Thursday, September 10, 2009

Avsløring!

Siden jeg har så lite og gjøre for tiden, har jeg like godt bestemt meg for å etablere eget firma, og starte butikk! ;)
Foretaket er nå innsendt, og flere leverrandører er allerede i boks.
Lokale derimot, er ett av husets fortsatt uberørte rom, med hverken strøm eller isolasjon......

Så her er det bare å brette opp ermene!

Noen vil kanskje syns dette er galskap, men jeg har gått og tenkt på dette i over to år nå, og nå syns jeg at jeg har kommet så langt med så mye annet, og jeg syns jeg må utnytte tiden jeg går hjemme på trygd, for å begynne å bygge opp noe. (Reduserer foreldrepengene prosentvis i forhold til jobbing, og forlenger dermed også tiden)

Jeg har tenkt å bruke bestefar-metoden, (min bestefar var gründer og skapte en stor, solid bedrift) -og begynne i det små, jobbe hjemmefra, ikke ta ut lønn, bare investere i foretaket. Derfor er jeg også villig til å gjøre alt for at dette skal gå!
Jeg skal lokke kunder med åpningsrabatter, hagevisning, gratis planter og rimelige håndlagede varer.
Minuset er størrelsen på lokalet, der det kun er plass til to personer om gangen. Kommer det flere, får de finne seg en katalog, og en kopp med noe å drikke på naborommet, altså kjøkkenet mitt! Nytt lokale er under planlegging, men jeg vil se hvor populært dette blir før jeg avgjør størrelsen på det. Dette skjer ikke før til neste år, uansett.

Mitt bittelille lokale vil tidligst stå ferdig om en måned, for utgangsdøren kommer ikke før da. Uteområdet vil nok dessverre se ut som en byggeplass en stund til da, for det står jo ett svært, stygt stillas på baksiden av huset, der inngangen er.....

Den aller største grunnen til at jeg starter nettopp med dette er at jeg er så innmari lei av utvalget Moldes butikker har å by på av interiør-varer, samt at jeg sliter hver gang jeg skal skaffe meg dette magasinet!

Ett par ganger har jeg kjørt en time en vei og betalt 200 kr i bompenger for å kjøpe bladet! (Handlet litt mer med det samme da, men det var liksom bladet jeg MÅTTE ha!)
Nå skal jeg selge det selv, for avtalen med Jeanne d'Arc Living er i orden.

Det jeg derimot ikke aner er hvor mange blader jeg skal bestille!
Derfor lurer jeg på om de som er interresert kan gi meg ett hint (-selvsagt ikke bindende!) Enten her i bloggen, på mail: samuelsenustad@hotmail.com, på Facebook, eller på SMS 93218331. For jeg har ganske enklet ingen anelse!!

Og for de som ikke vil eller kan bevege seg ut av byen, kan bladene leveres daglig i Molde.

De siste dagene har jeg sittet og bladd i kataloger, scrollet i nettkataloger, og prøvd å avgjøre hva jeg skal ta inn. I går bestemte jeg jo at bokstaver skal jeg IKKE lage selv, i allefall ikke med seriffer på! Og etter å ha prøvd meg med sag & sånn, syns jeg plutselig ikke at disse fra Jeanne d'Arc var så dyre alikevel....
179 kr for en bokstav på 20 cm, (kilde: en tilfeldig nettbutikk) vil du betale det??

Utrolig herlig patina på disse da!
Men hvilke skal jeg bestille??

Så må jeg bare beklage noe sparsomt besøk, og i allefall hilsener fra meg, da jeg har litt problem med disse timene i døgnet. Men jeg lover å komme sterkere tilbake når varer er bestilt, og butikken er underveids!

Navnet er forresten: Paradiset hage & interiør
:)

Klem fra Nina som ikke kjeder seg!

