Saturday, January 2, 2010

Nathalies rom

Jeg har lenge hatt planer om å blogge rommet til storesøster, men med mange andre baller i luften, og tanken på noe forarbeid, har det blitt utsatt flere ganger.

Nå er min søte lille rotekopp hos pappa i Trøndelag, og før hun drar dit, må hun alltid rydde rommet sitt. Siden det er forskjell på å rydde, og rydde, grep reserve-pappaen inn denne gangen, og "fant" endel som var snikputtet i kurvene som skulle inneholde klær og sånn. Og med god hjelp fra mamma ble alt sortert riktig, og i tillegg fikk vi matet dunken i bakgården.

Nathalie er nemlig en uhelbredelig samler, og elsker alt fra små steiner til alt som har med hest å gjøre. Siden rommet er ganske lite, er vi bare nødt å begrense samlingene litt, så noen steiner har fått friheten tilbake.

Jeg benyttet også anledningen til å henge opp ett nytt bilde på veggen hennes, samt bytte ut litt av pynten. Hun har jo blitt 11 år nå, så det kan være fint å få noe som passer mer for en litt større jente.

Egen TV har hun også inne i sengen sin. Den er ikke tilkoblet antenne, men har innebygget DVD-spiller sånn at hun kan se film. Sengen har jeg og Andreas tegnet og snekret.
Oppe på hyllen står mammas gamle bøker side om side med Nathalies nye, og noen fra tantene og onklene til Andreas. Nathalie er en skikkelig lesehest, og kan ligge her og lese i timesvis.
Jeg har ikke kjøpt så mye nytt til henne enda, for hun har overtatt min gamle rotting-hylle og en liten kommode. Denne skal få seg noen strøk hvitmaling, men det er utrolig kjedelig å male/spraye rotting.....
Grunnen til at det er teppe på gulvet her, er fordi vi ikke har foret ned taket i stua enda, så er utrolig lytt. Bare ett tynt bjelkelag....
Senere skal vi slipe ned tregulvet, og male det slik som på gangen.
Glassklokka på bildet over, står her bare mens juledekorasjonene opptar plassen nede. Nathalie syns det var stas å låne den. Adventsstaken er hennes egen.
Høyglanset tak og silkematte vegger, slik det var vanlig for 100 år siden.
Håper Nathalie blir glad når hun kommer hjem i morgen til ett både rent og ryddig rom, og til nye bøker og pynt.

Lignende hylleknekter i to forskjellige størrelser får jeg inn i butikken min, nå på nyåret!
Takker også for alle de koselige nyttårs-hilsenene. Jeg må ta meg en runde snart, for jeg har knapt åpnet en blogg i år! Jeg sitter nemlig å studerer nye varer til butikken, gjør noe forefallende regnskap, og ikke minst koser meg med guttene mine. I kveld kommer også prinsessene hjem! :)
.
Godt nyttår!!!

41 comments:

 1. Godt nyttår! Kjempefint og smart rom dette! Nok ein gang fin inspirasjon frå deg. Har eit prinsesserom her også som treng litt meir system og heilheit. Trur eg startar på mandag ;-). Kan ellers nevne at eg har to elleveåringar der spesielt den eine er ein meister på samling og "putting" i korger og hyller, og det er heilt nødvendig med litt voksen-rydding innimellom. Det er nesten litt spennande å sjå kva ein kan finne og kor...Ellers må du sende meg ein mail med beløp for den siste pakken eg fekk fra deg før jul, det har eg nemleg ikkje fått. Ha ein fin kveld!

  ReplyDelete
 2. Hei Nina :o)
  Så nydelig ungpike ♥ rom!!! Å, jeg husker jeg hadde en slik hvit kurvhylle på rommet mitt da jeg var tenåring :o) så artig å se igjen en slik… Fantastisk herlig seng dere har laget også, og så smart å lage en bokhylle på innsiden - den hadde jeg ikke tenkt på! Høyglanset tak og silkematte vegger er bare nydelig, helt min stil …. Er spent på de flotte hylleknektene som du skal få inn. Jeg er veldig interessert i slike, så jeg håper å få tak i hos deg! (bare de ikke er alt for dyre da, *smil*). Er også veldig spent på hva du får inn av Green gate :o) Ønsker deg en fin kveld sammen med dine. Klem fra Mette

  ReplyDelete
 3. kjempevakkert rom - mye inspirasjon her )

  ReplyDelete
 4. olala..heldige Natalie...sånn mor har ikke Julie...og hun roter sånn at jeg har nektet å gå på rommet hennes. Avtalene er at nå skal hun rydde HVER fredag!!;-))

  og du..jeg bestiller 4 sånne knekter til neste gang hun skal innover!!

