Friday, January 4, 2008

Filosoferer over flytting....

Etter at jeg ble alene med tre barn, og møtte Andreas (som er fra Molde, bare få mil unna foreldrene mine,) avgjorte jeg at en dag skulle jeg flytte tilbake.
Flyttet til Trøndelag i 1997, og kjøpte huset her i Orkdalen i 2002. Siden da har jeg pusset opp, anlagt hage og dillet på mitt vis. Det har ført til at jeg har blitt svært glad i huset og eiendommen min. Selv om jeg har en merkelig form for elsk/hat-forhold til denne dalen, blir det vemodig å flytte.
Jeg elsker stedet om sommeren. Varme, tørre sommere fullstendig uten mygg og knott. Mange gode venner, og grei avstand til Trondheim, samtidig som jeg bor ett steinkast unna Orkanger, og det meste jeg trenger. Greie jobbmuligheter har det også vært her for meg, og kort vei til egentlig alt.
Men så var det den vinteren da....
Kulden, snøen og isen tar livet av meg. Jeg er overhodet ikke skapt for minus 15-35 grader om vinteren! Jeg som elsker hagen min må dra inn ALT hver høst, for så å ta det ut igjen hver vår, og skerme det for vårsola, bla bla bla... Rådyr og elg spiser alt over bakken, mens vonn (jordrotter) spiser alt under! Er det noe som overlever, tar vel frosten knekken på det!
-Syt i vellyst tenker de vel de som har sett bilder av hagen min! Men SÅ mange 1000 kr jeg har tapt pga dyr, og frost....! Derimot er jeg strålende fornøyd over at jeg hverken har iberiasnegle eller liljebiller, men jeg har en ex som stiller i samme kategorien.... (hmm)
Og når jeg skal noe, er det samme evinderlige problemet som kalles BARNEVAKT der. Hadde det ikke vært for min gode venninne Lone, hadde jeg nok flyttet for lenge siden!

I Romsdalen har jeg familie i mengder, og ett nettverk jeg ikke ønsker å leve uten. Der er det ett vinterklima som passer utmerket for hagen min, og ingen jordrotter! Heller ikke tonnevis av blåleire som i hagen min (skulle nok heller ha satset på å bli keramiker her!) Dessverre kryr det av mygg og knott, regner i ukesvis, men har ingen slitsom ex.
Det er bare så ufattelig vanskelig å finne ett hus der!!! -Med hage på 3 mål og enormt uthus/garasje, kveldssol, sjøutsikt, sentralt og nostalgiskt!
Og jeg vil IKKE senke kravene.
Vil ha dette for å klare å flytte fra dette stedet, huset, hagen og dukkehuset som jeg har lagt ned så mye sjel og arbeidstimer på å bygge opp.

Dukkestuen.
Jeg har isolert, lagt panel og lister selv. Malt og sydd. Ble veldig fornøyd med resultatet, og har mest lyst til å ta den med på flyttelasset! (men det går nok ikke)


Fargen i dukkestuen er den samme som på barnerommet til tvillingene, for jeg ble så betatt av den, enda jeg faktisk kjøpte malingen før jeg fikk nøklene til huset!. Sengen Charlotte og Nathalie sitter i, er min gamle barneseng, som også bestemor brukte da hun var liten. Prinsessene på bildet bruker, og har brukt den de også.

Så fremtiden er spennende for lille Nina. Ikke aner jeg hva jeg vil få for livsverket mitt som jeg kaller det. Huset er jo gammelt, og slettes ikke perfekt. Og hagen er aldeles oppspist etter denne rare vinteren.


I helgen skal jeg derimot ikke tenke så mye på dette, for foreldrene mine kommer i morgen sammen med ene søsteren min, som skal være her helt til søndag. Middagsgjester på lørdag, og en flaske vin som skal knertes!

God helg ønskes alle som er innom (også dere snokere fra familien som aldri skriver en eneste kommentar!)

