Wednesday, January 30, 2008

Kosedag med jentene.

Charlotte og Maria hadde så lyst å være hjemme fra barnehagen i dag, at de påsto at de var syke. ;)
Siden jeg ikke hadde noen avtaler i dag, fikk de det.
Koste oss stort med lunsjen som besto av te, ciabattabrød, egg og diverse tapas fra Ridderheims.

Etterpå tok jeg frem mitt gamle dukkehus, som har stått på storkottet i lengre tid, etter at Nathalie fikk ettertrykkelig bevist at den leken slettes ikke er egnet for henne. Det var grunnen til at jeg i noen timer satt med både trelim og superlim, og reparerte det meste.

Nathalie er en helt annen type enn tvillingen, og har aldri brydd seg om leker, foretrekker å klatre i trær, finne steiner og lage ting av pinner. Hun er en mester med all slags leire, men bryr seg ikke om tegning. Ellers er hun veldig aktiv, så lenge hun ikke sitter med nesen i en bok. Alle lekene hennes er derfor enten like fine, eller tråkket på....

Da Nathalie bare var baby, og jeg var hjemmeværende, henten jeg oppover dukkehuset mitt og demonterte det fullstendig. Min kjære lillebror hadde nemlig funnet det på mørkeloftet da han var mindre, og siden han aldri har vært kjent for å være særlig lett på labben, bar huset tydelig preg etter det. Ikke ett vindu var igjen, og tapetene hang i laser.....
Dukkehuset mitt var av typen Carolines Home, og var det kjæreste jeg eide. Jeg fikk det til jul av foreldrene mine i 1979 da jeg var 6 år gammel. (Ti hi! dukkehuset mitt er like gammelt som Andreas, kjæresten min!!)

I 1999 pusset jeg det opp innvendig og utvendig (bortsett fra taket, noe jeg ikke var motivert til, siden jeg bestemte meg for å legge takstein av ispinner...) Inne bærer det nok litt preg av 90-tallet, siden endel av tapetene er rester fra mamma og Maritas hus (jeg leide jo enda, da så jeg hadde ikke så mye sånne ting...) Noen av tapetene og gulv er kjøpt gjennom Panduro.

Utvendig er det kledt med vanlig papp som jeg har preget med linjal og stoppenål for å illudere bordkledning. Og malt. Grunnmuren er en strukturtapet fra Marita med samme oljemalingen som på dør og skodder.

Utrolig nok klarte jeg å finne alle skoddene, men rutene måtte jeg lage nye. Stefaren min kuttet plexiglass etter mål fra meg på tlf. Og jeg borret hull i topp og bunn, og brukte avklippede stifter som hengsler. De kan derfor både åpnes og lukkes! ;)

Kjøkkenet har brystpanel i perlestaff (Panduro). Jeg tenkte det da jeg tok det frem i dag, at her må jeg vel male igjen! ;) Furu er liksom ikke helt min greie, det har det aldri vært! Det hvite spisemøblementet er så gammelt at jeg ikke klarer å huske når jeg fikk det, for jeg fikk det lenge før dukkehuset. Dessverre er det bare to stoler igjen da, men men... Komfyr og kjøleskap er også fra 70-tallet! ;) Kjøkkenbenken tilvenstre har jeg laget selv.

Huset hadde orginalt ingen dører, bare bueganger. Dette husker jeg at jeg var veldig misfornøyd med som 7-åring, for venninnen mins dukkehus hadde dører!
Jeg laget derfor dører i tre, med verdens minste hengsler! Etter Nathalies "hjemme-alenefest" manglet to av dørene, men jeg fant en av de, og fikk limt den på plass igjen i dag. (denne)

Maritas gamle tapet! ;) Vasken er min gamle kjøkkenbenk som jeg har felt ned en vask jeg har laget av Das-leire. Krane er av samme materiale og små messing-stifter + en messingring til krane. Knallgule skapdører i plast er erstattet med ett forheng! Krukkene på hyllen er av Cernit, kakestykker og ost av Fimo.
Kjøkkenet er definitivt det morsomste rommet å lage....!

Badet har mistet gardinene sine, og speilet ligger i esken, for jeg fant ikke sånn "heftemasse" (Blue-tack, eller hva det nå heter) å henge det opp med. Håndlær og tilbehør må også lages på nytt, for det eneste jeg fant var en liten såpe. Rosa innredning er også fra mine glansdager, og verdens minste sjablon-maling i gull er malt på veggene!


