Saturday, May 21, 2016

Hagen i kveld..

Jeg holder på å lage ett blogg-innlegg om hvordan en planlegger en hage, men rekker ikke å bli ferdig i kveld, så da kommer det noen dagsferske bilder fra hagen i steden.
Temperaturen steg i dag, og jeg og Jr fikk noen timer ute, uten neglesprett og lue. Det har jo vært iskaldt den siste uken, og det gjør meg rimelig misfornøyd.
 Litt mer oppløftende i dag, og min snille hjelper er med, mens storesøstrene er hos respektive venninner på overnatting i 3 forskjellige kommuner, faktisk!
Jeg var innom min tidligere arbeidsplass, Hageland Slætta og kjøpte litt mer sommerblomster, samt ett tre jeg har ønsket meg i ett år, som Jostein bestilte inn til meg. Dette har vi platet i krukker i bakgården, og bilder derfra kommer!
 Leon er i full sving med å plassere båten sin på dammen.
 Selv om det aller meste steller seg selv ute nå, må jeg bare plukke litt her og der, samt lage noen penere kanter. Er så innmari kjekt å sulle rundt og dille.  Jeg har også to klematis som jeg må finne plass til, og det er ikke lett lenger når man har 50 stk fra før......
Fikk så mye skryt på Facebook av min store syrinhortensia, -men da jeg prøvde å fortelle hvor kjedelig den er om våren, fant jeg ikke bilde av den i mitt arkiv. -Ikke så rart, kanskje, for den ligner mest på oldemora til Knerten med sine bare, krokete grener.
 Det er også derfor at jeg har plantet klematis rundt den, som om en måneds tid dekker den med store rosa blomster.  Jeg har også en ampel her, og skal egentlig ha to lykter hengende, men de har jeg glemt å finne frem.
 Sånn generelt er ingenting superfint hele sesongen i hagen, så fremt du ikke planter sommerblomster over alt, noe har høysesong om våren, andre om høsten. Snart blomstrer de fylte syrinene mine, og hakk i hel følger akeleiene.
Hasselurten derimot, er like fin hele sesongen, -for en trenger ikke å ha flotte blomster for å gi en hagegal hjertebank....
Det er viktig å sette pris på bladplantene.
Mer hage i morgen!
Nå er det natta. 

No comments:

Post a Comment

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)