Sunday, January 6, 2008

Mer kjøkken!

Da er nissene og rødrutete duker kaset ut fra kjøkken og gang. Lei av rødt nå. Endel jul, inkudert juletre står enda, men det er kun fordi vi reiser til Molde igjen i morgen så jeg har ikke tid å plukke av pynten nå. Har hatt besøk av eldste søsteren min hele helgen, samt middagsgjester i går, og en venninne + datteren tidligere på dagen, og foreldrene mine på fredag, så det sier seg selv at jeg har hatt annet å gjøre! ;)
Juledekorasjonene som jeg har laget selv skal få stå enda en stund da, blir så nakent og tomt når de er borte, og jeg skal ikke kjøpe nye planter før det blir litt lysere ute. Driver ikke med plante-mishandling heller! Stakkars de som er vant til tempererte drivhus med "dagslys" i 14 timer, og inn i varme, mørke stua mi! Det er verre enn å sende innvandrere til Nord-Norge det, jo!!

Mens jeg ryddet og ordnet på kjøkkenet filosoferte jeg over hva jeg er fornøyd med på kjøkkenet mitt som jeg MÅ ha i mitt neste. Kjøleskapet ingen finner, er ett must!
Jeg la panel på skapstammen til Ståt-innredningen min, fordi jeg ville ha en "ekstra" vegg å henge dill & dall på. Dette fører til at folk ikke finner kjøleskapet, og det liker jeg! ;)
(jeg vil ikke ha kjølerom, fordi jeg vil heller ha spiskammers der jeg kan putte ALT!)
Hyllen er gammel, men fikk seg ny topp-plate da denne var litt svung... Bestemors gamle sukker & fløte-sett, samt kopp & skål fra samme dame. (hvor hun uttalte: Nina, ka e d du ska mæ ta der gamle greia da?? Du e no rar, læll!! Dette var for litt over 10 år siden, bare noen år før hun dro på "De evige hagevandringer" -Jepp. det er av henne jeg har arvet mine grønne fingre!)Den sviblelen skal ut snart! Må bare få unna denne Molde-turen først! (skal i retten i 3 dager, Jippi! Morsomste jeg vet! NOT!!)

Det var ikke så mange ferdig strøkne duker å velge mellom i dag... (hvorfor har du ikke strøket duker i jula, da Nina??)

Såpedispenser med oppvaskmiddel/Zalo ved vasken er også ett must! Stygge flasker får ikke stå fremme, og latskapen orker ikke ta denne opp og ned i såpe-skuffen hver gang den skal brukes!
Såpe-skuffen, ja, den er en meget grei sak. I min gamle kjøkkenbenk oppbevarte jeg alle vaskemidlene i skapet under vasken sammen med søppelbøttene. Dette førte til en masse rot og særdeles lite morsomt å vaske...
-Veltede flasker, noen bommerter fra søppelkasting og liten oversikt over de bakerste flaskene pga manglende innlagt lys! I mitt nye kjøkken har vaskemidlene en egen, liten kjøpmannsskuff. Ingenting velter lenger, søppel holdes utenfor og det er oversiktlig.
Men det jeg er aller mest fornøyd med med kjøkkenet mitt, befinner seg bak denne døren!
Nemlig spiskammerset mitt! (som ikke ryddet for anledningen!)
Micro er montert her, kildesortering av tomflasker og papir aller nederst. Mat og tørrvarer i de tre mellomste hyllene, + plastposer (bak veggen) Kakebokser, kaffetrakter (som sjelden brukes hos disse te-drikkerne!) kaketine, flasker med alskens oljer etc. og i øverste hylle: polvarer! (den er helt oppe ved taket, og jeg må nesten bruke stol får å nå opp)
Spiskammerset har to ventiler som gjør at jeg kan ha det temmelig kaldt her. Når det er ørten minus ute, stenger jeg disse, ellers får vi frosne egg! ;)
MÅ ha ett slikt i mitt neste hus!
Ellers vil jeg presentere Marita's Verden, bloggen til min gode venninne og tremenning fra Molde. Vi vokste opp sammen, og har alltid delt lidenskapen om oppussing og interiør. Hun har også utdannet seg til interiørkonsulent, og jobber til daglig med maling, tapeter og innredning i Elnesvågen.