62 comments:

 1. Ooooooooh, så utrolig spennende Nina...!!! :) Sitter litt å gnager på tanken med å åpne egen butikk her oppe i nord... Meeeeen så er det dette med finansiering da i starten... :S Litt skummelt synes jeg (ihverfall for oss som bare leier bolig og ikke har de største inntektene ellers)... Hmmmmmm... Ønsker deg ihvertfall masse lykke til... Du som er så flink får ihverfall ikke noe problem med å få kunder... ;) Blir extra spennende å følge med fremover nå da... :D *Hi hi*

  *Stor Klem*

  ReplyDelete
 2. Du er altså noe av det tøffeste jeg vet om......står på med hus og unger,- og nå butikk !!! Bøyer meg i støvet for ditt pågangsmot !!! Jeg drømmer om akkurat det samme,men er nok ikke "tøff nok" enda.....et lokale er jo en selvfølge,enten det er lite eller stort,og herlig at du kan ha det hjemme :) Håper inderlig du får det til.og det tror jeg absolutt,med ditt engasjement !!! Gleder meg til å følge med videre.....kos deg med planleggingen :)

  ReplyDelete
 3. Så utrolig spennende det hørtes ut med egen butikk!
  Lykke til med starten, høres ut som du har planene i orden:)

  ReplyDelete
 4. WOW du, dette var spennnede ja!! Jammen er du tøff Nina!! Sikker på at du klarer det!! Nettbutikk også eller??

  ReplyDelete
 5. Lykke til! Ikke noe bombe akkurat, den avsløringen der da. :) Det der går fint, du er helt perfekt for et sånt opplegg. Håper vi drar forbi en gang, så jeg får stikke innom butikken. :)

  ReplyDelete
 6. Hei!

  Håper du kan ta inn varer fra Green Gate,det er så dårlig utvalg i hvertfall i Trønder-hovedstaden!Dette blir artig!Lykke til!

  ReplyDelete
 7. Legger meg bak de andre og sier så utrolig spennende! Og det kom jo ikke som noe bombe at begynner med dette;) Et sted må man jo starte og det er jo helt ypperelig å starte hjemme først så lenge dere har mulighet! Nå håper jeg bare du får nettbutikk også, slik at vi som ikke bor i nærheten kan få shoppet litt også;) Uansett så ønsker jeg deg lykke til! Du går en spennende tid i møte! Stor klem fra Linda

  ReplyDelete
 8. Wow sier jeg bare... du er en tøff dsame som følger magen din og gir liv til drømmene dine.. bøyer meg dypt for deg... Dette vil du få til..
  Masse lykke til Nina
  Klem Kerstin

  ReplyDelete
 9. Åå, hvor tar du all energien og pågangsmotet fra? Synes du er tøff jeg, men det er jo bare å hoppe i det. Har en frøm om å gjøre det samme her i dalen, og har vel egentlig lokalet og alt klart..det var bare finansieringen og motet til å gjøre noe med det!!

  Navnet var jo selvsagt;) Lykke til!

  ReplyDelete
 10. Nei så spennende!!!
  Gleder meg til å følge med deg og butikken framover!!!
  Lykke til
  Klem

  ReplyDelete
 11. JA kva skal enn sei...? Ein gratulasjone er vel på sin plass :o) Dette blir nok veldig kjekt! Eg satt faktisk å tenkte på, då eg las ditt forrige innlegg, kva skal ho styre med når huset er ferdig...? VEl, der fikk eg svar :o)
  Skal bli spennande å sjå kva du plukkar ut. Har du tenkt å avsløre leverandørane dine med det første.

  Håper du legger ut bileter av varene dine, MASSE bilete! Kanskje lage ein liten blogshop -for oss som ikkje bur så nærme

  Spannande, spennande :o)
  Klem Tonje

  ReplyDelete
 12. Lykke til!! Jammen er det fres i deg.. Blir spennende å følge med!!