Spisestuen. Noe mørk og dyster og mangler gardiner. Kjøpamøbler av nyere dato, men lysetake på veggen er fra da jeg var liten. Hadde to, men en er nok kommet bort de siste årene.
Soverommet med mammas gamle gang-tapet! Gult er ikke min favorittfarge, men på denne tiden var jo rosa bannlyst.... (rød lampe på hylle skal males!!)

Arkitekten bak dette huset var ikke så veldig genial etter min mening, og lille Nina irriterte seg svært over hvordan middagsgjestene måtte gå gjennom soverommet for å komme både på badet og i spisestuen!
Derfor laget jeg i 1999 en lettvegg og hems for å utnytte plassen bedre. Jeg og Nathalie hadde så utrolig mange senger liggende, og bare ett soverom!
Trappen hadde heller ikke rekkverk, så dette laget jeg også. Trappehullet forble lite barnevennlig, for utfordringen ble for stor! ;)
Det ser ganske koselig ut der oppe! (stigen ble aldri laget, men det er vel like greit, så ble det mindre for meg å reparere i dag!)
Vuggen og sengen på hemsen er også mine gamle leker.


Sparsommelig innredet stue. Svart salong var opprinnelig rød med hvite prikker anno 1979, men jeg malte den en gang senere. Støvet og fæl i dag. Få få seg en sjaining dette rommet. Dessuten er det dårlig med flatskjerm-tv her, men det er i det minste farger på den!! ;) *tihi*
Alle pyntebordene i hvitmalt tre er heller ikke orginalt. Heller ikke hyllen over utgangsdøren som skimtes til venstre i bildet.

Peisen laget jeg av en halv billedramme, og buen og toppen er skåret ut av finer eller balsatre. Ingen har hentet ved enda, ser jeg!
Speilet stammer fra en kosmetikkveske, rammen har jeg laget. Denne kan tydelig forbedres, ser jeg. OG pusses!!

Laget også to sånne ørelappstoler etter en modell i en bok. Ganske fornøyd med disse da.
Jeg laget også en haug med kaker i fimo-leire, men disse forelsket tvillingene seg i for litt over ett år siden og spiste pynten av de. Denne lille var den eneste som hadde overlevd!

Sysaker må en syglad ha! Noen har brukt opp den gule trådsnella! Esken har jeg også laget.

Syforrening??

IKEA-blyanten er tatt med for målestokkens del.

Måtte bare vise frem disse! Middag/lunsj anno 1979! Dessverre har en tallerken kommet bort, men syns det er utrolig at jeg har klart å ta vare på 3 når jeg har 4 småsøsken og 3 unger selv!!!
Jeg vet ikke hvem som har hatt det mest morsomt i dag, jeg!
Du får bedømme selv!

18 comments:

 1. Puh,det i sei,vi e kje mye like,hadde aldri i verden hatt tålmodighet til slikt prikleri....men kjempefint ble d.Får vel ta d i øyensyn i mårra.:)

  ReplyDelete
 2. Når eg kjikker inn i den lille verden dukkehuset, tenker eg,koselig,og litt av ein jobb.

  ReplyDelete
 3. Så arti , husker at vi lekte med akkurat dette huset . Det så ikke slik ut da ,nå er det finere en noen gang .Hadde et slik et jeg og ,men gudene må vite hvor det er hen.

  ReplyDelete
 4. Dette var jo virkelig kjempenydelig! Så heldig jentene dine er som har så skjønt dukkehus med masse små detaljer.

  ReplyDelete
 5. Hei. Her havnet jeg etter å ha vært hos prinsessas lille verden.
  For en søt liten verden du har skapt. Utrolig fascinerende og for en jobb.

  Fars slekta mi er fra Orkanger, og jeg har mitt andre hjem på Hemnenkjølen, en utrolig fin plass. Håper vi får tid til og utover i vinterferien.

  Ha en fin ettermiddag.

  ReplyDelete
 6. så nydelig dukkehus! har ett s¨nn klassisk dukkehus på to etasjer som lillesøstra mi pynta opp og malte for ett par år sia.. dessverre har Tjorven vært å lekt me den, så nokka e blitt ødelagt.. men herregud d huset har tålt mye bank opp gjennom årene!!

