Sunday, March 28, 2010

Verdens undergang! Øyenvippene mine har havnet i søpla!!

Jeg har i forbindelse ved å havne høyere opp på disse blogglistene, sett litt nærmere på ett par blogger med høyt besøkstall. (-ikke de helt øverst)

Her finner jeg flere utrolig selvopptatte jenter som tydeligvis lett skaffer seg det de ønsker seg av klær, sminke og dillerier, uten å gjøre noe annet enn å sitte på rumpa foran PC'n.

De blogger hår, sminke og mote, og mener hele verden dreier seg om de, og syns det er mye viktigere å se flott ut på håret enn at det dør folk i Afrika. (Dette er ikke mine ord, men hentet fra en blogg!) Og de aller største bekymringene de har her i livet er slitte tupper etter ihjelbleket hår, og stor bruk av rettetang....

En ting er at det er rimelig stor ytringsfrihet her i blogglandia, og folk bestemmer selv hva de vil blogge om, en annen ting er at det finnes SÅ mange som gidder å sitte å lese dette hver dag, for det er utrolig mange i følge besøkstallene. Men det jeg er litt redd for er at andre jenter ser opp til disse overflatiske super-egoistene og ønsker å bli som de.

Jeg har jo ikke mindre enn tre jenter selv, og jeg ønker IKKE at de skal få forbilder som syns global oppvarming er topp fordi da blir det så mye varmere og deiligere i Norge, og at Earth Hour er noe forbanna tull.
Nei, får jeg døtre som tenker kun på seg selv, har shopping som hovedintresse og kritiserer alt de voksne gjør, da tar jeg med meg hele familien til å bo ett år på landsbygda i Afrika.

For hva blir det av ungdom som får alt servert opp i hendene, som opplever en slags kjendisstatus for å skrive svada på Nettet, og det alle mest fornuftige de gjør er å gå på do og drite?!
Hvor ofte er det at ungdom som lever dette livet klarer seg fint som voksen?

Det som mest sannsynlig skjer er at enten havner de i tv-program som Kaoskontroll eller Luksusfellen, -om de da ikke putter i seg alskens piller med smileansikt som IKKE er i slekt med fluortabeletten!

Jeg er av den oppfatning at det må settes krav til de unge. De må motiveres, lokkes og presses til å gjøre ting som ikke er så gøy. Å ha plikter og oppgaver for å oppnå det de har lyst til, men også belønnes godt for innsats på eget initiativ. Og jeg klarer liksom ikke å se for meg bloggeprinsessen på 14-15 år tønne oppvaskmaskina eller vaske badet fordi de kom på det selv....
Ikke at de vasker klærne sine selv heller!

Nei, da liker jeg heller moren til en bloggeprinsesse (som faktisk bor i egen leilighet, og bare var hjemme på besøk) som kastet 4 sett med kunstige øyevipper etter at datteren ikke ryddet, slik hun ba henne om! ;)
Det vil nok Nazi-mamma også gjøre, om prinsesse-mafiaen gjør det samme!

Måtte bare lette hjertet mitt for disse tankene.
Interiørblogg, sa du?
Her er litt kjøkken-greier!


28 comments:

 1. Æ ler mæ ihjel!!!! ha ha ha ha!!!! Og jeg melder meg inn i klubben din: 'Prinsesse-mafians motstandere'. Ha ha ha :)

  Og sier meg mer enn fornøyd med et lite kjøkkenbilde!!! Hi hi :)

  Ha en deilig påske!!!! :)

  Klemmer- LiljeHvit

  ReplyDelete
 2. Som jeg skulle sagt det selv :)
  God påske!

  ReplyDelete
 3. Bra skrevet!!
  Vet du, i går var jeg innim en av disse bloggerne. Av og til - en sjelden gang, hender det at jeg svipper innom av ren nysgjerrighet.

  I går ble jeg skikkelig sjokkert! Denne "på-topp-bloggeren" hadde lagt ut et bilde av en annen blogger og skrevet nedlatende ting om henne - for alle norges blogglesere! Jeg leste kommentarene og alle hadde skrevet seg enig å lo av henne på bildet.
  Jeg er rystet!! Hvor er foreldrene til slike barn, og hva har de gjort galt? Eller er det bare slik verden er blitt? Ja ikke vet jeg, men jeg syns det er skikkleig trist at en blogg blir brukt til å mobbe andre.

  Jeg er GLAD mine barn er så små enda at de ligger under dyna si kl 8 om kvelden!

