Tuesday, May 24, 2016

Dagens prosjekt i hagen

Joda, -det blir vel ett lite blikkfang på en kjedelig plen dette også med tiden. Selv om jeg mistenker at jeg må flytte planter allerede neste vår, fordi jeg planter så tett, men da får jeg jo den trimmen også.

Denne store og temmelig stygge steinen fant vi da vi gravde tomta for garasjen, og den var så stor at vi droppet å prøve å få den opp i traktorhengeren, derfor ble den parkert på plena bak dukkestua. Fargen og overflaten var ikke akkurat til å få hjertebank av, derfor har jeg dekket den med en klatrehortensia. Forgrunnen forbarmet jeg meg over nå, etter å ha hatt litt tanker om dette i ett par år.
Hadde egentlig lyst å lage en liten dam der, -for jeg har damduk, og jeg syns sånne mosegodde pytter i hagen er så koselige. Det er bare det at jeg har totalt angst for å lage myggklekkeri, og med en balje jeg kan lett bytte vannet på, seiret den over damduken som jeg har liggende.
PS Jeg har ikke fått brukt hageslangen her, for den som rekker hit var frakoblet, og vegguttaket var koblet til høytrykkspyleren. Jeg vanner ikke plantene mine med en høytrykksspyler, -så desperat er jeg ikke! Lettere å hente vann i dammen, en å koble fra dette opplegget til Andreas, men desto mer møkkete steiner og plen da.... Overgartneren sørger vel for at det blir vasket før helga! ;)

Jeg har også gravd opp og delt planter for salg i dag. Store hosta'er, en diger hasselurt -som jeg delte i 3, og denne under her, som jeg IKKE kan komme på hva heter. Føler meg komplett idiot, men kjenner at plantehjernen min ikke er skikkelig oppvarmet etter en lang vinter bare med interiør. Uansett, så er ikke denne stauden så innmari vanlig, og den får nydelige høstfager.
.....
Pause. Jeg har nå googlet mukbekia og lignende ord, og vips så kom det: Mukdenia 'Rossi'! :) Har aldri hørt ett norsk navn på den da. Uansett så har jeg 2 stk av denne for salg.
Jeg potter plantene nå, og kommer til å ta de med på jobb, for å selge de der.  Hostaene jeg har delt er 'Minute Man', Hosta undulata 'mediovariegata' og en stor blå jeg er usikker på navnet på. Kun 2-3 av hver, men de er STORE! :)
Jeg fikk blod på tann med å grave opp og potte i dag, men det var en idiot som kastet en diger søppelsekk med potter i vinter, fordi de hadde stått i flere år uten å bli brukt. Angrer som en gris nå, -så jeg håper noen kan komme med tom-potter til meg. De må minst være en liter, -gjerne to-liters.

I morgen skal jeg og Idun avgårde å kjøpe inn blomster til verandakasser mm. så vi får se hvor mye jeg rekker å potte fremover. Har bare så innmari mye å ta av!


No comments:

Post a Comment

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)