Thursday, January 24, 2008

Barneoppdragelse!

Når jeg er hjemme alene med tre temmelig aktive frøkener, sier det seg selv at oppdragelse og husregler står på timeplanen hver dag.
Til tross for at de alle er jenter, og to i tillegg er tvillinger, er de meget ulike!


Jeg har en som ikke spiser, en som spiser som en hest, en som bare ER prinsesse (skjørt hver dag, og nøye på alt) to gutte-jenter som heller vil klatre i tre og være skitten (disse to er IKKE tvillinger!) En sofagris, to bokormer (fortsatt ikke tvillinger) en som alltid tar feil av gulv og klesskap, en pusler, men tre nydelige jenter!


Det er ikke alle dagene det er like gøy å henge opp klærne sine eller spise maten sin, og gjør de ikke som mamma sier, vanker enten ekstraoppgaver, eller trappe-sitting.

For Nathalie som er 9 år er det ekstraoppgaver som er det aller kjedeligste å få, og til tider blir det ganske mange turer på uthuset for å hente ved, eller ned til veien med søppel og papiravfall. Ikke alltid like gøy når en ikke får besøke venner eller se TV før disse oppgavene er gjort...

Tvillingene på 4 1/2 har mer enn nok med å sitte i trappa i 5 minutt.
Vi har to trapper, så det byr aldri på noe problem å finne plass.
Her om dagen nektet Maria på ett eller annet (jeg har prestert å glemme hva det var...) og måtte sitte i trappa. Dette var hun meget misfornøyd med, og sendte ut tirader av klager for å uttrykke sin misnøye.
"Æ like ikke den dumme trappa" og " skikkelig dumming-trapp!"
Selv hadde jeg svare strev med å holde lattern tilbake, for hun var så unektelig søt der hun satt og furtet. Men det hjalp. Etter 5 min. hadde hun fått nok, og gjorde som mamma sa.Maria og Charlotte var ikke like vrang da disse bildene ble tatt...!

I morgen kommer Andreas hjem, og vi gleder oss stort. Selv om han bare har vært borte i to uker er ungene vært vant til å ha han hjemme hele tiden etter at han sluttet i Telemark Battaljon. Charlotte snakker om han hver dag, og en skulle tro at de hadde en egen avtale på gang for begge har krevd hjemmelaget pizza i helgen. Nathalie vil derimot ha reker, og Maria tomatsuppe(!)

Selv ønsker jeg men en Baileys & kaffe, for det er lenge siden sist! ;)

6 comments:

 1. Ja nå har jeg altså lest meg gjennom ALLE de siste innleggene dine. Du forteller så mye spennende og jeg skjønner godt at du må fikse deg litt om du skal ta deg godt ut foran et web kamera...Det er nemlig ikke særlig enkelt for å si det sånn.
  Det ser så koselig ut i huset der du bor, og jentene dine har det knallfint på rommet..Eller det var vel kanskje Nathalie sitt rom?? Håper det blir noen positive nyheter vedrørende nytt hus snart også. Ha en fin dag i morgen, nå venter loppekassen på meg!!

  ReplyDelete
 2. Skjønner skjønner og sitter å nikker mens jeg leser. Maja på 3 år har blitt meget vanskelig etter at hun ble storesøster. Har fått sånne primadonna-nykker at jeg blir helt målløs.
  Timmi blir 11 år i år og prøver å sluntre unna det meste...

  ReplyDelete
 3. Gøy å lese innleggene dine,tror de jentene dine er noen skikkelige gounger som du har et veldig fint forhold til.Kos for dere å få Andreas heim i helga,håper dere får kost dere masse.Ha det fint:)

  ReplyDelete
 4. vært på en oppdateringsrunde....artig MÅTTE gi opp innlegget mitt. Skrev det 4 ganger mem maskina tok å svelget det....e æ dun eller ?
  Tror du ser søt ut hele tiden æ....

  ReplyDelete
 5. Hmmm dine beskrivelser av dine tre unger passer på min eldste!!
  Alt til sin tid lissom!

  Mandag er det rosa tøy, helst skjørt og "liker ikke frokost, middag eller kvelds)
  Tirsdag er det overspising, for dette er jo livretten(som hun hatet forrige uke) og selvfølgelig skal hun ha på sagge buksen arvet etter Tor....
  Slik går jo uken, er det rart jeg ikke henger med;-p

  Lurt det med trappesitting, skal prøve huske den til lillemann blir større og mer rampete:0)

  Ønsker deg en super helg med mannen din, og sjarmtrollene!

  ReplyDelete
 6. Skriver bra du Nina - morsomt og lese innleggene dine :o)

  Skjønne jenter du har og det er godt å se at de er som unger flest - at det ikke bare er mine som er tverre og "vanskelig" innemellom :o) Men det er jo sånn unger skal være, forskjellige, sure, blide, fulle av trass og ikke minst herlige!

  Mamma ler innemellom når jeg klager min nød, "jeg husker hvordan du var jeg" er vanligvis kommentaren jeg får og da er det ikke moro lengre :o) Ikke mye sympati og hente der nei :o)

  God helg Nina - kos dere!!!!!!

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)