Wednesday, March 10, 2010

Det ultimate blogginlegget....

Det første du må gjøre når du skal lage det ultimate blogginnlegget for en interiørblogg, er å bake.
Om du ikke er god å bake, eller bor rett rundt hjørnet for Deli de Luca, kan en selvfølgelig gjøre som meg, og ty til 1-2-3 poser fra Toro.
Jeg er nemlig akkurat som tatt ut av Hakkebakkeskogen når det gjelder baking. Ja, han kaninen som synger "Når en pepperkakebaker baker pepperkakekaker..." og forvekser den pepperen....

Derfor er Toro tingen! ;)
Brownies denne gangen!

Og så må man rydde det området bildene skal tas på.
Alt av leker, klær, gjenglemte gafler og som hos meg; verktøy må bort! Mens skoene under bordet, kan bare puffes litt lenger inn, slik at de ikke vises.....
Husk å kontrollere kameravinkelen, slik at du ikke får med den blå vedsekken på stua, eller ledningen fra støvsugeren. Ja, for det er lurt å støvsuge opp de værste dinosaurusene!

I mange tilfeller bør duker også strykes før man tar bilder, men en kan også ta en liten Nina, -og bare slenge en blondeduk over slik skrukkene ikke vises.

Så må du koke kaffe eller te, alt ettersom hva som harmoniserer best med bakverket. Husk at melk i kaffen ser mer romantisk ut enn svart kaffe. Og som nevnt tidligere fungerer rød konditorfarge utmerket i erstatning for manglende saft! ;)

Glem så ikke å tenk på bakgrunnen, og lån gjerne planter fra andre rom om du har for lite grønt, og sett gjerne en blomst fra en annen pelargonium i den du har stående, om den ikke blomstrer, og på andre årstider er det mulig å rappe en rose eller to fra naboens hage.....

Så må du late som om du sitter her og koser deg med kaffe og nybakt kake, mens du titter ut av vinduet og ser etter vårteng.
I virkeligheten må du skynne deg å flytte unna alt rotet du har skapt på kjøkkenbenken da du ryddet blogge-hjørnet, -for du har 15 minutter på å lage middag før mannen kommer hjem Og midt oppe i baking og bloggifisering, har du faktisk glemt å finne ut hva du skal lage til middag!
Grunnen til at kjøkkenkroken ble blogget i dag også, er fordi nettopp spiseplassen er utfordringen på NIB i disse dager. Dette oppdagen jeg samme dag som jeg hadde blogget slagbenken min, men nekter plent å legge frem bilder av mitt stygge kjøkkenbord med skremmende fæl voksduk med makrell-i-tomat flekker inne i plastikken!


40 comments:

 1. Ja, det blir blogga mange tekoppar og kaffikoppar, eg må sei at det ikkje er spesielt spennande, går fort vidare då, ja. For min del er det dei "levande" bloggane med litt av kvart som er kjekke å lese. Dei andre er igrunn litt latterlege spør du meg. Men, men, kvar sin smak...Men du har rett, det er gjennom linsa ein ser alt som lurer seg til å vere der det ikke skal vere. Det blei koseleg med benken på kjøkkenet. Her er spiseplassen ( iallefall ein av dei) full av rot, symaskin, stoff og alt som høyrer med når ein har nokre kreative dagar. Så spørs om den blir blogga. Får sjå om eg får ånden over med og shiner den opp...
  Hehe, forsto at innlegget ditt i går om klager på prisane førte til auka etterspørsel, den er fin! Berre stå på, konseptet ditt har "det lille ekstra" og servicen er på topp, og med litt lavare prisar, så er du jo ein vinnar! Kjem nok fleire bestillingar herifrå etterkvart.

  ReplyDelete
 2. Hi hi du altså. Jeg tenkte faktisk å ta et bilde når det er som mest kaotisk på spiseplassen for så å legge inn det på NIB.....kunne jo fått pris for mest kaotiske kreative brukte spisested he he

  Ha en god natt.

  Randi

  ReplyDelete
 3. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 4. Hei!
  Hvor kan jeg finne denne flotte butikken din i verden?:)

  ReplyDelete
 5. Hi,hi
  Nå har du jo avslørt alt!!
  ;-)
  Det er ikke alltid jeg har tid til å lage kaffe heller. Da er trikset å helle litt Cola i kaffekoppen.....
  Klem

  ReplyDelete
 6. Thihi...artig innlegg;-)
  Kaken fristet meg iallefall *s*

  Ha en fortsatt fin uke!