15 comments:

 1. Hei!
  tittet tilfeldigvis innom siden din. Er så morsomt å snoke og oppdage bloggere jeg ikke har oppdaget før. Du har en kjempefin blogg! Så du hadde masse av perfect home på kjøkkenet ditt, selger du for perfect home? Selv er jeg samler av den ene kjøkkenserier, og litt andre ting, har falt helt for serien. Det er en på jobben min som selger, og jeg ka bare ikke la være ;)
  Du får ha lykke til med planleggingen om å flytte, det ordner seg som regel alltids vettu ;)
  God helg til deg også!
  Klem fra Beth

  ReplyDelete
 2. Godt nytt år!!! Fikk du sms fra meg ang. de mansjettene?? Så, du lurer på å vende nesen hjemover igjen? Sikkert ikke dumt det. Selv gikk jeg ett år på skole på Orkanger, og gud hjelpe meg som jeg savnet sjøen???! Av alle ting! Uansett, velkommen hjem skal du være, og når du kommer skal vi ta oss en kaffe!! God helg!

  ReplyDelete
 3. Det skal ikke være lett nei, men jeg er sikker på at det løser seg, og gjerne det til det bedre.
  Dere er jo så nevenyttige og "ståpåfolk", dere finner nok et perfekt hus for dere, eller et som kan bli det etter litt kjærlig omtanke og litt styling;0)
  Håper dere kan ta tiden til hjelp, det hender det dukker opp noe flott bare en har litt "is i magen".
  Forresten, foreldrene mine flyttet dukkestuen min, tror de fikk hjelp av en kar som kjører sånn langtransport, med trailer, søsteren min tok med seg uteboden sin på samme måte til en annen kommune. Så det er også mulig, å få tatt med dukkehuset til jentene altså.
  Angående stolene mine så ligger de ofte på Finn ferdig hvitmalt, men da ofte i Oslo traktene, men det kan jo fraktes med Tollpost G eller lignende, det er også et svenskt firma sm lager de nye, men det koster nok mer enn det smaker;-p
  Søk på gustaviansk...
  Har du forresten sett Pretoria serien på Skeidar, ikke ulik, samme stilen vertfall.
  Pjuh, ble langt dette...
  Skal krysse fingrene for dere vertfall, Kleive er jo fin plass hehe..
  Ha en fin helg!
  Klem.

  ReplyDelete
 4. Hei!
  Kjempefin blogg!
  Je "fulgte etter" deg fra Hagegal og leser bloggen din og ser på alt det fine du tar bilder av.
  Du har så mye fint,og spesielt har jeg festet meg ved lampa du har over kjøkkenbordet.
  Hvor har du kjøpt den...???

  Med hilsen Hilde.

  ReplyDelete
 5. Anki: fikk ikke sms, men berger med de 4 jeg skaffet her!
  Prøver å legge deg til på MSN.
  Hilde: Lampa over kjøkkenbordet er virkelig exclusive! IKEA!! ;) (kjøpt for 7 år siden)
  Ellers takk for trivelig tilbakemelding og gode råd!

  ReplyDelete
 6. Det er virkelig artig å lese dine innlegg,du skriver så herlig "fra levra"som vi sier.Skulle gjerne bodd i Molde selv jeg,har dattera mi i Kristiansund,men syns det er for mye VÆR der,men Molde er jo ikke lange biten unna,så....Håper det lykkes for deg,god helg.

