Thursday, September 3, 2009

Brukte funn og nye prosjekter....

Det er vel vanskelig for meg å skjule min forkjærlighet for ting som ble laget lenge før jeg selv kom til verden.
Antikk eller ikke, ser jeg først og fremst etter dekorasjonsverdi eller bruksverdi. Og for meg betyr det mindre at den er så og så gammel, om noen heller kan fortelle meg litt om personen som eide den....

På torsdager er det salg av brukte møbler og noe tilbehør, i låven på Prestegården på Røbekk. Av nyskjerrighet, og redsel for å gå glipp av noe, er jeg av og til innom, men går dessverre nesten alltid like skuffet ut igjen. Priser og utvalg er helt feil for en som har sittet mang en time på auksjon, og har hatt favorittnissen fra Orkdal bare 4 minutt unna i 6 år. (Han som selger brukt og antikk der!)

I dag kjørte jeg og Leon på bytur, og var selvsagt innom Røbekk, bare for å ha terget på meg pensjonistene som jobber der atter en gang. (-man må da få lov til å uttrykke hvor fæl lakkerte, trehvite møbler fra 80-tallet er FØR en omgang med malekosten! Og lampeskjermer fra 50-tallet er da mye penere en fancye fra 80-tallet...)

Etterpå var vi innom Freetex og fant flere ting, bla. denne lille fløtemuggen!

Lurer på noen (les: mamma) kan fortelle meg hvorfor dette mønsteret virker så innmari kjent...? Hadde bestemor noe sånt??

Dette fatet og disse to skålene er stadig i bruk på kjøkkenet, og det koselige er at de kommer nettopp fra dette huset! De lå i en kasse på vaskerommet da vi tok over eiendommen. Derfor er jeg litt glad i de.

Det lille og det store fatet under her, reddet jeg fra ett hus som skulle rives, mens fatet i midten fant jeg hos antikknissen i Orkdal.
Dessverre er det største fatet krakkelert og har en sprekk...
(jeg bruker det for det jeg da, maten dekker det jo! )
Klart at jeg ønsker meg ett helt ett, men men....
Terrinen kommer fra samme butikk, og har samme merke som to av fatene.
Skjærebrettene er nye, men gamle står virkelig på ønskelisten!
I går var jeg så produktiv med sprosse-maling at jeg ikke kom meg i seng før klokken var nærmere to. Og jeg må si at malingen er en bagatell i forhold til slipingen!
Snakket med en bekjent i dag, som hadde lest innlegget om mine kjære sprosser, og fikk spørsmålet om hvorfor jeg ikke brukte malingsskrape?
Så etter å ha klødd meg i mitt manglende skjegg, fant jeg ut jeg har uttrykt meg mangelfullt om dette arbeidet. Det er jo ikke malingen hovedsaklig jeg pusser bort, men det råtne treverket! Jeg har fått beskjed om at jeg må ned på friskt treverk for at malingen skal sitte, derfor grovsliping! ;)

Men jeg har flere baller i luften, som vanlig....
På spisestuebordet mitt ligger disse arkene!
Og på kjøkkenbenken ligger det pensler hentet opp fra boksene med malesaker i kjelleren.
Noen som kan gjette hva jeg skal til med??
Ellers så må jeg beklage liten aktivitet på bloggene de siste dagene. Det er innmari vanskelig å både være produktiv og sitte på Nettet samtidig, i allefall når man maler....!
Klem fra Nina

14 comments:

 1. Du har så mange baller i lufta at jeg ikke helt skjønner at du har tid til å komme inn til oss i det hele tatt;o)
  Og du har helt rett, lakka trehvit furu er IKKE pent. Hvitmalt lakka furu, derimot;o)))))
  Arkene skal du enten lime opp med decupage, eller klippe ut som sjablon, for å merke på dører/skapdører;o)
  Ha en produktiv dag;o)
  Klem
  Linda;o)

  ReplyDelete
 2. Ofte mye finere med brukt enn nytt. Liker godt;-)
  God helg i paradiset....

  ReplyDelete
 3. Så mye fint du har :)! Hvor kjøpte du de 2 porselensskjærebrettene? Jeg har lett overalt, men finner ingen, Vet du om de finnes på en nettbutikk, eller i vestfold et sted?

  Ha en fin dag!!

