Friday, March 5, 2010

Slanke-sjokolade!

Bare innom og stempler, for å vise at det fremdeles er liv i meg, tross alt jeg føler meg mer oppbrukt enn noen gang tidligere.

Men de vise påstår jeg gjennomgår en detox-kur og kvitter meg med avfallstoff, derfor får jeg hodepine og blir trøtt.
Jeg er den første til å innrømme at det nok er ett stort lager av dritt i denne kroppen når hoveddrivstoffet er Pepsi, og jeg spiser mer Bounty enn brødskive, men jeg tror ikke på noe hokus-pokus alikevel, i allefall ikke når superkuren består av sjokolade!

Riktignok sunn sjokolade da, men ikke kan jeg fatte og begripe at sjokolade kan få kroppen min sunn og i turboform igjen etter denne kalde vinteren.
Nei, jeg tror det er fordi jeg har kuttet ut mine kjære vitaminer, og at min lille sønn nå vil stå opp klokken åtte på morgenen, og ikke sove til halv tolv, som tidligere....

Men jeg har lovet de som har så mye mer greie på hokus-pokus enn det jeg har, til å ikke spise vitaminene mine, og helle nedpå bøttevis av vann i to uker, for å se om det blir forndringer. I morgen har nemlig den første uka gått, og jeg syns ikke at sjokoladesuget har blitt noe særlig mindre, -i alle fall ikke de første 4 dagene, grøss og gru for da var det værre enn noen gang!

Saken er at jeg prøver hva som helst for å slippe trangen til å raide spiskammerset etter noe søtt (les sjokolade) etter klokken 21 om kvelden! Har lagt på meg 4 kilo denne vinteren, noe jeg aldri har gjort tidligere, og jeg er til tider altfor lat etter min egen, og samboerens mening.

Denne uken har vi begge spist sunt, (om du ikke rekner med mine 7 liter Pepsi og to pakker Oreo-Coocies) men superformen lar vente på seg.
Samboeren stekete opp 1,5 kg kyllingfilet i biter med en haug hvitløk og chilikrydder her en dag, så frokost og lunsj har vært lett blanding av dette:

Usedvanlig godt, særlig om man sløyfer smakløs pasta (ikke min favoritt!)
Som dere ser, så kan jeg også spise sunt, -men drikken til dette er ikke bloggifiserbart. Pepsi er min store last, avhengig av koffein som jeg er. Sånn er det når en ikke drikker vanlig kaffe....

Siden jeg ikke duger til så innmari mye i mine trøtte dager, holder det med å prøve nye ideér....

Holde hylleknekt og ta bilde med enn stort kamera samtidig er en utfordring, men sånn er det når man er hjemme alene.
Vi får håp det blir likar i mårra, og tusle opp til han som har sett en svært spennede film med en mann fra det ytre rom som nødlander i Norge på vikingetiden. Utrolig fasinerende elendig!
Til og med Andreas likte den ikke, enda han elsker aliens og store skytevåpen! (Det er faktisk helt seriørst at de har produsert en film med romskip, aliens og vikinger!! Outlander heter den! )

I går så vi derimot den siste Millenium-filmen, Luftslottet som sprengtes, og den var vel egentlig bedre enn boken, nesten.....
Som elsker å spise sjokolade til alle filmene samboern låner!

16 comments:

 1. Hey bert. ;o)

  Jeg leser bloggen din hver dag, det vet du vel???? hehe

  Sendte du varene mine i dag eller? Gleder meg som en unge til å få det i hus. Tenkte ha de bildene på soverommet, har enda ikke fått satt opp noen stæsj der enda. Bare tomme vegger. hehe

  Nattaklem fra meg <3

  ReplyDelete
 2. Når det gjelder å være tappet for energi denne vinteren, så melder jeg meg inn i klubben. Jeg kan til og med finne på å se på tv om jeg er hjemme en formiddag. Det har aldri skjedd før. Jeg har vært mye syk i vinter, og har en forkjølelse som ikke helt vil slippe taket. Den og jeg feirer 3 ukers jubileum nu. Slapp, trøtt, sliten, lei og uopplagt, der har du meg. Jeg har ikke tatt en eneste vitamin i vinter, og lurer på om dette er straffen.