  ReplyDelete
 7. Hei og velkommen hjem til Møre og Romsdal skal du være! Dette dukkehuset var flott og det kan jo flyttes på!! Det å finne det rette huset er jo ikke lett og kanskje vanskeligere er det med stor tomt.. Men man vet jo aldri! Med litt flaks kan det jo dukke opp akkurat det man ønsker seg! Du får ta deg en tur hitover da når du har kommet deg i orden! Ha en flott lørdag med gjester og vin!:0)

  ReplyDelete
 8. Ååhh, jeg vet akkurat hvordan du har det. Hadde selv en leilighet for mange år siden som jeg la med hele sjela mi i. Både ute og inne. Jeg malte, sydde, snekret 50 kvadrat terasse og anla en herlig hage. Trodde aaaldri jeg skulle klare å flytte derifra. Føles som å forlate litt av sjela si. Men nå ligger sjela mi - fult og helt - i det huset jeg nå bor i. Vi har en enorm jobb igjen å gjøre - samtidig er vi bare sååååå fornøyd med det vi allerede har gjort. Både slit, men også utrolig mye moro.

  Men jeg skjønner deg som sagt veldig godt. Og den dukkestua er jo helt fortryllende :)

  Ha en fin dag :)

  Lene

  ReplyDelete
 9. Følg hjertet ditt du. Resten kan bygges opp igjen. Tross alt er det meste en omgir seg med av materielle ting som treverk, isolasjon og annet rart en kan stulle med andre på andre plasser.

  Nei, gjør som din intuisjon og ditt hjerte forteller deg. Og jentene så klart, de finner nok nye venner etterhvert. barn er så flinke til å innordne seg på den alderen. værre sikkert etterhvert som åra går.

  Fin helg vider fra denne damen som har hele familien rundt seg i denne underlige dalen :-)

  ReplyDelete
 10. hei e bare innom for å ønske deg go helg!

  ReplyDelete
 11. en ting t.. slvflgelig kan du ta me dukkehuset i flyttelasset! med mindre d faktisk e fysisk umulig å løfte d av grunnmuren selvfølgelig..

  ReplyDelete
 12. Så spennende å følge med på historien din:) Du skriver om ting jeg omtrent aldri har vært borti, elg og jordrotter?????
  Herligheten, det er nok ikke så vanlig her midt i storbyen.
  Skjønner at du har fått deg et KNALLKOSELIG hus siden du har problemer med å flytte tiltross for leiren og kulde og alt det andre.
  Jeg hadde nok valgt nettverk siden du har tre barn... så det skal bli spennende å følge med på historien din videre. Fargen i lekehuset er den fargen som min mor er på vill jakt etter. Hun skal ha den i sitt sommerhus:) Har du fargekoden og vil dele den med andre, så vil jeg gjerne ha den...
  Håper du har hatt en flott helg, og nye hus de dukker faktisk opp før man tror det selv:) Vips så er de der!!!

  ReplyDelete
 13. Har vurdert å flytte dukkehuset, for det er bygget på stolper, men tabben var at jeg ikke rettet opp bygningen da jeg skulle renovere, fordi jeg faktisk ikke så hvor skeivt det var! I tillegg ville jeg beholde gulvet som det var fordi det var så herlig shabby med avskallet maling i en fin blågrå farge! Rev nesten alt ellers.
  Så flytter jeg det, kan det hende at vinduene sprekker... (disse kan ikke tas ut uten å rive veldig mye kledning)
  Fargen heter RISØR (Jotun) og jeg kan finne ut fargekoden, men jeg er ganske sikker på at navnet holder.

  ReplyDelete
 14. PS det er ikke kunstnerisk å bruke vater....! ;)
  (jeg HAR lært!)

  ReplyDelete
 15. Gleder meg jeg til du endelig tar til vett å kommer hjem igjen jeg he he.Dukkestuen har blitt kjempefin og den kan du bare hive på en lastebil og ta med deg .Du har det utrolig koselig i det røde huset og hagen er jeg misunnelig på . Kunne tenke meg en sånn flått hage jeg og , men den skulle vore vedlikeholdsfri,har nemlig ikke tid til luking + at nesen renner og øynene klør bare jeg nermer meg et staude bedd.Og til slutt vil jeg si at uansett hvor/ hvilke hus du og Andreas finner kommer det til og bli bra.Gleder meg allerede til det kommer bilder på bloggen.

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)