  ReplyDelete
 5. Heisann!
  Så koselig rom! Falt spesiellt for seng og bokhylle inni :-)

  Godt Nyttår!!

  ReplyDelete
 6. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 7. For et nydelig jenterom!!
  Tipper frøkna blir fornøyd når hun kommer hjem:)

  Godt nytt år, og god helg til deg og dine:)

  Klem Linda

  ReplyDelete
 8. Godt nyttår til deg!!
  Her var det et flott stor prinsesse rom..Er sååå lekkert med lyskrone på barnerom,men siden jeg kun har gutter tror jeg ikke de vil ha det????? he he he.
  Gleder meg til å følge deg videre i 2010.
  Klæm Linda

  ReplyDelete
 9. så nydelig prinsesse-rom, virkelig vakert og gjennomført som resten av huset ditt:) Den lysekronen som du har der, skal min prinsesse også få på sitt rom, kjempeskjønn:) Hylleknektene er sååå vakre og dekorative, lurer på om jeg kan bestille også sender du? klem fra Monica

  ReplyDelete
 10. Nydelig rom-ja, men ikke for en jente på snart 11. Som fortsatt er barn, Og når hun kommer hjem fra far, har mor ryddet bort det HUN ville ha på sitt eget rom.
  Det er ikke mye ved dette rommet som minner om et barnerom.
  Hva leker hun med? Ligger hun kun pent i sengen og leser, så hun ikke knuser mors glassklokke?
  Jeg ser det at du har pyntet og gjort det pent, så jeg mener ikke at du ikke bryr deg om barnet.
  Jeg vet det nå kommer reaksjoner på at jeg skriver dette. Men jeg skriver ikke dette for å knekke deg, ei heller av misunnelse. Men fordi det er mitt syn og fordi jeg syns barn skal få være barn.
  Maria Engen

  ReplyDelete
 11. Så vakkert rom! Hper prinsessa synes det var hyggelig å komme hjem til dette skjønne rommet!
  Godt nyttår!
  Klem Hilde

  ReplyDelete
 12. Gott nytt år!

  Kjempe koselig rom!!!

  Irene

  ReplyDelete
 13. Godt Nyttår!
  For et koselig rom datteren din har. Mange fine detaljer. Gleder meg til å se hva du får inn i butikken din.
  Klem fra Ragnhild

  ReplyDelete
 14. Godt nytt år:)
  VELDIG flott og koselig rom:)
  Prinsessa er bra heldig:)
  Klem frå Astrid:)

  ReplyDelete
 15. Hei Maria!
  Husk nå at hun var selv med å kaste og rydde da! Jeg vasket og støvsuget og la sammen klær!
  Og i korgene har hun lekene sine, mens ett par bamser og hesteplakater er plukket bort for anledningen, og pent hengt på plass igjen. I tillegg har vi ett stort lekerom i hoveetasjen der alle kan leke.
  Nathalie har aldri lekt med dukker, og aldri brydd seg om barbiene sine. Stener, skjell og pinner, samt snekkerutstyr er så mye mer spennende, men de får hun ha i kjelleren!

  ReplyDelete
 16. Godt nytt år til deg også!
  Den senga var virkelig lur. Smart og godt utnyttet:-) Dette rommet hadde jeg nok misunnt noe fryktelig for 20 år siden:-)
  Klem J.

  ReplyDelete
 17. Godt nytt år til deg og dine Nina.
  Dette rommet er en drøm av et jenterom. Nathalie er en heldig jente som har en sånn kreativ mor:)

  Ha en riktig god helg i Paradiset:)

  ReplyDelete
 18. Et helt nydelig barnerom Nathalie har :)) En drøm for henne, tenker jeg...Sengen er jo bare så lekker...
  Kunne tenke meg de lnektene. Nyydelige er de. sender du og hva er prisen i tilfelle ??