19 comments:

 1. Hei!

  Tusen takk for kommentar i bloggen min.
  Ja, det huset er lekkert, men alt for mye jobb for oss, dessverre.
  Spørs om vi ikke slår til på huset ditt i stedet, ser i allfall veldig koselig ut.
  Hmmm...skal ikke se bort i fra at vi langt ute er i slekt vi to. Mora mi kommer fra Fræna, hun er oppvokst i Malmefjorden. Så jeg har masse onkler, tanter og søskenbarn i Fræna og Molde. Også har jeg ei søster som bor på Røbekk, og ei søster som bor i Malmefjorden.

  Den innebygde kjøleskapet ditt likte jeg veldig godt, det var lurt!
  Ha en fortsatt din kveld!

  ReplyDelete
 2. Sendte deg en mail jeg, håper det er greit.

  ReplyDelete
 3. Har vært på opphørssalg hos Nøsen på Oti.. men jeg har ikke vist fram alt derfra ennå. også er det salg på Tillertorget - er det Cecilia eller noe sånt det heter tro? Jeg er en sporhund etter salg.. hehe

  ReplyDelete
 4. Så fin en blogg du har,og lekkert hus:)

  ReplyDelete
 5. Hei!
  Takk for hilsen hos meg ;)
  Jeg skal fortelle deg en liten ting; Det er ikke sånn at pcèn din er så ille antikk, men det er det at jeg ikke kan få inn i knollen hvordan jeg skal gjøre for å forstørre bildene! Det ble faktisk så gæli at jeg måtte legge ut innlegget mitt helt på nytt og de kommentarene jeg hadde der ble slettet. Så gjorde jeg om på innlegget og trykket ivrig på "viskelæret" før jeg lastet ned hvert bilde. Men det skulle jeg visst ikke ha gjort. det holder visst å trykke på det en gang har jeg hørt nå. Det resulterte i at ved mit forige innlegg er det kun det øverste bildet som er forstørret. Noen ganger er det bare så vanskelig å få til når man skal legge ut. Vet du? Det hendte faktisk en gang at skrifta som jeg skrrev ble bittebittebitte liten så jeg klarte ikke å lese det en gang! Rart.. hehe..
  Vel nok om det, tenkte bare du skulle få slippe å beskylde den stakkars dataen din *ler*
  Du lurte på hvem søsteren min er? Det er hun som skriver moderncountry.
  Klem fra Beth
  Nei guri, nå ble jeg så opptatt av å skrive om den bloggingen at jeg glemte jo helt å fortelle deg at jeg synes du har et nydelig kjøkken ;)

  ReplyDelete
 6. Hei,du har det kjempetrivelig på kjøkkenet ditt,smart med det kjøleskapet som ingen finner.Vil tro det blir rart å flytte fra det om du flytter til Molde.Men du får det sikkert like koselig der så kreativ som du er.Klem fra meg:o)

  ReplyDelete
 7. Kjempekoselig kjøkkenbilder du viser! Ser at vi har ganske likt kjøkkenbord. :)

  ReplyDelete
 8. Kjøkkenet ditt er kjempekoselig, jeg òg vil ha slikt spiskammers og innebygd kjøleskap-kjempelurt!
  Men du klarer nok lage selv slikt i ditt neste kjøkken også tenker jeg;0)
  Klem!

  ReplyDelete
 9. Så flott kjøkken du har;)
  Du får ha en fortsatt fin kveld!

  ReplyDelete
 10. Kan ikke hekle heller jeg, men jeg hører jo klart at det burde vært det jeg skulle ha prøvd meg på, en maske!!
  Hvorfor sa ikke Merethe det da tro hehe..
  Men hun har lovd å lære meg det også, og kjenner jeg meg selv rett, klarer jeg å knote og rote til det også!!
  Men jeg prøver vertfall hehe..