  ReplyDelete
 13. Hehe, du står på...
  På rent generelt grunnlag og med (altfor) lang erfaring med butikkdrift vil jeg bare minne deg på at skal du ha omsetning det går an å leve av er det tre ting som gjelder: Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet. Dessuten er jobben med å drive en "privatbutikk" uten kjede i ryggen en krevende affære. Man må gjøre absolutt alt selv og det er lett å trå feil. Jo flere leverandører jo mer kaos....Glem ikke å sjekke hvilke ordninger de har for reklamsjoner. Ikke gøy å sitte med masse returer/skadede varer du ikke får returnert. Nå skal jeg ikke være negativ, men dette er arbeidskrevende selv for en maur som du. Bare kontakt meg hvis du lurer på noe :)
  Lykke til.

  ReplyDelete
 14. Wooow :-D Gratulerer Nina!!
  Dette kommer du til klare med glans!! :-) Er kjempespent på å høre om fortsettelsen og etableringen!

  Ha en fin torsdag og lykke til!
  Klem Jorid

  ReplyDelete
 15. Så gøy, går nok kjempefint.Har hatt nettbutikken i 1,5 år nå, og i løpet av den neste måneden åpner vi butikken i den gamle hytten som står i hagen.Litt spesielt å ha butikk hjemme, men håper det er noe kundene liker.
  En stor fordel er at man styrer åpningstiden helt selv;)
  Masse lykke til Nina!

  ReplyDelete
 16. Såååååååååååååååå gøy!!! Akkurat hva jeg selv kunen ha tenkt meg å gjøre, men jeg eiger ikke samme mot som du - så tøff du er!!!
  Forretningsideén er kjempegod - lurt å gradvis bygge den opp. Regner selvsagt med at du får nettbutikk, slik at alle vi som ikke bor i Molde traktene får ta del i godene også... :o)

  Masse, masse lykke til!!!

  Ha en fin uke videre!

  Stor klem fra Hildegunn

  ReplyDelete
 17. så morsomt! tøff avgjørelse, men du får helt sikkert mye igjen for det. skal du åpne nettbutikk og? håper det, siden jeg bor veldig langt fra molde:)

  masse lykke til!

  klem fra karianne

  ReplyDelete
 18. Jeg blir så imponert over pågangsmotet ditt! Lykke til. Slik jeg "kjenner" deg ut i fra bloggen, greier du nok dette med glans.
  Håper du åpner nettbutikk også da, slik at vi andre som bor et stykke fra Molde også kan ta del i dette : )LYKKE TIL!
  Rosa (som vurderer sterkt å åpne blogg).

  ReplyDelete
 19. Wow! Gratulerer! Og masse lykke til :) Så spennende!
  Jeg drømmer også om å åpne en liten butikk i bryggerhuset vårt med tiden... *drømme* Hver gang jeg ser firmaer som søker flere forhandlere, blir jeg helt gira ;)

  Ha en flott dag!

  Hilsen Fru K

  ReplyDelete
 20. Lykke til, dette kommer til å gå strååålende snuppa!

  ReplyDelete
 21. Så fantstisk flott;o)))) Skulle ønske jeg bodde i nærheten, da skulle jeg jammen vært på døra hver dag;o)
  Jeg holder på å starte systue, sånn halveis iallefall. Og drømmen er å ha et lite lokale i den fremtidige garagen, med salg av sydde ting og oppussa småmøbler;o)
  Jeg ønsker oss begge lykke til;o)
  Klem
  Linda;o)

  ReplyDelete
 22. Såå moro da :)))
  masse lykke til !! Håper du åpner nettbutikk og ;)

  Klem,Kari

  ReplyDelete
 23. Synes du har en kjempefin blogg og tror det blir kjempebra med interiørbutikk her i distriktet. Lag deg en facebook gruppe, så får du masse gratis reklame!!
  Gleder meg allerede!!
  Hilsen frentaus:))

  ReplyDelete
 24. WOW så spennende!
  Sier som en annen skrev her, at med ditt pågangsmot er nok ikke dette her et problem.
  Støtter også et annet forslag; kanskje en aldri så liten bloggshop, for da skulle gjerne kjøpt bladet av deg...