  Klem,Kari

  ReplyDelete
 19. Har bare prisen i danske kr enda....
  Vil dere ha den?

  ReplyDelete
 20. Så heldig frøken som har en så flink og kreativ mamma!

  Ser at du fikk en kommentar over her som vedkommende burde holde seg for god til å distribuere. Det er lov å ha andre meninger og smak, men man trenger ikke trenge sine negative meninger på andre. Slike mennesker lider gjerne av overdreven selvhevdelse.

  Ikke bry deg om slike kommentarer, Nina. Vi som liker den flotte bloggen din vet at du bare vil dine vel. Det er nemlig ikke vanskelig å se.

  Nattaklem fra nattdyret
  Anette Willemine

  ReplyDelete
 21. Hei bert.

  Ja jeg vil ha knekter, har lenge sett etter sånne litt store,men uten hell. Så finn en pris så har du en kjøper raskt. ;o)
  Å når får du forresten inn igjen de englebildene jeg skal ha? Ser du har hengt opp et på rommet til Nathalie. Jeg vil ha. ;o))
  Pakkelapp kommer mandag. ;o)

  Klem fra meg

  ReplyDelete
 22. Ok!
  De nye hylleknektene (de jeg har der er jo gått ut) har følgende mål:
  35x23 og 21x18
  Prisene er kun oppgitt i danske kr så da koster de ca 120,- og 85,- (pr stk i danske kr)

  Hvordan ser rommet til en 11-åring ut da?
  Selv hadde jeg elsket dette rommet da jeg var 11, og så kjekt å kunne ha lekene mine i andre ting enn gråe pappesker og plastposer under senga!!
  Bildet på veggen har jeg fremdeles flere av, mens det andre er bestilt! Aner ikke når det kommer da, for det tar fra 2 dager til 7 uker alt ettersom....

  ReplyDelete
 23. Einig med deg Nina, dette rommet hadde eg elska som 11-åring. Mi erfaring er dessutan at ungane trivst best på eit ryddig rom. Er romma rotete og alt flyt, gidd dei ikkje vere der å leike heller. Når saker og ting er sortert systematisk i korger og skuffer, er trivselsfaktoren mykje høgre, og leikane blir faktisk brukt, og ligg ikkje berre og sleng. Tenk å ha ei slik hule av ei seng til lesing og film. Det må jo vere drømmen for dei fleste 11-åringar. Og det er heilt nødvendig å begrense steinsamlingar mm. inne på små soverom. Vi må vel alle begrense oss litt, ingen har vondt av å lære det.

  ReplyDelete
 24. Hun har det prinsesserommet jeg alltid har drømt om :D
  Nydelig vakkert var det !!

  ReplyDelete
 25. Himmel, dette var noe av det flotteste jenterom jeg noengang har sett! Hadde jeg hatt et sånt rom når jeg var 11 hadde jeg aldri gått ut derfra tror jeg. Helt nydelig var det! Slenger meg som følger med en gang, for her var det utrolig masse inspirasjon for en som vurderer å pusse opp rommene til jentene sine. Ha en flott dag!
  Klem, Yvonne

  ReplyDelete
 26. Dette rommet hadde jeg elsket som barn, herrlighet jeg er nå voksen og synes det er helt nydelig !!
  Visst er 11 åringer barn, men husker at jeg selv mente at jeg var ganske så stor når jeg var 11, digget pynting og stæshing.. Det er nå bare to år til dere har tenåring ;)
  Husker dessuten at jeg elsket å ommøblere,flytte på ting, og leke om hverandre.. Jeg synes dere har lagt det godt til rette for at hun kan leke og kose seg på rommet , men samtidig gjøre oppryddingen enkel..
  Den senga må være en skikkelig kosehule !! Synes dere skal være stolte over å ha laget et så flott rom til prinsessa ! Dere er så flinke!!!

  Nyttårklem fra Maren :)

  ReplyDelete
 27. Nå vet jeg ikke hvor stor interesse jenta har av hver enkelt stein, men som tidligere ivrig steinsamler kan jeg anbefale å skaffe gjennomsiktige plastesker (f.eks. detaljskrin for skruer) for å oppbevare skattene i. Da blir det både lettere å holde orden på dem og enklere å tørke støv.

