg. Er allerede i gang med å tenke på kva som skal inn i det "huset". Gledar meg til å sjå framdrifta på badet. Det blir sikkert knallbra!

  ReplyDelete
 5. Lykke til; virker som at du får til det du vil;) Vakkert!

  ReplyDelete
 6. JEG gidder å lese teksten din, Nina! I den grad at jeg glemmer å se på bildene! :o)

  I all hemmelighet er du min opp-pussings- og restaureringsguru, skjønner du... Du kaster omkring deg med uttrykk om både bærevegger og ventilasjon osv... osv... Love it! :o)

  God helg, og lykke til med prosjektet!

  Mvh HildeSu

  ReplyDelete
 7. Hei Nina:)Jeg leser teksten din med glede:)Jeg er så glad jeg ikke kan med sånt xog y greier!Holder meg til til det enkle som innredning og farger,mye bedre:O))Lykke til med badet deres,bra du har en mann som kan sakene sine:)klem

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)