Monday, August 22, 2011

Noe på gang(en)....?

Det sies at kjøkkenet er husets hjerte, men hva er egentlig en gang?Det er vel sikkert feil av meg å skrive gang, for om en googler på det, finner du slettes ikke noe rom, men en hendelse. Vel, her i huset hender det mye i gangen, det kan hybelkaninene skrive under på.

Gangen, -eller hallen som jeg egentlig burde kalle den, (men jeg snakker ikke så pent), forbinder hele husets galskap med hverandre, og det er her alle roper og brøler når beskjeder skal gis. Dette er nok grunnen til at hybelkaninene trekker seg tilbake i alle krokene, og formerer seg hyppig. Med 6 beboere, en katt, og besøk hver dag, blir det mye mat til kaninene, som ligner mer på elefanter etter få dager.
Flopp, flopp sier det når jeg lufter støvsugeren der ute, og vips så er det atter full i magen sin, så jeg parkerer den pent bak døra og venter på at Andreas skal forbarme seg over den. Ikke det at jeg ikke kan bytte pose selv, men jeg gjør altså så mange andre drittjobber her i huset, og støvsugeren er liksom hans kompis. Jeg foretrekker venner som er litt mer feminin, lukter bedre og bråker mindre.....
Støvsugeren har jeg holdt meg unna i dag, men jeg har derimot brukt flere timer på å rydde bort ting som ikke var der i går: Klær, sko, leker, glass, søppel, enda mere klær og ting jeg egentlig ikke vet hva er. (Sistnevnte putter jeg ganske enkelt ned i skuffen til Andreas)
Lurer egentlig på hva de som ikke har barn rydder jeg....??
Sure sokker kanskje?
Husker en jeg bodde sammen med en gang, han kledte trolig av seg over alt, for jeg fant sokker og boksere i alle rom. Kan derimot ikke huske at han gikk naken da.....
Merkelig.
Uansett så klarte jeg å rydde huset mens ungene var i nabogata og rotet der. Rakk ikke å bloggifisere hele huset, men stua, gangen og kjøkkenet sto sin prøve (en times tid...)
Alle i huset har egne skuffer i denne kommoden.
Ligger det rott oppå toppen her, skuffer jeg det lett i respektive skuffer, som da blir deretter. Så er det bare å trekke frem pistolen (les:fjernkontrollen) og true med død eller liv! Kreve at de rydder sin skuff, ellers blir det ingen tv.

I motsatt ende av gangen, -i den kroken som aldri blir ferdig fordi dørkarmen + en haug elektrisk må flyttes, står min kommode.
Den er bare min, og har faktisk to tomme skuffer. Bedre med to tomme, enn to fulle av rot, slik resten av skuffene i huset er.....
Ved siden av kommoden står koffertene mine klar for for ferietur...
Vel, de er kjekke å ha stæsj i da, men står her bare på lånt tid da alt må bort når døren flyttes. (Kan jo ta noen år det da...)
Alle tror vel at jeg har det ryddig og flott, og tar inn blomster fra hagen hele tiden, men det siste gjør jeg bare så altfor skjeldent. Jeg glemmer det, fordi jeg må lage mat, vaske klær, skille slåssende unger, eller svare på telefoner..... 
I dag har jeg derimot hatt ett par timer for meg selv, -til å tenke klart og kose meg. Endte opp med å rydde. Bombe!
Og en fargeklatt i gangen, ble det også. ;)
Jeg skulle ha en sånn hylle for å ha skoene våre i, men jeg fikk en kjøper på den samme dag, så den ble solgt så får jeg heller skaffe en ny senere.
Den var i grunnen litt mer brukervennlig enn symaskinsbordet mitt, som har stått her i mangel på annet sted å sette det. (Man har jo sine planer, men bare to armer og en mann...)
Mens jeg venter på en ny hylle, får det bare står her enn så lenge. Speilet er også fra butikken min, og jeg MÅ bare ha det. Siklet på det lenge nå, bare ikke helt bestemt meg for hvor jeg vil ha det.
Det er utrolig stilig og passer godt på denne veggen (skal henges opp, ja).
I butikken ligger det som ett brett på benken.
Det er ikke jeg som skal ha æren for dette stilige arrangementet, men Line Cathrin som snudde opp-ned på hele butikken min i forrige uke. Forandring fryder (om jeg bare finner igjen varene mine! ;) )
Noen syns kanskje det er litt for mye pynt i gangen min, -men det er sånn jeg liker det.
Mange av tingene mine er skadede varer som egentlig skulle gått i søpla, -jeg har bare limt de, eller at de står med den stygge siden inn slik som betong-pidestallen her. Glassklokken slo jeg skår ut av i butikken og den høye lysestaken var skadet under frakt.
Mange av tingene mine er ikke perfekt, men da passer de bare fint inn i dette huset, og med en temmelig lite feilfri eier.....
(Som har glemt hvor hun la telysene med plastkopp hen og har derfor tomme telysestaker her)
Mini-kommode med skruer og smykkeskrin for smyker, -hva mer kan en kvinne ønske seg? ;)
Take the time to smell the roses.Jepp, det gjør jeg faktisk! ;)
Må bare nyte sommerblomstene så lenge det varer....