  Cat:-)

  ReplyDelete
 7. Hehe flinka. ;o)

  Se bloggen min da berta! Så mye fint, igjen takk for gaven. ;o))

  Nattaklem fra meg

  ReplyDelete
 8. Morsomt å lese :-), er så sant så sant!!!! En egen verden dette, hvor det ikke er rot :-) Ja den var bra, kjente meg veldig igjen!
  Ha en fin dag :-)

  ReplyDelete
 9. :)
  Et kostelig innblikk bak sceneteppet i interiørbloggen.

  ReplyDelete
 10. Hehe =)

  Vist det er greit for deg venter jeg til du har fått inn alt jeg skal ha fra GG.

  Ha en fin dag.

  ReplyDelete
 11. Jamme sant der her Nina!! Jeg har jo faktisk blogget et ikke bloogbart rom jeg da, det får kommentarer det.......sannheten fram i lyset. Foreløpig har jeg ikke sett flere slike rom men....kanksje det kommer.

  ReplyDelete
 12. Jeg er faktisk litt glad for at jeg tar bilder for å legge inn på bloggen, for etter jeg begynte med det er det kjekkere og rydde å jeg rydder og gjør det fint rundt meg mye oftere. Da tenker jeg på det der hverdagsrote som du beskriver. Men du setter det jo skikkelig på spissen da, hihi... KOnditorfarge i glasset og pepsi som kaffi er ukjent for meg, og baker jeg så er det fordi jeg har lyst å bake, for at fryseren skal fylles eller fordi jeg venter besøk og sist men ikke minst fordi jeg liker det. Men, for all del du har et poeng! Klem monica ♥

  ReplyDelete
 13. hehe,du får nå sagt det Nina.
  Du har en fin spiseplass.
  Når jeg ser på bildene som kommer med på nib,så lurer jeg litt på om det teller mye at du har en populær blogg.. Ei jeg blogger med har kanskje ikke så mange besøkende,men den fine og orginale spisestuen. Og hun kom ikke med.Det synes jeg er urettferdig.
  Ha en fin dag

  ReplyDelete
 14. Det er så deilig å se noen skrive veldig ærlig om hvordan ting vanligvis er ;-O Jeg sitter her i rotet mitt og drikker kaffe mens jeg oppdaterer meg i blogglandia.Ser rundt meg i stua og ser maaange ting som egentlig burde ha vært malt for å ta seg ut.Har ikke tid akkurat nå....så da får de lyse dukene og stolputene duge litt til.Ha en flott "vårdag" med alt rot som følger med!!Hilsen Mona på Arneberg

  ReplyDelete
 15. Herlig innlegg Nina!
  Du er virkelig forfriskende ærlig, leken og inspirerende i dine innlegg, og det liker jeg. Er imponert over hva du får plass til i din lille butikk, og er lei meg for at jeg ikke bor i nærheten.
  Stå på med butikken, og fortsett å kose deg med familien samtidig.

  Stor klem fra lykkeliten
  som i dag skal legge ut sannhetens rom på bloggen. Inspirert av Aase fra Aases fantastiske verden ;-)

  ReplyDelete
 16. Nydelig spiseplass! Elsker benken din,Ønsker meg en sånn ;) Haha, konditorfarge når man mangler saft!!

  Ha en fin dag!

  Linda

  ReplyDelete
 17. He-he, morsom historie og veldig sann. Og så må jeg si at kjøkkenet og spiseplassen din er skikkelig koselig, bloggifisert el ikke.

  Ha en super dag.
  Klem Ann<3

  ReplyDelete
 18. Haha, bra innlegg Nina :D Det blir jo fort litt sånn at bildene en tar ikke nødvendigvis er så representative for omgivelsene ellers ;) Nå er ikke jeg den som er hardest på interiørfronten, men det gjelder da også hobbytinger og hagen også. En vil helst ikke ha med plankestabelen utenfor garasjen eller presenningen med jordhaug oppå, som en tilfeldigvis har tråkket flat og som blir et mareritt å få vekk igjen...

  ReplyDelete
 19. hihi.. du skriver så bra. Å du har helt rett ;) ha en flott dag videre

  ReplyDelete
 20. Hehehe, bra tips! Du har skjønt det:-)
  Nydelig spisekrok!
  Hilsen Jeanette:-)

  ReplyDelete
 21. Nu måtte jeg bare le litt, Nina. Det er nok en grunn til at jeg blogger lite bilder fra innsiden av huset vårt. Utebilder er så mye enklere å forholde seg til, for der er det lite jeg kan gjøre for å forskjønne motivet. Og slikt passer godt for meg.

