Tuesday, August 23, 2011

Stue, blogge-sabotering og mengder av fluer....

I forbindelse med min ryddesjau på søndag, klarte jeg å få knipset noen bilder av stua også, før kaoset igjen la seg over stridssonen.
Kanskje jeg skulle tatt ett par bilder av hvordan det ser ut her i skrivende stund....?
Det hadde vært litt gøy, men jeg sitter så godt plantet i sjeselongen at det får holde med en beskrivelse.
Spisestuebordet ser nesten likedan ut, bortsett fra at det står en diger 5-armet lysekrone midt på bordet, ett halvfult glass med vann, ett interiørblad og kameraet mitt. Vel, det er ikke å prøve å skjule hvem sitt rot det er, så å legge all skylden på ungene.... *rødme*
Lysekrona skal leveres til en nabo som skal ta den med til Oslo da. Har forresten forundelig nok utrolig mange kunder i Oslo. De har vel ikke butikker der nede....?

I glassverandaen står samboerens laptop midt på bordet, og i tv-kroken en tåteflaske(?), en tom sjokoladepose, og koppene etter frokosten min som jeg akkurat har spist. To fjernkontroller ligger i sofaen og enda ett interiørblad ligger ved siden av stolen min.
Så og si ingenting etter ungene, bare en tåteflaske som tvillingene trolig har brukt, da Leon på 2 år insisterer å drikke av kopp. Posen med sjokolade stammer fra Andreas, men jeg innrømmer glatt at det var jeg som helte i meg smulene som var igjen, for den nye Daim Krisp var bare svingod!

Ellers er det lite nytt i huset mitt generelt sett. Lite endring, ommøblering og ikke mye nytt. Tok opp bildet med speilramme fra butikken nå i helga og har satt inn ett bilde av tvillingene i en annen.
Den største forandringen bortsett fra dette er nok en sverm av frukfluer som oppsto i en pose med moreller her om dagen, og tydeligvis umulig å bli kvitt.
Fant to i vinglasset mitt på lørdagen, og jeg kjente at jeg holder på å koke over.
Har destillert skapet under oppvaskkummen, men det hjalp ikke. 4-5 fluer klarer å gjemme seg hele tiden, og selv om jeg dreper to, ser jeg fremdeles 3-4 kort tid etterpå. Må vel frem med gass snart!Det er helt klart at det er umulig å klare å knipse hele stua før noen kommer å saboterer opplegget ditt. Slik er det å ha en stor familie. Tid for seg selv er luksus.
Mens jeg tok noen bilder på kjøkkenet invaderte tvillingene sofaen foran tv'n og  nektet å flytte seg før Knerten var ferdig på tv'n.
Hjalp ikke å true med å blogge de heller, for det bryr de seg ikke om. Imun kanskje?
Bak Maria i sjeselongen, er kosekroken min, glassverandaen. Riktignok med litt mindre vinduer enn den orginale fra 1932, men fremdeles lys og trivelig. (Og ja, jeg har ikke flyttet ledningen til mobilladeren min på gulvet før jeg tok bildet!)
Perfekt til koselige venninne-kvelder, eller når en tar seg tid til å lese en bok.
Brukte bare halvannet år på å få førsteklasebildet av tvillingene innrammet også. Det er nemlig så langt å dra for å kjøpe rammer.....
*Host, host*...
Vi har verdens beste tv-sofa, med høy rygg og dunputer. Dessverre ser det ut som noen har hatt en heftig omgang oppi den bare etter noen timer med tv-titting, -særlig når Andreas eller ungene har sittet der. Tror de må mark i rumpa, så urolig som de sitter! (Eller ligger da... *kremt* Andreas)
Lille Leon vil gjøre alt som de store gjør, om det er å skrue bil, vaske eller som storesøsterne: Se tv.
Kroken i spisestua huser også en hel haug av biler, traktorer , sauer og griser. Her har Leon lekene sine nå når han er så liten. Tvillingene har førsteretten på lekerommet i hovedetasjen enda. Når de flytter opp i andre, og Nathalie ned i kjelleren, får han ta over.
Peisovnen som de aller fleste mente at vi burde kaste, da den er ganske slitt i emaljen.
Nei, spare-Nina mente vi måtte prøve noe annet i allefall i noen år....
Så jeg skisset opp en tegning av en omramming som jeg mente ville være praktisk og pent, og samtidis ta oppmerksomheten bort fra den slitte ovnen. (Som jeg visste kostet ca 13 000 ny, og varmet sinnsykt bra) Og Andreas tok over med stor iver.
Med litt hobbyplank, dørlister og to vindusklosser, ble det en helt grei løsning for en krympende konto.
Jeg nekter å spare på isolasjon og varmekaber, så da må man trekke av andre steder. ;)
Fint med litt grønt her når en ikke fyrer da.
Slitasjen vises godt, men det er vel ikke det en ser på først...
Babyen på bildet er ikke Leon, men Nathalie som snart fyller 13.
Pelargonium kjøpt på hagemessa, -ny av året på markedet, og slettes ikke stygg.... ;)
Nei, det er på tide å lette på rumpa og fortsette å jobbe.
Å blogge på formiddagen er i mine øyne helt feil, men det får gå sin gang i dag, så får jeg stå på i kveld i steden.