  Stå på!

  ReplyDelete
 25. Lykke til Nina, Så spennende!
  Og gratulerer til den skjønne gutten deres! Tror ikke jeg har snakket med deg på msn etter han kom til verlden.
  Ønsker jeg hadde halvparten av energien din, du er kjempeflink!

  Hilsen Camilla i Alanya

  ReplyDelete
 26. Jeg må bare få si at jeg beundrer deg virkelig! Nei, du kjeder deg nok ikke :) Tenk å ha så mye energi og pågangsmot som du har! Skulle ønske jeg hadde brøkdelen av det du har :)
  Med små barn er det jo bare helt perfekt med arbeidsplassen hjemme. Lykke til med butikken og forberedelsene!

  ReplyDelete
 27. Dårlig med gode tips fra meg, men jeg vil i alle fall si: GRATULERER!! Så stas, også sååå spennende da, gleder meg til å følge med :)

  ReplyDelete
 28. Wao - så flott at du tørr satse på noe du virkelig har lyst til!! Supert :O)

  Ønsker deg all mulig helle og lykke på veien med butikken din!

  ReplyDelete
 29. Lykke til!! Dette vet jeg blir spennende, er jo i bransjen selv:) Men, det er utrolig mye slit også, viktig å ikke la det bli mer slitsomt enn det gir glede er mitt råd:-)Tøff er du som tør hvertfall!!

  Camilla:-)

  ReplyDelete
 30. Dette er midt i blinken for deg, det er eg ganske sikker på:)
  Fordelen med det heile, for min eigen del, er at eg no kan ta meg ein tur og kikke i butikken din med skjult agenda, nemleg å smugtitte på det nydelege huset ditt:)
  Eg køyrde forbi Molde forrige veke og funderte på kor i alle dager du kunne bu? :)
  Eg vil kjøpe Jeanne D`arc, då har eg ein gydlig grunn til å ta turen over fjellet og fjorden.

  Anita, som ynskjer deg lykke til!!

  ReplyDelete
 31. LYKKE til.

  Akkurat på nåværende tidspunkt missunner jeg deg ikke.
  Det er mer atbeid, tøffere, hardere og mer vanskerlig enn folt tror...
  da jeg hørte at folk sa det...ble jeg sur...men alt er ant pluss mere !!

  men er det noen som har drive, mot, tøff, og arbeids kapastivet er det deg.

  ALT GÅR !! LYKKE TIL

  Klem

  ReplyDelete
 32. Veldig veldig lykke til Nina!!!!! Dette blir gøy!

  Hilsen Liv

  ReplyDelete
 33. Gratulerer! Hadde jeg bodd i nærheten skulle jeg absolutt kommet innom og tatt en kopp kaffe på kjøkkenet! For senere å se på hva du hadde å by på i butikken! Men er i på din kant så kommer jeg :-)

  ReplyDelete
 34. For ei dame! Og jeg har faktisk troen på at du får det til!
  Jeg dukker gjerne opp i Paradiset :o)
  Og jeg både ha blad og bokstaven min, - så du har en ordre på meg allerede. Og da kan det jo hende at jeg spør om avlegger av din Dronning Ingrid igjen? Så kan du få en Epleblomst av meg?

  Dette blir bra, men brenn nå for all del ikke kruttet i begge endene, og lov at du tar vare på deg selv.

