Tuesday, March 2, 2010

Ninas interiør-inspirasjon på 1980-tallet!

Jeg tenkte jeg skulle vise min eldste interiør-inspirasjonskilde fra ett interiørblad.
Tidligere har jeg fortalt at min absolutt første, og min aller viktigste inspirasjonskilde er Madicken fra barne-tv, men også serien som het Den vita stenen, som gikk på tv da jeg var en 8-9 år.
Bildene her er henten fra en reportasje i Bonytt, men jeg vet ikke hvilket år. Tror det må være etter 1985, men jeg husker det var gammelt allerede i 1989 da jeg så det samme utklippet på skrivebordet til Kari Løge, min tidligere formingslærer på Sund Folkehøgskole. Kari hadde lagt dette bildet under glassplaten som lå oppå ett gammelt skrivebord.

I 1989 fylte jeg 15, og det som var 3-4 år, var vel da ganske steingammelt. Men jeg husker jeg ble smigret over at min gamle favorittreportasje var plassert som inspirasjon til læreren min, som jeg likte så godt!
Legg merke til den broderte puten med engel på... Selvsagt har trendene forandret seg noe, men det er ikke så mange forandringer som skal til for at dette skal skli rett inn i Vakre Hjem & Interiør 2010!
Lysne gulvene og bytte ut bjørkefikenene med oliventre....
Ja, plexiglassbord er litt av en kontrast da. Går ikke med meg nå, nei. Ikke en gang glassbord kommer i mitt hus, selv om jeg ønsket med det for ti år siden. Hadde Madicken glassbord, kanskje??

Da jeg fant denne reportasjen dro jeg inn en trebenk inn på mine 7 kvm med pikerom, og stakk av med alle de gamle putene jeg fant. Jeg stal også mammas strykeunderlag som var ett gammelt, rosa dynetrekk. Dette sydde jeg forresten trekk til Nathalies barnedyne i 1999. Store deler av stoffet var nemlig utslitt, og det hadde også noen hull. Det lille trekket ligger nå sammen med de rosa barneklærne i kjelleren.

Legg merke til kofferten på bordet på bildet under!
Gjett om dette var grunnen til at jeg fikk lurt med meg en gammel koffert fra bestemors mørkeloft i 14-årsalderen! I dag ligger den her i gangen min.
Om du klikker på bildene slik at du kan lese teksten, ser du vel også en av kildene for mitt neste oppussingsprosjekt: Badet.
"Hvitt og enkelt -uten kostbare innredninger. Rimelige hvite fliser, vanlig hvitt porselen, men et høyst personlig og innbydende resultat....."
Dette badet kunne vært hentet fra en typisk interiørblogger i 2010!
Den største "feilen" er vel planten i hjørnet som er en Svigermors Tunge, -ikke Pletter i Luften.... ;)
Håper noen syns dette var litt morsomt, -for jeg som fikk tilbake denne interiør-permen med utklipp nå i helgen, -etter at den har vært bortlånt i over 5 år, syns det var kjempegøy å se dette igjen.

Og er det noen som kan bidra med opplysninger om alderen til denne reportasjen, så blir jeg kjempeglad! (Har studert baksiden på utklippene uten hell..)

21 comments:

 1. Artig, Nina!
  Jeg har også interiørblader fra
  80`tallet. Vittig... Tror ikke jeg har sett i dem på en stund.. hihi.

  Men dette var jo bra dette!

  Liv ;O)

  ReplyDelete
 2. Morsomt! Ser ut som ein kan finne sin stil ganske tidlig, ja, med små variasjoner gjennom åra, påverka av motane ellers.

  ReplyDelete
 3. Så gøyalt dette var da..du beviser godt din elsk til din stil i tidlig alder..Vi fleste har vel egnetlig komt frem til denne stilen med årene, hatt litt flere forskjellige underveis...Selv om jeg allti har likt det gamle, har jeg i den senere tid funnet meg selv og stilen som jeg har funnet roen med. Du har nok tidlig visst hvem du er og hva du liker..Klems

  ReplyDelete
 4. morsomt :) godt at man kan finne en stil man liker

  ReplyDelete
 5. Så gøy :) Jeg husker også den hvite stenen!! Det hadde vært supergøy å sett den igjen :)

  ReplyDelete
 6. PS Jeg har Den Vita Stenen på VHS!
  Måtte kjøpe den til datteren min for endel år tilbake! ;)

  ReplyDelete
 7. Det var utrolig mange og digre grønnplanter i den reportasjen. Jeg har også vært veldig glad i Mädicken, uten at det vises særlig her hjemme. Det er moro å se og lese om deg som barn, og at du allerede da visste hva du ville ha rundt deg.

  ReplyDelete
 8. Så morsomt - og mye fint :-)
  Ha en fin dag Nina, klem Hege.