  ReplyDelete
 22. He he... sikkert flere enn meg som kjenner seg igjen i den beskrivelsen. Hærlig forfattet.
  :) Susanne

  ReplyDelete
 23. Simones country home viste noen veldig fine bilder av noen engler, har du flere av de? :) Utrolig fine!!

  ReplyDelete
 24. Hehe, mange som kjenner seg igjen ja, og godt er det...Hvis ikke hadde jeg følt meg unormal og uryddig...Herlig spiseplass du har..klems..

  ReplyDelete
 25. Hehe..ja, det blir fort Toro her i huset også. Men moro å prøve litt nytt også. Idag skulle vi hatt besøk..av en venninne av meg og hennes tre barn. Men...så har en av dem fått omgangsyken. Og DET vil vi ikke ha hus. Så da vår vi tylle i oss kringle alene da. Hmmm...br jeg skl på lavkarbo-diett snart!!
  Så koooselig spiseplass du har Nina. Vel, koselig hus i det hele tatt. Dessuten er det så innmari kreativt og imponerende at du tok vaskerommet ditt og laget butikk ut av det istedet! Du er en inspirsjon du, Nina. Så nå har jeg faktisk snakket med mannen min om jeg kan få kombi butikk/hans fotogalleri på låven vi ønsker å bygge. Det hadde vært ultra-koselig. Ja, du inspirerer;)

  God klem,Line

  ReplyDelete
 26. Jasså.. E det slek dem gjær det..?hehe. Koslig spiseplass dokkor he.
  Arti at etterspørselen etter varer he tatt mær av ette omtalen..All PR e god PR vel i å tru:)

  ReplyDelete
 27. Du kan få skrevet det, du.:) Sånn er det ikke hjemme hos meg eller i bloggen min. Ingen rød "saft", ei heller bilder av kaffe/te-kopper. Passer på å ta bilder når helgerengjøringen er tatt eller jeg har hatt rydde-ånden på besøk. Da tar jeg MASSE bilder og lagrer de for senere bruk.;)
  Gleder meg til neste innlegg!

  ReplyDelete
 28. Ha ha ha... :D
  Soooooo TRUE...!!! :) Du er så ærlig og herlig du Nina... :)

  * Stor klem *

  ReplyDelete
 29. Hei & hå :)

  Ville bare si at det ligg en award til dæ på bloggen min ;)

  Ha en fortryllanes kveld :D

  Klæm Trine

  ReplyDelete
 30. Virkelig et morsomt innlegg du har laget her,og så sant!Kjempekos spiseplass du har.Ha ei fin helg,klem sissel

  ReplyDelete
 31. Kjære guttemamma

  Jeg "frir" til dere her i bloggverden om litt hjelp! Lurer nemlig på om du kunne tenke deg å bruke noen minutter på å dele dine meninger med meg og samtidig bli med i trekningen av min give-away.

  Blir kjempeglad for all hjelp!

  Klem fra Marianne

  ReplyDelete
 32. Hehe!! Dette var et godt bloggeinnlegg! :-) Koselig spiseplass hvertfall! Ha en fin dag! Klem

  ReplyDelete
 33. He, he - nå lo jeg godt!! Kjempebra skrevet!! Ligger en award til deg og din flotte blogg på min blogg. Klem!

  ReplyDelete
 34. Tusen takk for hjelpen med magasinene ;)
  De har de på lobelia.no :)

  Synd jeg ikke bor i nærheten av butikken din :( hadde likt meg der.. du har et nydelig hjem, også skriver du så godt !

  Her kjenner vi oss vel alle litt igjen..;)
  Toro duger !
  Koselig spiseplass dere har ♥

  Klem Siv

  ReplyDelete
 35. Amiable post and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Say thank you you for your information.

  ReplyDelete
 36. Hei. Så hyggelig å både se bilder og lese i bloggen din. Men en ting jeg lurer på. Åssen maling bruker du nå når du maler møbler og annet småting?

  ReplyDelete
 37. For et ufattelig vakkert hjem du har:) Kunne virkelig tenkt meg å hatt et slik selv, men interiør er desverre ikke min sterkeste side..

  Ønsker deg en strålende dag!
  -Gulli-

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)