  Vakre tanker fra K@ri*

  ReplyDelete
 35. Green Gate er jo også på ønskelisten, men det vet du sikkert allerede :o)

  K@ri

  ReplyDelete
 36. Å så spennende NIna. Dette kommer du til å få til. Kanskje jeg må legge bilturen innom Molde neste år, he,he. Den hagen frister veldig, og med butikk i tilegg....... Jeg tror kombinasjonen hage, planter og interiør kommer til å gjøre susen. Selv liker jeg godt å kjøpe pynt som lysestaker, vaser, småduker og lignende når jeg handler på nett. Det er sikkert lurt å ha noe i rimelige prisklasser også.

  Klem fra Lisemoren

  ReplyDelete
 37. Så morsomt, ja du har energi skjønner jeg, med fire barn og mann og hus osv, wow!!!

  Gleder meg til å se hva du skal selge.
  Kommer innom deg når vi skal oppover når du har kommet godt igang. Min mann er fra Batnfjordsøra, så vi er ovenfor noen ganger i året.
  Lykke til, Snuppa, dette klarer nok du med glans.

  Klem fra Line

  ReplyDelete
 38. Så spennande!
  Lykke til med butikkplanane!

  ReplyDelete
 39. Gratulerer så mye Nina, dette hørtes spennende ut. Og ja, jeg hadde absolutt gitt så mye for de flotte bokstavene og det av den enkle grunn at jeg allerede har kjøpt flere av disse. Jeg kunne også tenkt å gjøre som deg men jeg tror ikke det hadde funka så godt her på Lillehammer ettersom vi har en del "slike butikker" her og i omegn. Tror jeg hadde fått stor konkurranse der gitt.
  Men uansett, lykke til!

  ReplyDelete
 40. Heisann!
  Er det noen som vil få en butikk til å gå må det være nettopp du! Med ditt pågangsmot skal det vel endel til for å stoppe deg! Stå på!!! Jeg vil gjerne kjøpe blader av deg, selv om jeg bor på sør-østlandet!!!!!!:)

  Torsdagshilsen fra meg.

  ReplyDelete
 41. ÅÅÅÅ det hørres kjekt ut ja..
  tar kanskje turen fra Trondheim bare for å se den utrolig flotte hagen din :o)
  Lykke til !!
  Marita

  ReplyDelete
 42. Wow, du slutter aldri å sjokkere. Hva er du laget av?
  Jeg blir helt stum av beundring.
  Tenk om jeg hadde hatt like mye energi og pågangsmot som du...

  Klem

  ReplyDelete
 43. Hej,
  Og stort tillykke med at tage springet. ;o)
  Du er altid velkommen til at kontakte mig hvis jeg kan være dig behjælpeæig med tips og råd. ;o)
  God helg
  Klem, Birgitte

  ReplyDelete
 44. Så spennende planer du går med :) Gleder meg til å følge med på utviklingen :)

  Ønsker deg en fin kveld! Hilsen Margrethe

  ReplyDelete
 45. Det er utrolig tøft. Jeg skal varsle hele familien i Molde og omegn når du er klar til å ta i mot kunder.

  ALLE er jo interiørinteressert i dag.

  Klem og lykke til du driftige kvinne.

  Ingunn :)

  ReplyDelete
 46. Fam er fra Molde og det vet du jo....

  ReplyDelete
 47. Så spennende Nina og gratulere med avgjørelsen og at du nå er kommet så langt på vei i prossesen, ønsker deg masse lykke til og gleder meg til å "se"-

  Ha en flott helg du og dine

  klem fra Eli

  ReplyDelete
 48. Knallbra, Nina!!! Slike jenter ahr jeg sansen for!!!! Jeg kommer innom neste gang!!! Kjører om Åfarnes når jeg skal hjem til Rød:-) Ev. Molde.

  Klem i natten til tøffe deg!!!