  ReplyDelete
 28. Hei og godt nytt år.
  For en flott blogg du har.
  Har allerede vært innom fleire ganger, men ikke skrevet noen kommentarer før.
  Bor ikke så alt for langt unna Skåla, og har veldig lyst til å ta meg en tur innom butikken din i Paradiset. Har en tante og et søskenbarn som har vært der, og de skryter butikken opp i skyene. Holder på å bygge nytt hus nå, så vi trenger nok en del nye ting til å pynte opp med :)
  Unni.

  ReplyDelete
 29. Stilig sove plass til prinsessa ser jeg

  ReplyDelete
 30. Godt nytt år! Kjempekoselig barnerom og mange flotte bilder! :)

  Ønsker deg en fin kveld!

  Klem

  ReplyDelete
 31. Tenkte mens jeg så igjennom bildene at de hylleknektetene var kjempe fine:) Lurte på hvor du hadde kjøpt dem, men der skrev du jo at du får de i butikken din, godt mulig jeg må kjøpe ett par av dem;)

  Silje

  ReplyDelete
 32. Godt nyttår:) Kjempefint og smart innredet rom. Min kollega var innom butikken din for en stund siden:) Hun sa det var masse fint hos deg:O)

  Lykke til videre:)

  K-J

  ReplyDelete
 33. Jeg har en ting til deg inne på siden min:-)
  Klem J.

  ReplyDelete
 34. Hei Nina!
  Jeg har fulgt bloggen din en stund, og syns du har et flott hus! Ser dere har tatt ut flis av golv og isolert opp igjen. Har dere noen form for varme i gulvene? Vi bor i et hus som er isolert med flis, og skal ta igjen gulvene til sommeren.Lurer litt på å legge gulvvarme, men må høre hvordan erfaringer andre har...

  Jeg ville elsket rommet til 11-åringen din da jeg var på den alderen!

  ReplyDelete
 35. Godt nytt år til deg - håper julen var slik dere hadde drømt om! Og for en nydelige pikerom - det var en utrolig flott løsning med den innebyggete sengen, og alle hyllene der inne! Og så enormt vakkert rom da! Hun ble nok glad når hun kom hjem til rommet sitt, ryddet og pent, tenker jeg!

  Klem Cathrine :-)

  ReplyDelete
 36. Herlig jenterom - regner med at hun storkoser seg der inne! herlig seng med mange fasiliteter :) artig med den bokhylla!

  Ønsker deg ett fantastisk godt år! Håper at butikken gåt kjempebra! :) gleder meg til å følge deg videre!

  nyttårsklem fra Lisa

  ps: trekning hos meg!

  ReplyDelete
 37. Ble litt støtt når du skrev pappesker og plastposer under senga....vel,vel...du hadde ihvertfall eget rom...og det var det ikke som hadde i den tiden. Tapeten valgte du selv...og det var vel mange som misunte deg...
  Hvem som ryddet...kan vel diskuteres...
  Og til slutt...11 åringer leker ikke, de "driver" med saker og ting.Ihvertfall så har mine 5 gjort det!

  ReplyDelete
 38. Mamma (Grete)!
  Jeg mente at jeg skulle ønske at det fantes sånne søte kurver med stoff inni til å ha det jeg samlet på i!
  Husker jeg hadde en isboks til steinene mine, og pappeske til legoen, og en plastpose som Barbie lå i en stund! Og det VAR jeg som puttet det under senga!!
  Utvalget har blitt betraktelig mere, men også valget mellom alt en kan samle på!

  ReplyDelete
 39. Hei Nina!
  Så kjempeflott rom da gitt!! Og barn er jo så individuelle, til og med min fire årige GUTT vil ha orden på rommet sitt, han elsker at mamman hans rydder og steller og legger lekene ned i sine respektive korger, noe som er stas for både mor og barn! Ingenting galt i at barna har ryddige rom, det oppfordrer bare til mere lek for hvem trives vel i et evig rot?
  Godt Nyttår!!

  ReplyDelete
 40. Happy New Year :)

  Nathalies room is so beautiful :)

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)