Ha en flott dag!


15 comments:

 1. Utrolig fint du har det :D
  Sikkelig koselig!

  ReplyDelete
 2. åå så masse fine bilder, og ikke minst mange fine gjenstander! Ingen tilhenger av minimalistisk her heller. Det er fint med masse pynt, så lenge det harmonerer, og det klarer du kjempefint! klem og go uke!

  ReplyDelete
 3. Hei Nina ☺

  Åååå, korr fint du har det!!!! Alle dei herlege detaljane da...Her kunne eg godt ha kosa meg leeeenge ja;)
  Og so skriv du so knakande bra!!!

  Ønsker deg ei fin veke♥
  Klem frå Mette.

  ReplyDelete
 4. Herlig skrevet, Nina :) Sitter her med kaffekoppen og kaffen er nå mer utover skrivebordet enn den er i munnen min :D You made my day! :) Kjempekoselig hjem du har, og mange herlige detaljer ღ Alltid kos å titte innom til deg, skjønne og herlig deg ღ Ha en SUPER dag, Nina :) Klem fra Mette

  ReplyDelete
 5. WOW - absolutely amazing !!!!! Beautiful day. Jitka (Czech republik)

  ReplyDelete
 6. He he sååå deilig å lese at det er slik hos flere enn meg... Når roteskåla, må settes i en rotekurv og kurven til slutt ender i ett skap og vips så har man både rotehylle/skap ;) rot er verre enn ugress, sprer seg som fy.....
  Er det ikke typisk at vi damer rydder strax vi har ei ledig stund . . . som om det skulle komme noen andre å stikke av med rotet liksom !!!!

  Masse fint i gangen din og kjempefine kommoder !!

  Ønsker deg en riktig fin dag !!

  Klem fra Maren.

  ReplyDelete
 7. Kul skohylle. Sånn vil jeg ha. Og størrelsen på gangen - så ut til at du hadde plass til alt og også det "unødvendige". Stor gang burde egentlig være påbudt. Det er der alle kommer inn, der det starter liksom, og da bør det være koselig OG praktisk. Mitt neste hus skal ha godt med garderobeplass. Og kommoder. Og kister og kurver og jeg vet ikke hva...
  Linka til siden din jeg:)
  Anneli

  ReplyDelete
 8. Kjempetrivelig innlegg, føler at inspirasjonen trenger på her....deilig. Digger dine innlegg og hvis jeg kan komme med ønsker så elsker jeg og se bilder fra din flotte hage og koselige butikk....Så bare peis på med bilder....Ha en trivelig kveld!!!
  Lill Tove

  ReplyDelete
 9. Den skohylla var kjempefin!! Kommer du til å bestille flere?? Og hva er evt. prisen?

  ReplyDelete
 10. Ler når jeg leser! Hi,hi.. Hybelkanniner finnes det også her i huset. Spesielt i gangen og inn mot kjøkkenet. Er vel der vi holder til. Så utrolig koselig den gangen din er. Er helt forelsket i den skohyllen. Den hadde passet perfekt i gangen min :)

  Ha en fin kveld videre!
  Klem Ingunn

  ReplyDelete
 11. Skriver prisen på skohylla her, bare fordi det går litt fortere!
  Den koster 2770,- (Veil pris er faktisk 3700,- Grisedyrt!)
  Selvsagt ferig montert fra fabrikken!
  Ønsket meg større gang da jeg skulle ha meg nytt hus, og det fikk jeg også! :))

  ReplyDelete
 12. Hei:)Du har det nydelig fint!Tenk om det kunne vært ryddig året rundt!Det hadde vært noe det:)Det funker dårlig med husdyr og menn!Jeg klammrer meg til helgene da er det sånn høvelig ryddig og rent:)Klem kathrin

  ReplyDelete
 13. alltid like koselig og titte på bilder fra ditt vakre hjem :)

  ReplyDelete
 14. Lekker gang.
  Og for en fantastisk hage du har. :))

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)