  ReplyDelete
 49. Lykke til Nina :)
  Du må vere ett oppkomme av energi :)
  Men det er vel med interiør som med hage, liker en det en holder på med gir det vel massevis av energi. Stå på :)
  Er eg i Molde etter at du har starta opp, skal eg i allefall komme innom :)

  ReplyDelete
 50. Gratulerer med ny butikk!! Det er jammen godt at noen tør å satse på noe nytt her på Nesjestranda. Du er et friskt pust, i en eller "satt" bygd. Jeg er heldig som bor i nabolaget, og kan stikke innom deg med jevne mellomrom. Gleder meg å se hva du kan tilby. Ønsker deg lykke til !!!

  ReplyDelete
 51. Så spennende, du er tøff altså!
  Flotte de bokstavene du fikk lagd til minsten. Åssen sag bruker du til det?

  Lykke til med hus og butikk og familie!!

  ReplyDelete
 52. WOW! Dette var gode nyheter!!! :) Ønsker deg masse lykke til, jeg blir garantert en kunde :)

  ReplyDelete
 53. WOW - hva sier man - blir HELT målløs jeg Nina! Du er helt rå!!!!!
  Begriper ikke hva du er laget av!!!
  Bøyer meg i støvet og tar av meg hatten......
  Masse masse lykke til!

  ReplyDelete
 54. ÅÅÅÅÅÅÅHHHHH...... så kjekt, Gleder meg, er såå lei av å må bestille Jeanne de Arc bladene på nettet, så jeg kommer til å kjøpe dem av deg heretter!!!
  Herlige bokstaver, absolutt fineste på markedet.
  Tar du inn noen madonnaer?
  Masse lykke til i hvert fall!!!

  ReplyDelete
 55. Så gøy!
  Masse masse lykke til!
  Bare synd det er ille langt til Molde traktene!!!
  Stå på!
  Mumseklem fra meg :)

  ReplyDelete
 56. Gratulerer :) Blir spennende å se hvordan det blir altså :)

  Håper du har en fin helg :)

  Klem fra Silje :)

  ReplyDelete
 57. Såååå spennende! Tøft av deg, men du får det sikkert til!!! Kos dere fortsatt!

  ReplyDelete
 58. Så utrolig moro!!

  det er også min drøm, som jeg håper går i oppfyllelese:)
  Er heldig og er step in i en utrolig nydelig interiør butikk her på stedet.
  men lyst på eget!!
  Moro å se hvordan du får det!

  Masse lykke til Nina!

  Legger deg til på Facebook jeg;)

  Klem Malin

  ReplyDelete
 59. For et pågangsmot!
  Det høres kjempespennende ut:)
  Ønsker deg masse lykke til med butikken,blir gøy å følge med:)

  ReplyDelete
 60. Så gøy og spennende, vet hvordan du har det, sitter med noen liknende planer selv. Og brukt lang tid på å bestemme meg. Iallefall ønsker jeg deg lykke til og blir spennende å følge bloggen din fremover tenker jeg.

  ReplyDelete
 61. Oi, oi, så spennende da Nina!!
  Litt mesunnelig ja:-) Må være en drøm å få drive sin egen lille interiørbutikk. Det blir vel nettbutikk også i samme slengen håper jeg?
  Hvertfall masse lykke til!!
  Klem J.

  ReplyDelete
 62. Følte bare for å si noen ord selv om det er en liten stund siden du skreiv innlegget...(har leste hele tiden men ikke hatt tid å skrive)
  Først Gratulerer!! Du er så utrolig tøff og jeg mener man skal følge sine drømmer. Det meste går om man VIRKELIG vil noe! Jeg hadde kokodille i magen like lenge som mine 2 tette svangerskap og en stund etter sistemor Thuva kom...og en dag fikk jeg bare "gutsen" til å kaste meg ut i det og satse! Det angrer jeg ikke på...selv om det florerer med nettbutikker med barneutstyr så har jeg gjort ett knallbra første halvår og jeg er veldig stolt av det!
  Jeg heier på deg!! Masse lykke til Nina. Og siden jeg selv kommer fra Eide(men bor i Oslo) kan det jo hende jeg stikker innom når jeg er i traktene.

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)