12 comments:

 1. Høres ut som "rotet" ditt er noe en bør ha i et hjem?
  Og sånne irriterende fluer, kan du bli kvitt om du heller eplecider en skål, og rører ut en teskje sukker oppi. Så bittelitt zalo så vannflaten brytes. Vips, så har du en fluefanger:)
  Lykke til!

  :)

  ReplyDelete
 2. ;)
  Jeg ser at det ikke hørtes ut som mye rot, men jeg har ikke tatt med Leons leker, da jeg syns ikke de teller, og jeg har glatt hoppet over aviskurva.... Blæ!
  Den er verdt ett eget blogginlegg i seg selv!!!

  ReplyDelete
 3. Sett fram en skål med eple-eddik, så er du snart kvitt småfluene dine :)

  ReplyDelete
 4. Hvilket rot?????????????
  Det der er slikt som hører med når folk lever i et hus.
  Fruktfluene er no herk ja. Hell kloring i avløpene i vasken.Vask benkeplaten med litt sterk såpe, ikke zalo. Du må sterilisere. Fluene har klekketid på to til tre dager og hver enkelt flue kan legge opptil 100 egg. Siden jeg leste det der har jeg sterilisert kjøkkenet og bank i bordet ingen fruktfluer i år. Ingen frukt stående fremme heller. Det er nå i hundedagene de dukker opp fordi de trekker innomhus før vinteren. Leons leker og aviskurv er heller ikke rot. Nå er det lite strøkent her for jeg har kommet hjem igjen og jeg er den største roteklumpen med alle mine blader( ja ikke bare to tre her og der!) så er det hobby artiklene mine og litt henslengte klær her og der , hm ja for mye i grunn.

  ReplyDelete
 5. Skjønne bilder fra hjemmet ditt;)
  Har også fått irriterende bananfluer på kjøkkenet, og i dag har vært o`store fluedrepedagen.... jeg støvsuger de og setter støvsugeren utenfor en liten stund så de ikke flyr ut igjen, samt har jeg fjernet all frukt inn i kjøleskapet og ingen matrester overhodet på benken! Rene flater overalt, deilig!!

  Lykke til med å fjerne dine;)

  Klem

  ReplyDelete
 6. Kjempefint og sååå koselig i den stua di !!!
  Omramminga til ovnen er bare kjempelekker !!!
  Når dagen kommer å vi skal bygge ut, ønsker jeg meg en glassveranda ;))

  Ha en fin tirsdag, Nina.. Her bøtter det ned,såe det er vell blitt høst :/

  Klem fra Maren.

  ReplyDelete
 7. Ang fluene... fikk tips om både det ene og det andre, joda det virket det med eddik og zalo og vin osv osv.. men helt borte ble dem ikke før jeg malte seksjonen min med oljemaling. Borte ble dem gitt ;))))) Edel

  ReplyDelete
 8. Kjempelekker stue,
  og skjønne barn.
  Har du lakkert ovnen
  selv? Har en ovn i
  sommerhuset som skulle
  vært lakkert,men er
  usikker på om det går.
  Klem.

  ReplyDelete
 9. så koselig det er hos deg!Det brune bordet ditt har jeg samme av men har pusset og malte det hvitt..Dine søtnoser koser seg ser jeg:)Takk for titten:)Klem kathrin

  ReplyDelete
 10. Fluene blir du kvitt med litt rødvin i et glass eller lignende, det tar noen dager, men vips så er de borte:)

  ReplyDelete
 11. Det er bare så super koselig hos deg!
  Bare drømmer meg bort i den fine stuen din!
  Klem Linn

  ReplyDelete
 12. Den pelargonen var nydelig. Har du navnet på den?

  Marianne

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)