  ReplyDelete
 4. Dette var mange fine ting. Jeg er redd for å gå glipp av noe jeg også, så tar noen faste runder innom Fretex ;) Ikke så ofte jeg kommer med noe hjem, men det hender jo at man er heldig.

  Ha en fin helg :)

  ReplyDelete
 5. Hei Nina!

  Takk for en veldig veldig koselig og LAAANG hilsen fra deg her om dagen. Og jeg digger at du digger bloggen min ;O)

  Hihi

  Ha en kjempe fin dag! Og helg!
  Klem fra Liv

  ReplyDelete
 6. Jeg gjetter på at du skal i gang med ART-medium, har sånne ark i ryggsekken frem og tilbake fra jobb jeg også - men får aldri begynt! Men mine er speilvendte da...Jeg skal lage skilt for å ha på badet -så folk ikke blander håndklærne med hverandre -det er stadig et problem hjemme hos oss. "HVEM HAR BRUKT HÅNDKLEET MITT?????"

  ReplyDelete
 7. hei hei.
  Du er så utrolig flink! Blir matt av alt du greier å få utført, i tilegg til 4 barn....Det er veldig givende å komme inn på bloggen din. Får arbeidslyst av den : )
  Leste om dokkestua deres. Nydelig skrevet og flotte bilder.
  Rosa

  ReplyDelete
 8. Kjempeflott blogg du har! Mange spennande prosjekt, og mykje flott oppussing på berre 1 år! Eg har sjølv 5 barn, deriblant tvillingar, og mange "ballar i lufta". Syns difor det er ekstra kjekt å følge med på bloggen, sidan vi har "litt felles". Vi har holdt på med oppussing i 6 år, om det kan vere ei trøyst, å pusse opp er eit "evighetsprosjekt". Veldig einig med innleiinga i dette innlegget.. Redd for å gå glipp av noko, bruksverdi og dekorasjonsverdi..alt må ikkje på "død og liv" vere antikt. Kunne ikkje sagt det betre sjølv. Gledar meg til å sjå kva siste prosjekt går ut på, trur ikkje eg begynner å gjette..Men det ser ut som det blir noko bra! Ha ein fin dag!

  ReplyDelete
 9. Hei Nina! Du har en kjempefin blogg, og jeg må si at jeg beundrer stå på viljen din. Ser jo at du kan mye om hager, og lurte på om du kunne svare på et spørsmål:jeg har kjøpt en rynkerose,- rosa rugosa alba heter den, har store hvite blomster. Kjøpte den på plantasjen i går. Men da jeg googlet den så jeg at den var uønsket i Norge. Hmmm,- hva ville du gjort: hatt den i hagen din,- eller kastet den? Jeg har en liten hage, og vil bare ha fine planter i den;) Blir veldig glad for svar. Hilsen Heidi.

  ReplyDelete
 10. Hehe, "redsel for å gå glipp av noe", der sa du noe! Har ikke tenkt over det før, men det er litt det forholdet jeg har til loppiser i nærheten! :P

  ReplyDelete
 11. Hehe, stakkars pensjonister:-) Neida, de liker nok å ha noen som sier hva som er fint/stygt! Bra!! Du skal merke bokser på vaskerommet tror jeg. Lykke til med malinge, ikke finn på å begynne å jobbe igjen, jeg som ALDRI har drukket kaffe, tok to kopper på jobb idag for å holde meg våken...ZZZZZzzzz, så nå venter senga..Med min kjære og en snørrete unge mellom oss....Klem og god helg!

  ReplyDelete
 12. Angående den mugga,lurer på om ikke din bestemor hadde noen kopper med det mønsteret, men om det var noe ho ha arvet, det kan jeg ikke si...

  Venter spent på neste innlegg :)
  Natta...og klem.

  ReplyDelete
 13. så flotte ting du viser :) Det er kjekt med gamle ting som er vakre og har en historie! Føltemuggen var jo bare skjønn!

  Synes du er utrolig flink til å få mye gjort... Og sprossemaling er en stor jobb, og mange flater som skal dekkes selvom de ser små og tynne ut!

  Ønsker deg en fin helg! Hilsen Margrethe

  ReplyDelete
 14. jeg er spentpå hva/hvordan du skal gjøre det med de arkene!Jeg har laget en del slike og laminert, hengt en hyssing på og merket det meste som f.eks. blyanter, pakkebånd, småsaker m.m.
  Du er flink til å få tiden til å strekke til...blir så inspirert av deg!! God Helg da!!

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)