  Det gikk heldigvis over all forventning med pappaen min, det var bare en liten tett åre som hadde leget seg selv.

  Jeg skal skryte på meg grønne fingre jeg nå;0)
  Men jeg plukket løvetannen elegant ut av krukken;-p

  Lykke til i retten...
  Klem!

  ReplyDelete
 11. Så flott kjøkken du har! Jeg er misunnelig!!

  Du er heldig som har et slikt spiskammer!

  Klem fra marte

  ReplyDelete
 12. kjempeflott kjøkken!
  bildan e kopiert t bruk i fremtiden når vi en gang får bygd oss hus!! håpe d e greit?

  ReplyDelete
 13. Hei:)
  Takk for en hyggelig kommentar på siden min:) Blir spennende med nytt hus ja, mye å ta fatt på, men det blir spennende:)
  Hvorfor er du bare reserve trønder da??
  Nydelig kjøkken du har, sett på det mange ganger nå:)

  ReplyDelete
 14. Jeg er reservetrønder fordi jeg sier i, i steden for æ!! ;)

  Eller takk for all flott tilbakemelding!!

  ReplyDelete
 15. Ligger noe til deg i mitt siste innlegg;0)
  Torsdagsklem fra Kleive!

  ReplyDelete
 16. Hei Nina! Nå er jeg imponert her jeg sitter og har vært på besøk hos deg, både i kjøkken og i lekestua. Den lekestua var helt bedårende og både fargen på veggen og sengen var skikkelig fint. Vi har også ei temmeig ny lekestue i hagen, bygd i gammel stil, men en stor forskjell er at jeg ikke har snekret en millimeter, men det har du skjønner jeg. Og det imponerer meg veldig. Kjøkkenet ditt var også skikkelig koselig. Det gav meg stemninger fra gamle dager, men det er vel ikke helt tilfeldig... Koselig med malt panel, og innebygd kjøleskap var så lurt at jeg måtte vise det til min snekkerkyndige her. Vi skal nemlig renovere kjøkkenet vårt etterhvert, og du gav oss en flott ide der. Men det trengs vel noe lufting, mente min kjære da. Og man får vel ikke dratt kjøleskapet frem fra veggen, om man skulle trenge det? Veldig fin gardinkappe, hylle med porselen fra bestemor og fin kjøkkeninnredning du hadde også. Driftig jente, skjønner jeg. Det blir hardt å flytte fra hus og hage, men hva gjøre man vel ikke for kjærligheten? Det virker som du har funnet mannen i ditt liv. Lykke, lykke til. Håper virkelig dere finner noe som iallefall har muligheter til å bli et herlig drømmested. Litt fra hagen må du vel kunne ta med deg. Jeg hadde ikke greid å flytte fra hagen min uten å ha delt av en del planter jeg er glad i, men jeg skjønner det blir vanskelig uansett. Når man har lagt ned så mye...Du, jeg har faktisk gitt deg en utmerkelse. Ta en titt innom bloggen min, så får du se! Klem fra Trine

  ReplyDelete
 17. Hei Nina,jeg har noe til deg i mitt siste innlegg:-)

  ReplyDelete
 18. Hei!

  Jeg utfordrer deg herved til å fortelle 7 sannheter om deg selv, og sende utfordringen videre.
  Lykke til =)

  ReplyDelete
 19. Tusen takk for awarder og utfordringen!
  Klart hagen blir med på flyttelasset! Alle de sjeldne plantene som jeg selv har importert eller sådd blir selvfølgelig med, for jeg har mer enn nok vanlige stauder å fylle opp beddene med! Får jo 50% rabatt på alle planter/vekster på planteskolen jeg jobber på!
  Ang.kjøleskapet er det en vanlig IKEA skap-stamme som bare er belagt med panel utvendig. Kjøleskapet kan derfor tas ut på vanlig måte slik de andre fra samme leverrandør.

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)