  Men jeg går tur, det skal jeg ha. Bortsett fra et oppholde på ei uke, og da slo ryggen seg vrang. Jeg er avhengig av å komme meg ut så ofte som mulig, og det vil si omtrent hver dag. Og sjokolade spiser jeg bare i helgene.

  Men jeg har en plan. Tror jeg.

  Og du, Nina, kan nok trenge å ta det litt med ro. Kanskje få en jevnere rytme på dagene dine, og ta litt hensyn til deg selv og kroppen din. Komme deg ut i frisk luft, for det er godt for sjel og legeme. Jeg har stor tro på å gå en tur hver dag. Prøv det.

  ReplyDelete
 3. Heia Nina. Nå imponerer du meg også med sunn livsstil :)

  Jeg har et lite tips som min datter på 18 har brukt; nemlig krom fra helsekost-butikken. Det dempet søtsuget hennes veldig.

  Jeg var avhengig av brus som deg, men har kuttet den ut til fordel for vann med sitronskiver og solo og Imsdal.

  La meg høre hvordan det går da energiske du.

  Klem Ingunn

  ReplyDelete
 4. HEI! Med så store mengder Pepsi så er det ikke rart at du er sugen på sjokolade.....kroppen din blir utsatt for store svingninger i blodsukkeret (dette har ikke noe med diabetes å gjøre), og det eneste som kan hjelpe da er en avvenning av Pepsi, og dermed et stabilt blodsukker. Først da er det mulig å unngå det store søt-suget, og energien kommer garantert tilbake..... Lykke til!

  ReplyDelete
 5. God morgen.
  Jeg er ei av de som leser bloggen din men som er sløv med å legge igjen kommentarer.Det er for at jeg ikke har egen blogg men er inne på tanken.Jeg synes at du skriver så morsomt om det som er hverdagen til mange av oss flerbarnsmødre,rundt om kring da jeg selv er mor til tvillingjenter på 8.Beundrer til tider energien din med oppusning 4 barn egen bedrift og kjæreste så jeg forstår at tanken noen gang må gå tom...
  Vi går mot lysere tider da vi for trøste oss med det.
  Ha en flott lørdag med dine og jeg gleder meg til senere innlegg.
  Helgehilsen fra Gun Westad,Maura.

  ReplyDelete
 6. Hei
  Jeg har hørt om sjokoladen jeg også. Er invitert til Marie en kveld.
  jeg har vondt for og tro på sånne hokuspokus greier,men hvem vet. Men det som er sikkert er at det er noen som kjenner mye penger på det.
  Har gutten din sovet så lenge om dagene?? Han er snill han.
  ha en fin lørdag.
  Jeg har lest litt i Jl kjempebra blad.
  Klem

  ReplyDelete
 7. pepsi er min last også :(
  må vel kanskje prøve å gjøre noe med det..men ikke røyker jeg og ikke drikker jeg..noen laster må en jo ha ;)
  så heldig du er som har sovet så lenge på morgenen da..tvillinggutta våre har vært morgenfugler fra de var født for snart 5 år siden..5-6 tida..ja da er det morgen ofte hos oss ;)

  jeg har vært helt tom siden jula..julehandelen tok litt knekken på meg ;) men nå gleder jeg meg til våren..da våkner jeg til liv igjen!!!

  ha ei fin helg Nina..håper futten snart er tilbake i deg også ;)
  klem Anne♥♥♥

  ReplyDelete
 8. Hei
  Du er ikke den eneste som har pepsi og sjokolade som last, jeg er med.
  Jeg har nok også i løpet av det siste året lagt på meg litt, men prøver å ikke bry meg om hva andre tenker og sier om det. Jeg tenker at så lenge jeg har bra helse ellers og har en god hverdag så er det bra. Når det ikke er overvekt som gjør at en må gå ned i vekt så synes jeg det kanskje ikke er så nødvendig, det kan være godt å ha litt å ta av hvis en skulle bli syk. Jeg vet om noen som stadig har dette slankejaget, og etter hva jeg skjønner så er det ganske slitsom å ha de tankene surrende i hodet hele tiden.
  Nå er jo snart våren her, og det gjør godt for kroppen med sol og varme igjen. Da tenker jeg du spinner rundt med full fart igjen, Kan se ut som du har noen planer for sommeren.
  Nei, Nina...vi får passe på å kose oss så lenge vi kan. Nyte det gode liv med pepsi, sjokolade, god mat og godt selskap.
  Ha en fin helg.

