Friday, October 8, 2010

En liten oppdatering...

Vi har noe fantastisk nydelige oktober-dager, men det er å rekke å nyte de da, for de er jo så korte.....
Formiddagene går altfor fort, og jeg rekker ikke mer enn to ting av de ti jeg skulle gjøre.
Rotet bort halve formiddagen til å se på ett utrolig koselig butikklokale der tiden har stått stille siden 1940 omtrent. Eneste som hadde vært gjort var gjort var å fjerne disken.
Fantastisk flott (etter litt maling vel og merke) men også fantastisk kaldt vinterstid. Både enkle vindu og tak i for av enkle bord, samt uisolerte vegger ut mot bakrom. Brrr....
Nei, jeg vil IKKE handle i bobledress selv, og da skal kundene mine også slippe det.
Nå sitter jeg med to alternativ, men får ikke vite svar (mattilsynet er inne i bildet) før i neste uke.
Det er så spennende at jeg får ikke sove om natten.
Det er jo ikke til å komme bort fra at dette faktisk skal være inntekten min, selv om jeg klarer meg bra på luft og kjærlighet...
Banken blir ikke fornøyd med det, dessverre. ;)

Det er mye flott å se på ute i hagen etter så mange dager med flott vær.
Det er ikke så enkelt å få jobbet med huset samtidlig som en passer Leon, men i går og dagen før fikk jeg malt endel. Nå er jeg tom for maling, men fikk en palle med varer som jeg etter hvert fikk tømt. Kjedelig når det er så mange esker med akkurat det samme. Da er det MYE morsommere å leke med Leon.
Han har ikke helt tid til å bli tatt bilde av da når han er ute å leker. Kjører lastebil og lesser opp, og blir rasende når jeg prøver å ta han med inn.

Disse vakre kosmosene er etterkommere etter de jeg sådde i fjor. Mengder av frø på disse om noen vil komme å plukke. Frøtyveri er lov i hagen min! ;)

Monarda didyma 'Torunn' (lengst til høyre) er fin selv etter den har blomstret av. Vokser enormt her i hagen, og det er ikke mulig å se at jeg tok en svær jafs av den tidligere i sommer, slik at Line Cathrin fikk med seg en hjem til Trøndelag, og noe har også havnet i komposten. Men slik er det altså når en har for få hageintresserte venner her i Molde.
Mannen jobber på taket av veranda og glassveranda. Taksingelen her var morken, og en flott grønn presenning har dekket området i to år. Pent er det ikke, så derfor jobbes det med saken, men hovedgrunnen er at en ikke kan stole på to år gamle presenninger en vinter til.....
Tre dager har han brukt på å skrape av pappen....
Ikke morsomt, nei!

Vi har så mye å gjøre med huset fremover de neste årene at Andreas blir litt oppgitt. Føler liksom at han mangler både motivasjon og pågangsmot der han må holde på alene, men slik er det når en har en liten en.
'Nostalgi'

Neste år MÅ jeg få lagt skifer på platten min!
Det er forresten noe jeg ser litt frem til å prøve....
Fant jo massevis av skifer nedgravd i hagen, -men aldri funnet ut hvor de har vært brukt. Kanskje det vises på noen av de gamle bildene Carl har?
Noe av det som kom i dag: "Kongler". Kom også i hvit utgave.
Nei, må bare få med meg litt av Senkveld....;)

9 comments:

 1. fine bilder av en nydelig hage i "høstmodus" :)

  Ha en fortsatt fin kveld !

  Lolita

  ReplyDelete
 2. Nina :)
  Så koselig med en komentar fra DEG :)
  Har fulgt bloggen din en stund, og de FLOTTE bildene av ditt (deres) NYDELIGE hjem må være en inspirasjon for flere enn meg !!! :) :)
  Du skriver også veldig gode innlegg, bloggen din er super (best) ;)
  Takker så mye for tipset med vendbare puter, det hadde jeg ikke tenkt på , men klart det er praktisk ! :p
  Koselig at du liker "kosekroken" min <3

  Ha en fortsatt FIN kveld, Nina :)
  Så "ser" jeg deg på bloggen din ;)

  ReplyDelete
 3. Dere har jammen mye å "henge fingrene i"! Så artig at hagen er så fin, enda. Rosen Nostalgie var utrolig vakker!
  Og, Leon er jammen en sjarmør! Kjempesøt!

  God helg!

  Klem fra Bente

  ReplyDelete
 4. Hei. Vil bare ønske deg en god helg med å si at du har en herlig blogg, hvor du står for dine egne meninger og tørr si hva du mener, den er inspirerende og morsom å lese. Synd at jeg bor så langt unna, for butikken din kunne jeg virkelig tenkt meg å besøkt. Og hagen din er jo et kapitel for seg selv; ser virkelig ut som en drømmehage. Er innom bloggen din hver dag, og er alltid glad da du har oppdatert den. Mye fine bilder på facebooksiden din er det også, så det havner nok inn ei bestilling herfra om ikke så lenge. Og det ser ut som om at du er billigere enn de flest på varene dine. Lykke til videre ogm det blir ny butikklokale eller ikke:)
  Hege

  ReplyDelete
 5. Hei Nina
  Så mange fine inspirasjonsbilder.
  Fortsatt god helg.
  Klem...Ellen

  ReplyDelete
 6. Hei.

  Super blogg, og flott butikk.
  Har plan om å ta turen innom butikken i høst, ser du har en stort utvalg av emblem serien.

  Men til saken, jeg lurer på om du har npoe å annbefale dersom jeg tenker å få div rammer, smigjernsstaker speil osv hvitt. Maler jeg det eller kan det sparaylakkes med boks?

  Sikkert helt feil å spørre deg slik, men tenkete kanske du vet.....

  Takk for flott blogg.

  ReplyDelete
 7. Jeg bruker først ett strøk med heftgrunn, så 2 strøk med matt oljemaling. Etterpå kan du ha på litt lasur for å få det antikke preget, om du ønsker.
  Spray på boks gir en shiny finish som jeg ikke liker, og dessuten er den jeg har brukt SÅÅ hvit at den nesten blir blåhvit.
  Bedre med egghvit!

  ReplyDelete
 8. Mange flotte bilder. :o) Det ser ut til at dere har planene klare framover, ja. Lille Leon var helt nydelig da, minner meg om sandkasse-tiden til 6-åringen min... Ååh.. Nå er det bare fotball og hockey som gjelder. :o)

  Ha en fin dag videre!
  Klem Jenny

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)