Sunday, October 3, 2010

Middag på "Hotellet"

I går kveld var vi på fasjonable Solstrand Hotell på middag.

Nå er det dårlig med hotell-drift på lille Nesjestranda, men etter min mening: En gang hotell, alltid hotell.
Rom og middag er gratis da....
;)
Jeg har jo skrevet om dette tidligere, men det er altså ett vennepar av oss som har kjøpt denne spesielle rønna, og holdt på og pusset opp i over ett år.
De har utrettet MYE, og selv om de ikke er ferdig enda, har stuene blitt utrolig flotte.

Og velkomsten var ikke dårlig....

Linda syns det er utrolig morsomt å dekke bord, og av glassene å dømme, hadde jeg aldri gjettet at vi skulle få servert får-i-kål, om jeg ikke visste det på forhånd.
 Jeg har aldri drukket av 4 forskjellige glass til får-i-kål, men Linda og Vidar disket opp med både musserende og hvit vin, samt japansk øl, som skulle pase godt til Norges høst-najonalrett.
Og de på vinmonopolet i Molde visste hva de snakket om, for det smakte utmerket! Selv for en om ikke drikker øl til vanlig.

 Spisetuen er den midterste stuen, og har ett spesielt hjørnevindu, som utenfra er ut som ett halvt tårn (se bildet to hakk opp) Kan nevne at vindusomrammingene etterhver skal bli hvite, men det er liksom andre ting som er viktigere, -som å bygge bad for eksempel.....

Tapenene er helt nye, men ser veldig tidsriktig ut.
Brystningen har de også laget selv, mens alt listverk er orginalt i hele huset. (Og de er rå-fine!)
 I finstuen var den eneste belysningen levende lys, i går kveld.
Vakkert!
 Her er det noen bilder som ikke er hengt opp enda, -men slik er det hjemme hos oss også.  Tar liksom litt tid før alt kommer på riktig plass.....
Tusen takk for en flott kveld, og god mat!

12 comments:

 1. hei.
  ååå noe så fantastisk et sted dette er,for et hus,så vakkert,en måtte føle seg ekstra ivaretatt på et sånt sted,å så nydelig der dere satt å spiste,helt betatt jeg.
  ønsker deg en fin søndag.
  klem fra sylvia

  ReplyDelete
 2. Så heldig de er som kom over dette huset:) En drøm av et hus:)) Håper du kan vise mer av huset en annen gang:)) og så har jeg lyst å komme innom deg en tur igjen snart:)

  ReplyDelete
 3. Wow- for noen flotte stuer!!
  Fikk følelsen av å være noen (ganske mange faktisk) tiår tilbake i tid når jeg så disse bildene! Tipper stemningen i dette huset er helt spesiell! Håper du viser mer herifra etterhvert!

  Litt gøy at jeg har sykla forbi dette huset 2 ganger pr dag, et år når jeg gikk på skole på Nesjestranda i 2001/2002, husker jeg og venninna mi syntes dette ligna litt på et spøkelseshus:)
  Så mye har vel skjedd siden den gang:) hehe

  ReplyDelete
 4. Hei.
  For et vakkert hus dere har. Blir helt inspirert. Så masse flotte bilder.
  Ha en fantastisk søndag.
  Frøken C

  ReplyDelete
 5. ååååå. noe så nyyyydelig,helt betatt jeg. det må være et fantastisk hus:)

  ReplyDelete
 6. hvilken helig stemning de har fått til i dette gamle huset. utrolig flott!
  Det hørtes ut som en perfekt vennemiddag, så gøy at noen gjør så mye ekstra og inviterer;)

  ReplyDelete
 7. Takk for at du deler bilder med oss :) kjempespennende å se… og nydelig hus! Et hus med sjel, og så herlig at noen tar seg jobben med å få det i stand slik som det opprinnelig var :) herlige detaljer som tapet og listverk – og flotte lysekroner… og kjempeflott dekket bord ♥ så ut som en fantastisk kveld dere hadde… Ønsker deg en flott søndag videre, klem fra Mette

  ReplyDelete
 8. Utrolig nydelig sted!
  Dit kunne jeg virkelig tenke meg
  en weekend eller kanskje en uke;)

  Klemmer Malin

  ReplyDelete
 9. For et nydelig sted! Vennene deres har vært utrolig dyktige!

  ReplyDelete
 10. Du kan helse til naboane dine og sei at dei er kjempeflinke. Utruleg kjekt å få sjå bilder frå "prosjektet", for reknar med dette er eit prosjekt som tar tid...Flott at det finst slike folk som ser verdien og har pågangsmot til å bevare og restaurere ein slik bygning. Og ikkje minst at du deler det med oss ;-)

  ReplyDelete
 11. Så moro å se det gamle huset til Tante Rikke tatt så godt vare på! Det var slitent allerede når jeg løp rundt der på sommerbesøk for 20-30 år siden, så at noen har hatt pågangsmot til å begynne på renovering er imponerende!

  - Marit

  ReplyDelete
 12. FOR et hus... eh.. hotell! :o) Vakkert! Hils å si a vi likte det kjempegodt alle sammen! :o) Så heldige dere var som fikk komme på en så staselig middag. :o)

  Ha en fin søndagskveld, og en god ny, uke.
  Klem Jenny

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)