Sunday, October 27, 2013

Den beste dagen på lenge!

Søndag, fridag og en herlig hagedag!
Jeg skulle sette ned noen løker, men gjorde vel egentlig alt annet! ;)
 Etter en lang arbeidsøkt er det godt med litt mat, og ingenting smaker vel bedre enn mat UTE! :)
 I går kjøpte jeg en pose med marshmallows i tilfelle det ble godt vær i dag, og jeg fikk virkelig som bestilt. Sol og 13 grader i skyggen....
 Maria spikket grillspyd til alle sammen.
 Leon er litt forsiktig i starten, men klarer til slutt å lage en skikkelig svart en!
 Veldig koselig, og angrer på at jeg ikke også slengte en pølsepakke oppi handlevognen. Brødskive med brunost gikk også ned da. Desserten lokket...
Leon har tatt bilde av meg og Charlotte.
Det er Charlotte som har dratt frem benken og funnet en saufell, bord visste hun også av, og hun poserer villig. 
-Skal du blogge om dette, mamma?? Spør hun, og håper å få se bilde av seg på Nettet. 
Plommetrær og kirsebær skal beskjæres om høsten etter at frukten er høstet. 
Rosemandel som bare er ett prydtre, skal beskjæres etter blomstring, men jeg rakk aldri å bli ferdig.... Siden grenene var ganske tette, og kronen ikke fikk så mye lys, forventer jeg ikke ett overflod av blomster til våren, men nå er det iallefall mer "luft" mellom grenene.
Det stakkars treet har vært utsatt for "kuleklipp" før jeg overtok hagen, og flere tykke grener var kappet rett av midt på. Nå har jeg brukt 5 år på å få litt dreis på det, men er enda ikke ferdig. 

Rosemandel blomsterer dessverre så altfor kort, derfor har jeg plantet klematis som slynger seg oppover grenene. Klematis blomstrer mye lenger, -men det er viktig å gjøtsle og vanne mye.  Jeg har gravd ned ett rør som jeg vanner/gjøtsler i, slik at det går rett ned til roten på klematisen. Rotsystemet ligger 30-70 cm nede i bakken, så det hjelper ikke så mye å gjøtle på toppen når andre, mer grundtgående stauder slåss om plass og næring lenger opp.
 Det har vært ett par netter med nattefrost, men rosene er generelt tøffe.....
 Fant også denne skjønnheten under en busk....
Jeg har ødelagt linsen på kameraet mitt, så jeg har mobilkamera og vidvinkellinse å velge mellom for øyeblikket. Det ble mobil i dag, derfor er ikke bildekvaliteten den beste. (Iphone4)

I tillegg til beskjæring, rydding og kos, rakk jeg å plante to klematis. Dermed har jeg kun en igjen, to roser og en bærbusk! :)
(Faller alltid for fristelsen av å handle på høstsalg, til en stappfull hage! *rekker tunge* )

2 comments:

  1. Så koselig det så ut med mat og bål i hagen. En hage du virkelig kan være stolt av. Skjønne unger også. Du må være et arbeidsjern som klarer å holde det så fint over alt :)

    ReplyDelete
  2. What a lovely day in beautiful garden <3

    ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)