  ReplyDelete
 4. Hei
  Tror nå helst at enkelte blogger blir lest, rett og slett for å se hva dumt vedkommende har hostet opp i dag. Vet at sønnen min leser en slik blogg, og at han ler rått over det som står på trykk. Selv har jeg sluttet å lese noen av bloggene her, som utleverer allt for mye av seg selv. Har ikke lyst å være kikker i andre sine liv / tragedier.
  gleder meg til våren, og når du begynner i hagen igjen! Er storlig imponert over hva du får til!Stor inspirasjonskilde:)
  Hilsen fast titter:)

  ReplyDelete
 5. Flott innlegg om dagens overfladiskhet. Jeg er enig med ganske mange andre som uttaler seg i media nå at vi må "tilbake til naturen" med jevne mellomrom for å få bena tilbake på jorda.

  Men fatt håp for fremtiden og ungdommen; alle er ikke like.Det avhenger nok mye av foreldrene og omgangskretsen. Min manns tre barnebarn er ikke overdrevent bortskjemte, og den eldste vil bli bilmekaniker, den mellomste (jente) har nok evner til å bli litt av hvert (selv om hun blogger nå på ungjenters vis), og yngstemann på 8 viser store evner som baker, sjauer, vedbærer, slu Monopolspiller osv. Det blir nok folk av dem!

  Etter alt alvoret vet jeg ikke om jeg tør å putte inn info om perlene på påskeegget mitt, men det får stå til:

  Perlepynten, ja :-o ... Der hadde jeg planlagt å bruke perle swirler som en kan få kjøpt ferdig. Men jeg hadde ikke noen i skuffen min, scrappebutikken var stengt og kreativiteten på topp!! Så jeg satte meg tålmodig ned, hadde på dråper av Glossy Accent i swirler, og limte på en og en halvperle. Nød lærer kvinner å bruke lim, eller hva det nå heter...
  GOD PÅSKE!

  ReplyDelete
 6. Mega bra! :O)

  Og innmari kosleige bilder fra earth hour.
  Legger du igjen en kommentar hos meg kan du vinne en liten overaskelse!
  Mumseklem fra Vibece :O)

  ReplyDelete
 7. Huff, jeg er glad jeg ikke har rotet meg bort i noen av disse bloggene. Tror jeg passer best til å lese interiør, hobby og hageblogger fri for innlegg om svada og bakvaskelse. Åsså er jeg enig med deg i at ungdommer må kunne ha noe annet å gjøre. Vi voksne har også en jobb å gjøre i forhold til dette; still krav, vis engasjemang og gi barn og unge allsidige erfaringer. Har forresten skrevet noen tanker om unger og muligheten til kreativitet i egen blogg i dag. Ønsker deg en fortsatt fin søndag, hilsen fru Strøm.

  ReplyDelete
 8. Hahaha!
  Genialt skrevet :D
  De jentene der har alt for mye fritid..

  ReplyDelete
 9. Hipp Hurra for dagen innlegg! :)
  Kunne ikke vært mere enig. God Påske!

  ReplyDelete
 10. Heeeelt enig med deg Nina, jeg gidder ikke gå innom slike blogger engang , vil ikke være med på å øke besøkstallene deres;) pluss at jeg ville nok fått litt for høyt blodtrykk av å lese det tullet som de syntes var viktig idag !! Hadde nok kasta mer en vippene om jeg var mor der i gården ;))

  Solskinnsklem fra Maren ;)

  ReplyDelete
 11. Bra sagt, og helt enig:) Om disse jentene er forbilder så er det rett og slett skummelt. Og de skal liksom passe på oss når vi blir gamle, og trenger noen til å passe på oss... Hjelpe meg...

  ReplyDelete
 12. Støtter fullt ut oppfatningen din, Nina! Veldig bra skrevet!

  Forøvrig riktig god påske til deg og dine :-)

  ReplyDelete
 13. Enig med deg. Når livet går under pga en brekt negel el noe annet viktig da er det ikke greit. Men de har måttet blitt oppdratt til og bli store egoister.
  Jeg mener barn og ungdom har godt av og bli stilt krav til, og det er ikke like morsomt alt en må gjøre. Sånn er livet.
  Ha en fin søndag.

