Sunday, December 16, 2012

Do u like the viev of the subway while u take a shower?

Siden vi står bom fast med badet oppe i andre pga 4 pakker manglende flis, sitter jeg med nesen i data'n min og surfer etter inspirasjon til bad nr 1. -det vi ikke har begynt på enda.....

Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å ha ett mer viktoriansk bad nede med marmorflis på gulvet og panelert brystning, slik vi hadde på badet i det forrige huset mitt, men nå 4 år etterpå er jeg litt i tvil ang flisvalget. Jeg føler at marmorflis er en trend, og at trender er imot min livsfilosofi. Trendene endres raskt, mens min økonomi sier at jeg har ikke råd til å pusse opp badet hvert femte år. 

20 og 30-tallsstilen med panel, subway og hexagon-fliser er ikke en typisk trend, -bare vakkert, vakkert, vakkert......
Bombanderer dere dermed med bilder som jeg har tyvlånt på Pinrest og Google!
 Dette badet hadde ett kjedelig gulv, men en fantastisk sokkel, panel og brystningslist, samt nydelig taklist og perfekt omramming av vindu! (Men hva er det grusomme oransje som lurer seg frem bak do??) Klassisk WC, toalettrullholder og vask, -men ett ben??
 Litt enklere stil, med små hexagon-fliser.....
-Ikke så pent uten bord, tenker jeg, men så var det den skarpe kanten da... (det blir en skarp kant når en kutter en flis i to. Disse pleier man å legge inn mot vegg, sånn at fugemasse og silikon skjuler den)

Ett originalt, gammelt bad med råååsa vegger! ;) 
 Sånn vask har jeg vurdert på badet oppe. Får se hvordan reserveløsningen blir, -for jeg har sagt til mannen at vi kan bytte om en stund om vi finner noe annet. Med 4 barn og mye rot så liker jeg oppbevaring jeg da. MYE oppbevaring! ;)

-Men ikke denne benken/vasken!!! 
Spekulerer fælt på hvordan jeg skal få en fin dusjnisje uten å bruke for mye glass.... 
Glassvegger er for moderne, og grusom å renholde (HATER å vaske vindu/glass!!!) Før i tiden hadde de jo kun forheng, -men er jo ikke alltid lite fancy og nydelig det heller da..... 

 Simpelt hen ELSKER dette flisarbeidet!!!
(Er ikke så sikker på at stefaren min ville ha elsket meg like mye om jeg hadde inistert på å ha det slik da, for dette er mye arbeid! -Men nå har han jo lært opp Andreas! )

Mer fra samme bad....

En gjenganger i flere av disse 20-talls badene er den svarte pynteborden. Dekorativ, men Nina hadde nok foretrukket grå.

 Inspirasjooooon......!


 Riktignok ett kjøkken med subway-fliser, men SJEKK det taket da!!! ;)
 Jau, jau... -ikke så værst! ;)

 Kunsterisk gulv, inspirert av romersk kunst.
 Liker lampene og stilen....
-ikke underlimt vask i marmor. Minner meg om Tyrkia... ;)
 Søtt, men vaskene er vel 50-talls. Morsomme.

 Nydelig hylle/skap.... Liker også den høye brystningen.
 Egentlig trodde jeg ikke sånne spanske fliser var helt Nina, men disse var virkelig vakre....!
 Så en melding til dumme flisprodusenter i dette landet: Hvorfor har dere ikke sånn brystningslist???


 Tunnel of love! ;)
Fantastisk flott da!
 En inspirasjonsmix som jeg fant på en utenlandsk blogg, tror jeg.... -Dessverre gjør min mangel på tid, sånn at jeg oftest ikke rekker å notere meg hvor jeg finner ting.
 Men det var WC'en jeg ville vise. Liiiker. Vil ha en sånn når jeg vinner i lotto! (høh, -begynne å tippe først??)

 DET korte badekaret da! ;)
 Viktoriansk bad med sisterne med høyt fall.
 Herlig tak.....
 Jeg har vegger med panel på badet oppe som jeg kan endre fargen på om jeg ønsker...
Denne grønnfargen er fin, altså!
 Fin flis!
 Her har de satt opp en glassvegg som skal virke usynlig....
 Her er litt av det samme, -en anonym glassvegg.

Ett grusomt gevir oppe på veggen, og tregulv! Amerikansk, ja! ;)

Nei, det får holde!
Skal sta og ta en dusj sammen med søppelsekkene mine!
Tuddelidu!

3 comments:

  1. Skal ikkje pusse opp bad det første året, heldigvis. Men neste år kanskje, må vi lage bad til det gamle huset, og eg har forsåvidt allerede sett ut korleis det skal vere, berre eg finn igjen bladet/bildet, då...Kjekt at du legg ut slike inspirasjonsbilder. Eg er veldig einig med deg angåande dei svarte golvflisane, kjempefine. Sånne kunne eg tenkt meg! Eg gledar meg på dine vegne til badet blir ferdig og du slepp og dusje med søppelsekkar, tippar det blir ein fryd! Lykke til med innspurten!

    ReplyDelete
  2. Hei! kom til å tenke på dette badet, kanskje noe å bli inspirert av? hvertfall tipset om å impregnere f. eks gamle franske gardiner i steden for plastikk-dusjforheng... http://chateaudekonstanse.blogspot.no/search?q=bad

    ReplyDelete
  3. Hei! har ikke vært her på en stund, så her var det mange fine bilder å la seg insperere av. jeg skal pusse opp badet mitt om 14 dager. Det er litt inspirert av 20-30 tallet, med min egen vri. Any way, jeg skal ha svart brysningslist lik den den du ønsket deg. Har kjøpt flisene gjennom Bergernes flis, Gården i Bergen. Forhør deg litt rundt om kring, fins det svarte må det jo også finnes hvite...

    ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)