Sunday, March 14, 2010

Barnearbeid, ball og belønning!

Vi har hatt en skikkelig hjemme-dag i dag, hele gjengen, dermed også mange muligheter til en haug med bloggebilder.
Ellers må jeg si at jeg føler meg litt gammeldags i dag, for vi satte hele gjengen i sving med å bære inn ved på uthuset, og stable den. Altså god gammeldags barnearbeid. Men når vi gjør det på denne måten, med litt tøysing og tulling, og mye skryt er det utrolig hvor mye hjelp det er i to seks-åringer og en elleve-åring.
På dette viset fikk jeg og Andreas gjort dette på halve tiden, og belønningen ble nybakte boller og kakao foran tv'n. Alle var innmari fornøyde, og jeg vet ikke hvor mange ganger Maria sa til meg hvor morsomt hun syns det var å stable ved.
Nå står det to rader ved på uthuset, 6 nye snømenner + en snøkatt i hagen, og ett lass med uteklær til tørk på badet. Og jeg sitter her og venter på at potetballen skal bli ferdig kokt.
Dagens første knipserunde var oppe på soverommene. Har vel vist alt dette før, så litt kjedelig for de som har fulgt bloggen min lenge....
Litt nytt fra butikken min pynter toalettkommoden da.
Hjertet inneholder duftestener med Amberheart duft.
I kroken står Leons vugge, men det er ikke lenge før han må få opp sengen sin, for snart kommer han nok på at han skal sette seg opp i vogga, og da er det slutt på å sove i denne.
Da blir det også eget rom på han, for jeg orker ikke å ha sprinkelsengen inne hos oss når vi har barnerom rett innenfor soverommet vårt.
Stellebordet blir da byttet ut, og storesøsters gamle sprinkelseng skal da stå her.
Jeg kjøper ikke alt nytt til hvert barn, for jeg syns det er sjarmerende og koselig at ting går i arv.
Nattbordet her er jo det jeg hadde da jeg var liten.
Kommoden hadde jeg lekene mine i da jeg bodde på loftet hos besteforeldrene mine. Stolen er fra samme sted, men det har jeg også skrevet tidligere.Trillebår og gyngehest har Leon arvet etter sin grandonkel i Oslo, og jeg må innrømme at de sklir rett inn i dette gammeldagse rommet som har alt av orginalt panel fra 1932 intakt.
Vinduslistene er de eneste som er byttet ut, men de skal jeg erstatte med profilerte senere.
I vinduet sitter en enslig, naken kanin og venter på selskap. Denne uken kommer det nemlig ett helt flyttelass med kaniner, klær og møbler fra Danmark til Paradiset. De reiste derfra på torsdag, så Herr Kanin venter spent....
Hvordan jeg skal klare la en hel kanin-familie bo i butikken uten at jentene mine leker med de, blir vel en utfordring.....

Nei, nå er det middag!

17 comments:

 1. Du har det så vakkert hjemme.. helt nyydelig

  ReplyDelete
 2. Åååå sååå fine bilder! Du har en fantastisk god smak!
  Ha en fin uke!

  Klem Irene

  ReplyDelete
 3. Så nydelig et hjem du har!Kjempefine bilder du viser.Klem Sissel

  ReplyDelete
 4. Hei Nina
  Hørtes ut som en koselig dag dere har hatt :)) kjekt å arbeide når man kan gjøre det sammen! Syns det er kjekt å se bilder av hjemmet ditt, selv om jeg har sett det før! – det er så koselig, og akkurat min stil… Herlig det lyseblå rommet, og jeg også syns det er viktig å ta vare på gamle barndomsmøbler og leker ♥ koselig :) Mange flotte bilder og detaljer her hos deg. Ønsker deg en strålende uke som kommer. Klem fra Mette

  ReplyDelete
 5. Hei nina
  ser du tror det er kjedlig for de som har fulgt deg lenge . Det kan jeg si med en gang det er aldri kjedlig og lese bloggen din.

  Flinke barn du har som hjelper til.
  jeg synes barna kan lære seg til og hjelpe til hjemme.
  Ha en fin kveld
  Klem Synnøve

  ReplyDelete
 6. Hei nina
  ser du tror det er kjedlig for de som har fulgt deg lenge . Det kan jeg si med en gang det er aldri kjedlig og lese bloggen din.

  Flinke barn du har som hjelper til.
  jeg synes barna kan lære seg til og hjelpe til hjemme.
  Ha en fin kveld
  Klem Synnøve

  ReplyDelete
 7. Så fine bilder, Nina:-)
  God søndag!
  Jeanette

  ReplyDelete
 8. Stable ved kan være meget morro det når hele familien jobber sammen, og gode minner for barna..Bildene av ditt hjem, det er så vakkert. Ser ett oliventre på soverommet? Bor den der på vinteren? Akkurat fått ett stort i hus, men ingen erfaring. Har satt mitt på soverommet frem til sommeren, er ikke mye varme der..og har du noen tips til dette herlige treet? klems..

  ReplyDelete
 9. herlig lesning. At ungene hjelper til litt på gamlemåten er bare sunt for dem. Vi har da nok av unger med fjernkontrollen innebygd i kroppen nå om dagen. Hadde jeg hatt en mor som var bare halvparten av det du er så hadde jeg vært overlykkelig som barn.

  ReplyDelete
 10. Heiiiiia.

  Nice soverom ja. Sprinkelseng er jo saker det. ;o) hehe

  Jeg må besst mer stæsj fra deg jeg. Å fant ut nå at jeg har glemmt å sende deg flere pakkelapper. Skal prøve og huske det i morgen. ;o)))

  Klem klem

  ReplyDelete
 11. QUESTE IMMAGINI SONO MOOOLTO BELLE!! cOMPLIMENTI CARA, ANNA.

  ReplyDelete
 12. Er det du som selger den klokka ja :) hva koster denne?

  ReplyDelete
 13. Hva heter malingen på veggen til din sønns rom, den er nydelig?!

  Fin blogg du har!

  ReplyDelete
 14. For et flott hjem du har!!

  Har en liten award til deg på bloggen min!

  Ha en fin kveld!

  Linda

  ReplyDelete
 15. Du har verdens fineste soverom, og blåfargen er så fin :)

  Fin dag til deg.

  ReplyDelete
 16. Når jeg så igjen bildene av rommet til din sønn, kom jeg på noe som kan passe der. Liten pakke kommer i posten.

  Jorunn

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)