  ReplyDelete
 9. Oj, så gøy!
  Da jeg leste overskriften "interiør-inspirasjon fra 1980-tallet" trodde jeg virkelig du var blitt gal (bloggen din heter jo faktisk Ninas gale verden:-) ), for jeg (som født i 1980) forbinder ikke akkurat dette tiåret med lekkert interiør, men du verden! Absolutt mange ting som er in idag, det var virkelig gøy å se!
  Morsom observasjon:-)
  Hilsen Jeanette

  ReplyDelete
 10. Det var mye fint i reportasjen her,ikke mye forandringer til før at det hadde vært moderne i dag.
  Du fant stilen din tidlig.
  Jeg var i 12-13årsalderen når jeg begynnte og innredet rommet mitt,flytte om og sparte penger til og kjøpe meg happy møbler på hele rommet+ gardiner som matchet.

  Ha en fin dag

  ReplyDelete
 11. Å, jeg husker "den vita stenen"!
  Hovedrolleinnehaversken var en nydelig solbrun jente i 60-tallskjoler som var litt outcast.
  Husker jeg hadde lyst til å se ut sånn :)

  ReplyDelete
 12. Hehe..joda tidene forandrer sej jo og mye kommer tilbake :o)

  Ønsker dej en flott uke!

  Klem fra mej :o)))

  ReplyDelete
 13. Artig å se at denne stilen har vært i mange år. Jeg fikk sansen for den allerede på beg av 90-tallet da vi kjøpte et gammelt hus fra 1883. Men først nå syns jeg at "mine"ting er å finne lett tilgjengelig i butikkene. Til og med på "lille Rognan":) Lenge leve den hvite stilen vår!!! Ha en forts fin 2.mars kveld :)

  ReplyDelete
 14. Så artig - tenk at du har tatt vare på dette.
  hilsen anita s

  ReplyDelete
 15. Så koselig å se. 80-tallet var litt mitt tiår da.

  Du startet med interiørinteressen tidlig. Imponerende.

  Ha en fin dag.

  Klem Ingunn

  ReplyDelete
 16. Hadde vært gøy og sett hvordan huset ser ut idag. Har også blader fra 80-tallet, får meg ikke til å kaste de :)Og jeg som deg har
  omtrent samme smak da som nå. :)

  Ha en fin dag.

  Hilde (uten blogg).

  ReplyDelete
 17. Herlig:) Godt å se at vi er flere som tar vare på gamle interiørblader:)men jeg har nok ikke noen fra 80 tallet:) Artig da:)

  ReplyDelete
 18. Hei Nina!

  Jeg svipper ofte innom deg en tur naar jeg surfer rundt i Bloglandia, veldig hyggelig-takk! Dette er dog foerste gang jeg legger igjen et "spor". Jeg husker dette hjemmet godt. Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg med aarstall for reportasjen i BoNytt men den foerste artikkelen jeg saa om dette hjemmet var i Bergens Tidende. Jeg var ung pike som deg og startet umiddelbart samlingen min av hvite porselens kanner.
  Som liten var jeg paa juletrefest i dette bedehuset.
  Nissen var dame med gul genser under nissedrakten og gulloeredobber. Den dagen forstod jeg at der fantes uekte nisser. Mine foreldre fikk litt av en jobb med aa bortforklare mine observasjoner. Dette var selvfoelgelig foer huset ble gjordt om.
  Tilbake til saken, eieren av denne leiligheten drev butikk paa bryggen i Bergen, Blonder og Stas mener jeg navnet var. Butikken er ikke der lenger men ville vaert litt av et skatt kammer for alle damene i bloglandia-gamle broderier og blonder, mellomverk...
  For flere aar siden var en leilighet i dette huset til salgs. Bildene i salgsoppgaven var ikke like innbydene som her. ( En minimalistisk aand hadde vaert paa ferde) Jeg tenkte at her hadde det vaert eierskifte paa et tidligere tidspunkt eller saa var det en annen leilighet i det samme huset.
  I alle tilfeller damen var dyktig paa interioer fronten og det skulle ikke forundre meg om der har vaert reportasjer senere fra hennes hjem.
  AG New York

  ReplyDelete
 19. Hei Nina.
  Når får du inn zinkhusene dine?
  Får du små runde også?
  Klem J.

  ReplyDelete
 20. ÅÅÅÅ, Den vite stenen, nå minte du meg på noen gode minner. Jeg elsket den serien, hadde til og med en slik stein jeg hadde med meg overalt. Den var ikke helt hvit, men veldig glatt :)

  ReplyDelete
 21. Hei Nina. Så morsomt å se igjen denne reportasjen. For jeg også husker den godt, og ble helt bergtatt den gang jeg fant den (på 80-tallet engang, men husker ikke årgang... ) Jeg sparte på reportasjen (sammen med en reportasje fra kjøkkenet/spiseplassen i samme leilighet også... fra et annet nr. av Bonytt, tror jeg...) i min interiørmappe leeenge. Men så, i min iver etter "Mulberry-stilen" (andre halvdel av 90-tallet) ryddet jeg plass i mi interiørmappe til mer engelsk interiør, og kastet reportasjene!!! Tror du jeg har angret på det mang en gang...? Så det var virkelig morsomt å se bildene igjen (kunne vært tatt den dag idag... bortsett fra "bumsegardinene" kanskje... hihii). Jeg skulle så indelig gjerne ha sett hvordan hjemmet til denne fantastisk kreative damen ser ut idag.

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)