  ReplyDelete
 7. Ser ut til at det var to "syke" små som hadde det veldig koselig;0)

  Helledussen, hvor lekkert dukkkehus du har, litt av en jobb du har lagt ned der!
  Det var utrolig mye oppfinnsomt du hadde lagd, og gjort i huset, tror du liker litt sånn prikkel-arbeid du også;0)


  Jeg drømmer om et dukkehus, skala 1:12, synd de er så dyre.
  http://www.skalaminimal.se/?sida=hem
  Jeg har en god del miniatyr møbler og utstyr liggende i kottet til den dagen jeg tar meg råd til å kjøpe et:0)

  Mannen min og jeg malte og satte sammen et dukkehus for nærmmere 10 år siden, men det gikk på tippen i fjor, angrer litt nå;-p
  Tuva hadde ødelagt så mye og det stod mest i veien overalt, men det hadde nok kunne fixes. Jaja..

  Blir det Molde tur på deg i helgen eller kommer Andreas hjem?
  Vi skal ut å spise middag med svigerforeldrene mine i kveld, det er ikke hver dag så det blir koselig.

  Ha en god helg!

  Klem fra Aina.

  ReplyDelete
 8. Åh! Så masse fine detaljer!! Elsker sånt småtterier!
  Misunnelig jeg nå! Kanskje det var noe å begynne med!!
  Ha en flott helg!

  ReplyDelete
 9. Så sjarmerende lite hus! Er imponert over alt det du har laget og snekret her i miniatyr! WOW!
  Ha en super helg!
  Klem:)

  ReplyDelete
 10. For et herlig dukkehus og så flott jobb du har gjort med all inredningen i det! Her i huset leker jentene med et ganske herpa Lundby fra mor var liten - det er ikk epusset opp noe men er i korrekte 70-talls farger - alt går i brunt og orange. Småjentne drømmer nok om en liten oppgradering!

  Du er invitert til å ta en titt på bloggen min, vinnersjanser der i helgen :-)

  ReplyDelete
 11. Så koselig å få se inn i dukkehus verdenen din, nydelig!!
  God helg til deg!
  Klem fra Lisbeth

  ReplyDelete
 12. Å,så koselig med lekedag med mamma,og så flott dukkehus.Der er det lagt ned mye arbeid,så masse små fine ting.En må være utstyrt med en god del tålmodighet for å få til noe sånt,nydelig Nina.Ha ei fortsatt fin helg:)

  ReplyDelete
 13. Så artig dukkehus da.. virkelig imponerende med de små detaljene du har laget. Hadde dukkehus jeg også.. men langt fra så detaljert og smått. Ha ei god helg videre!

  ReplyDelete
 14. Jeg er virkelig bare sååå imponert. Så utrolig flott og forseggjort dukkehus du har, Nina!! Og alle de smådetaljene du har laget i cernit og fimoleire!! Misunnelig her - jeg har aldri hatt noe dukkehus selv. Skulle så gjerne - elsker slikt pirkarbeid selv :)

  Ha en fin kveld med jentene dine. Kjempesøte - og så håper jeg de er "friske" igjen etter onsdagen ;))

  ReplyDelete
 15. Jøssenam så flott dukkehus! og du har pussa det opp også og laga møbler til! jeg er helt IMPONERT! Jeg husker jeg ønska meg sååå et dukkehus jeg også når jeg var liten, men jeg fikk aldri det. Men jeg har alltid vært fascinert av det, selv som voksen. Så koselig :)

  Ser ut som dere koser dere veldig ved kjøkkenbordet ja. Ciabatta er digg :)

  ReplyDelete
 16. For ett koseligt dukkehus og med så mange flotte og artige minner :D
  Kjekt at du har tatt det frem i lyset igjen og pusset det opp.
  Hvis du har lyst å gjøre noe mer med miniatyrhobbyen så er der ett eget forum http://www.dukkehusforum.com/
  hvor en kan få gode råd og denslag.
  Ha en fin dag!!

  ReplyDelete
 17. hi, ninasgaleverden.blogspot.com!
  [url=http://cialisdei.fora.pl/] cialis bestellen online[/url] [url=http://cialiskaufen.fora.pl/] cialis kaufen online[/url] [url=http://viagrade.fora.pl/] viagra online[/url] [url=http://deviagra.fora.pl/] viagra bestellen rezeptfrei[/url] [url=http://viagrakaufen.fora.pl/] viagra kaufen online[/url] [url=http://viagrabestellen.fora.pl/] viagra kaufen rezeptfrei[/url]

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)