Monday, March 22, 2010

Melt down....

Jeg kjenner hagegalskapen tydelig våkne etter de siste dagers melt down-vær. Istiden er nok over for denne gang!
For å hjelpe på, har jeg strødd litt aske på snøen ett par steder, og i dag saltet jeg grusgangene mine. Jepp, vet det er lite miljøvennlig, men så lite som dette var i forhold til hva Mesta dynker asfalten med, så er det som en dråpe i havet.
Ble litt inspirert av Lene over å blogge om våren/sommerens planer, -men nå har jeg ikke tenkt å skrive om alle mine planer, for jeg har ikke tenkt å sitte oppe hele natten heller!
Bildet over er fra september i fjor, det under er fra begynnelsen april samme år.
Forskjellen er stor, men jeg fikk jo ikke gjort så innmari mye pga graviditeten og bekkenproblemene, og gav helt opp på høsten med alt regnet.
Under ahr jeg akkurat begynt å legge stein langs beddet som strekker seg fra innkjørselen, langs veien og frem til vår ekstra-innkjørsel (for store gule, dieseldrevne fartøyer)
Bildet under fant jeg på Andreas' sin PC, og er fra da han og Curt fylte på pukk i stiene mine.
Vi grov oss 40 cm ned, og fylte først opp med grov pukk, før vi singlet de opp.
Dette er i begynnelsen av juni, og Den hagegale poserer så vakkert i caps og vernesko på plena. (pukk = svintungt! men jeg grov stien fra "veikrysset" og helt frem til der Curt står for hånd da! Ville ikke at gravemaskina skulle ødelegge beddene mine!)
Jeg fikk anlagt ny plen og plantet i litt, men ikke lagt kantstein langs stiene fordi det ble litt tungt bare en måned før termin. Kjenner omtrent de sure oppstøtene bare jeg tenker på det....
Vakre elvastein, som vi kaller det (i allefall i Trøndelag) er det dårlig av på Nesjestranda, så mine er fra Orkla og to er fra Verma, gave fra en kollega i Parkvesenet. Må nok ett par turer til Orkdalen og besøke venner og hente mer stein til sommeren. Ingenting er som vakre, glatte steiner, særlig for en som er steingal.
Curt er ikke vanskelig å be når det gjelder å kjøre ting som brummer, -jo større dess bedre!
Her er det kvisthaugen til feriehus-naboen vår som ryker.
Hele området på denne siden av huset skulle under spaden min nå i mars, men det ligger 50 cm snø her enda, så noe hageplanering i mars ser det heller dårlig ut for.
PS fin husvegg? Tre strøk med maling + grunning er ikke nok!
Ja, det klør litt etter å begynne, og kroppen trenger virkelig litt fysisk arbeid nå etter en innmari lat vinter. Hagen er mitt eget helsestudio, og der andre putter penger inn i 3T og ProGym, legger jeg pengene i stein, og putter de i jorden.
I mai skal jeg også begynne å jobbe på gartneri igjen, og jeg krysser fingrene for god ansettelsesrabatt. ;)
For at mannen skal få være hjemme med Leon og motta full lønn, må jeg ut i 100% stilling i 10 uker. Da blir det mye vanskeligere for meg å ha åpen butikk så jevnt, men søsteren min har lovet å hjelpe meg de lørdagene jeg selv må jobbe, og håper på en fast fridag i uka. Litt dumt dette, men jeg rekner med at de aller fleste forstår.
Hagingen får jeg ta med hodelykt på natta. Gjort det før! ;)

15 comments:

 1. Utrolig flott hage! Stå på! Håper jeg kan få være med og følge alle hageplanene dine satt ut i live.
  Klem

  ReplyDelete
 2. Åååååh ja måtte det bli vår nå! Hagen min eller hva jeg nå skal kalle det er full av snø enda. Men det smelter godt da. ;o)
  Må nok ha noen hagetips av deg når jeg begynner å sette igang her. For her ere ingenting nå.

  Klem klem

  ReplyDelete
 3. Hei,du må vel bare ut i 100% jobb dersom du ønsker lønn,du kan gå hjemme men da uten penger fra nav ?!!

  anna

  ReplyDelete
 4. Herlig med et hageinnlegg igjen Nina! En formidabel innsats dere har gjort i haven, helt fantastisk at det kan bli så frodig på kort tid synes jeg. Vanligvis ser det jo litt pjuskete i nyplantet bed. Men dine ser ut som de har vært beplantet i flere i flere år :) Nydelig!!

  ReplyDelete
 5. Du ligger på lading du å ja.Marsen ble litt vel drøy nå synes jeg.I skrivende stun d er det -3 og stadig 10 cm snø her. Super surt.

  ReplyDelete
 6. Hva du får til i hagen er helt vidunderlig. Hagen din lever virkelig opp til paradis-navnet!! :o)

  Hm, ja - jeg trodde som Anna her, at man må ikke ut i 100%stiling for at pappa'n skal motta lønn, men da krever det jo at alt går rundt uten at du får full lønn! :o)Så, jeg skjønner veldig godt at det blir litt redusert i butikken. :o) Alt du rekker og får til uansett, er utrolig imponerende.

  Hihi, hodelykt på natta ja - jeg blir ikke overraska!! :o) Kjempebra at du faktisk har gjort det før - sneglejakt? liljebiller? :o)

  Håper du får en vidunderlig uke!!

  ReplyDelete
 7. Nina!!
  topp hage og et nydelig hjem! du er så kreativ og virkelig en inspirasjonskilde for andre:-) jeg håper å få til å besøke hagen din en gang, må vel overtale mannen til å ta ferietur til molde i sommer ;-)

  ha en fin dag, hilsen fast leser fra trøndelag!

  ReplyDelete
 8. Du er flink, det blir jo så fint! Har du nokre bileter frå hagen før du i det heile tatt gjorde noko?

  Eg hadde planar om å så plen no i mars, men snøen ligg framleis på marka så det får vente. I mellomtida har mannen i huset spadd hagen fri for kloakk (les om dette på bloggen). Eg gleder meg til våren, blomane, graset og fuglane som syng!

  ReplyDelete
 9. Så flott hage du har, og så flinke dere har vært. Blir nok en del prosjekter i år her og... Klem

  ReplyDelete
 10. Det finnes vel ikke problemer for deg Nina! Bare løsninger!
  Gleder meg til å se hos deg torsdag;)
  Skal bake kake jeg nå!
  Ha en fin dag;))

  ReplyDelete
 11. Så vakker hage du har! Blir inspirert av bildene, og gleder meg til å se gress igjen...
  Her snør det for fullt igjen i dag, tenker faktisk å ta noen bilder av min egen hage, som ligger gjemt under flere meter (enkelte steder) med snø...

  ReplyDelete
 12. Skjønna godt at du gler de te våren med den lekre hagen :)

  ReplyDelete
 13. Så fint du har det i hagen din, og så mange vakre blomster du har! :)

  ReplyDelete
 14. God kveld. Ligger en award til deg inne hos meg =)

  ReplyDelete
 15. God morgen:)
  På det tredje nederst bildet ditt, hva kaller man slik jern dings du har helt ved begynnelsen av plenen din?

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)