  ReplyDelete
 9. Hei Nina..
  Det e ikkje så enkelt å slutte med dårlige vaner. Men der vikigste e vel at en prøva så godt en kan:) Så masse lykke te videre med de framover. Kyllingsalaten såg kjempegod ut. He akkurat ete det sjøl no te lunsj.
  Ha en fin helg Nina, og tenk på at no går vi mot vår:) :)

  Klem U

  ReplyDelete
 10. Hei :)

  Jeg vil anbefale deg å prøve krom tabeletter, de hjelper kjempe godt mot søtsuget.

  Det må være den sølvfargede esken som du kan kjøpe i helsekost butikken, den har jeg brukt i flere år og den hjelper.

  Ellers vil jeg minne deg på at jo mer sjokolade du spiser jo mer vil kroppen ha.

  Jeg har vært en skikkelig sjokolade spiser, totalt avhengig, så jeg vet hva jeg snakker om.

  Ha en fin helg :)

  Hilsen Anne Jorunn

  ReplyDelete
 11. Hei Nina
  Ser du er litt bekymert over din egen livsstil for øyeblikket, husker jeg ikke feil, så er du vel snart ute i hagen med rota opp og toppen ned og nesten ikke har tid til å spise!!! Tror det kan være lurt å ha noe å gå på!
  ps!
  Har hentet pakke på posten idag og hylleknektene var helt digg - takk for supert tips i innlegget idag om å plassere de i dørkarmen - hæli
  Ha en fin helg!!
  Helen

  ReplyDelete
 12. Heisan Nina !
  Med mine store erfaring med søtsug så måtte eg jo legga inn kommentar no. Kutt ut alle søt-saker (er ikkje sjokolade kjeks omtrent det samme som sjokolade trur du ? hehe)og brus. Etter ei veke går det fint. Då er min erfaring at søt suget etter kvart blir lågare og varer heilt til eg har spist alt for mykje søtsaker igjen og må ta ein ny runde med å kutta ut.... hehe Me har no hatt brus-fritt hus i to månader men må innrømma at det er ho mor som sakner det mest.... Lykke til Nina og ta helsa på alvor medan du enno kan !! Helsing meg som har prøvd litt forskjellig......

  ReplyDelete
 13. åh så herli å høre at flere slit me den sjokoladen å brusa :)
  ordentli sunt kosthold :P
  Han ska hatt juling han som fant opp begge delan! ;)
  Sa faktisk t "gubben" på mandagen at æ sku ikke spise sjokolade før vekta va hvertfall - 5 kg!
  Det varte helt t i dag :/
  *FlinkeTrine*, selvdisiplin så det hold *flire*

  Lykke til me rensekuren din :)
  Æ førr min del trur æ må låses inne på ett rom, å få tildelt mat når æ fortjene det! :P

  Ha en super lørdagskveld!

  Klæm Trine

  ReplyDelete
 14. tenkte å henge meg på å anbefale krom, men ser du har fått tipset alt:) Vel verdt et forsøk:) Lykke til:)

  ReplyDelete
 15. Jeg vil bare tipse deg om at du kan ta et tilskudd med krom. Fåes kjøpt på helskost. Veeeldig effektivt for å bli kvitt søtsuget. Jeg har god erfaring med det,men måtte ta litt større dose for å oppå effekt. En ting som er verdt å vite er at folk som har kroniske smerter tapper kromlagrene sine i kroppen,derfor trengs det påfyll av krom:)Jeg hører med under den kategorien;) Lykke til med sukker- avvenninga:) Jeg føler med deg;)

  ReplyDelete
 16. Får så dårlig samvittighet når eg et usunt. Eg ammar jo og tenker på all dritten junior får i seg. Mitt nye liv startar kvar mandag og tirsdagen er det slutt. Ingen viljestyrke.

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)