  ReplyDelete
 14. Jeg er SÅ enig! Blir skremt når jeg leser om disse prinsessejentene som ikke klarer å tenke en tanke som rekker lenger enn egen nesetipp. Blir skremt når jeg ser at disse bloggerprinsessene har så enormt mange lesere, og hva det sier om dagens samfunn.
  Nei, jeg foretrekker heller blogger hvor man kan inspirere andre til å produsere og skape noe.
  Stå på!

  Klem

  ReplyDelete
 15. Hehe du får nå sagt det du;) Men jeg er ganske enig! Har selv tittet innom mange av de som er på topp ti for å se om det er noe jeg selv kan forbedre meg i med tanke på bloggingen og antall besøk/tilbakemeldinger på bloggen min, men jeg har klikka meg fort ut igjen med undring i blikket og skyhøye øyenbryn over hva jeg har lest. Men mulig det er jeg selv som begynner å dra på åran og dermed ikke klarer å fatte interesse i akkurat det de skriver om;)

  Gleder meg til å følge deg videre i den gryende våren, regner med at det blir masse inspirerende bilder du kommer til å dele med oss:) Ønsker deg en flott påske!

  ReplyDelete
 16. Temaet ditt i dag er kjempeviktig. Veldig bra at du tar deg tid til å skrive litt om det. Det er kjempeskummelt at desse overfladiske egobloggarane får så mykje makt i påvirkning som dei gjer. Eg trur mange foreldre må vakne opp og ta grep. Det er viktig å fokusere på dette. Det går utover både bloggarane sjølv, som eigentleg burde vore skjerma frå å framstå slik, og ikkje minst dei som td blir mobba gjennom bloggar og mange andre som lar seg påverke av haldningar. Nei, eg har nok meir tru på nazi-mamma-filosofi. Slett ikkje dumt med eit år i Afrika om det skulle bli nødvendig ;-). Helsing frå ei anna nazi-mamma.

  ReplyDelete
 17. Har bare en ting å si Nina ......utrolig bra innlegg :)

  Klem.........

  ReplyDelete
 18. Bra skrevet Nina:)Helt utrulig at blogger med et så overfladisk innhold kan være dem som bli mest lest.

  ReplyDelete
 19. Kloke ord !
  Jeg har selv tittet innom flere av de som er på topp 10/20 for å se om det er noe jeg selv kan forbedre meg i med tanke på bloggingen og antall besøk, men jeg har gått ut igjen med undring i blikket over hva jeg har lest.Slik vil ikke jeg blogge for å få flere lesere. Jeg syns det er mange riktig gode bloggere som skulle ha byttet plass med de mest besøkte "fjortisbloggene". Blogger hvor man faktisk lærer noe nyttig og får tips og ideer. Men , men . Smaken er som baken...heter det jo
  Klem i natten

  ReplyDelete
 20. Utrolig bra*e ler høyt* =)
  Jeg har akkurat oppdaget bloggen din å fryder meg!! Gleder meg til du begynner i hagen din, spørs om du skulle hatt de en tur innom min hage også, der e litt å ta tak i når det gjelder plen og dv beplanting! Men heldigvis er jeg glad i å være i hagen å da er det godt å ha en ispirasjonsblogg å vise til=)

  God påske=)

  Lisa Marie

  ReplyDelete
 21. Ler meg skakk!!! Sååå utrolig enig. Det virker som dagens ungdom har det litt for lett og er mer enn litt overfladiske. Gi dem en tupp i ræ.. og litt ansvar i heimen, så kanskje det er håp for noen av dem.

  Stå på og fortsett å lette ditt hjerte.

  Siri

  ReplyDelete
 22. Knalltøft Nina. Denne skulle vært sendt rundt til disse babydolls som sitter rundt om i det ganske land. Det verste er at det er voksne også som leser sidene deres HVER DAG! Bloggpuls hadde visstnok også denne VOE med på en liste her en dag. Hva i himmelens navn er det som er interessant inne hos henne .. for voksne???? skal vi liksom lære noe der inne ??

  fortsatt god påske.. det som er igjen av den :)

  ReplyDelete
 23. Hahahahahaha moro berta. Prøvde faktisk løsvipper på lørdag når vi skulle på det 80 tallspartyet, meeen neiii da tror du virkelig denna berta klarte det du da????? Ble med en prøving så gikk de i søpla tvært! At de dolledukkene gidder! Mohahahaaaaa

  Klem klem igjen. :o)))

  ReplyDelete
 24. Godt skrevet!! OG er såå enig med deg! Skremmende tenker jeg da... Usj og usj.. Ha en strålende dag!

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)