Saturday, November 10, 2012

Nok en utblåsning!

Jeg kom over en artikkel av psykolog Kristin Spitznogle på VG Pluss i går, og innholdet var så godt skrevet og velformulert at jeg anbefaler dere virkelig å lese det.

Temaet er Lolita, og modne menn..... (link)

Selv var jeg skånet for tilbud og slibrigheter via Internett da jeg var 14-15 år, ganske enkelt fordi vi ikke hadde dette, med jeg opplevde å bli grovt antastet av en 17 år eldre mann, som jeg hadde stor tillit til da jeg var 15. (-Jepp, like gammel som stefaren min, faktisk!)
Jeg spekulerte gang på gang, over hva jeg hadde gjort for at han skulle gjøre dette mot meg, -for jeg hadde bare SÅ stor skyldfølelse! Men sannheten er jo at jeg gjorde overhode ingenting, annet enn å si nei....

Unge jenter er lett bytte, fordi de tør ikke si noe til noen. En skal jo respektere og høre etter voksne! Jeg turde ikke å si det til noen, og benektet alt da jeg ble utspurt. Jeg syns det var så flaut, og skjønte ikke hvorfor det skjedde!
Det kan vel hende at denne episoden har satt sine spor i meg, for jeg utstår ikke intim kontakt med eldre menn! (Her er det ikke snakk om pleie & omsorg, altså for jeg vasker gladelig både ditt & datt på sykehjem!)

Da jeg i 2005, før Facebook, rotet rundt på nettsteder som Blink og Nettby, -og hva de nå enn het, for å opprette litt kontakt med venner etter at ungene hadde sovnet, ble jeg til stadighet kontaktet av menn jeg så på som gamle griser.
Jeg kan legge til at jeg da var 32 år, og slettes ingen Lolita, men jeg hadde heller INGEN interesse for menn på 45-55. Beklager!!!
Jeg så ut som en tenåring da jeg var flere og tyve, -til min da store forargelse. Ble spurt om legitimasjon på Polet da jeg skulle kjøpe vin for få år siden, -men hun trengte nok briller, men det var gøy! ;)
Uansett er dette det eldste profilbildet jeg fant nå, -trolig fra 2005, så det var sikkert dette som ble brukt på disse nettstedene.
Så med dårlig oppløsning, og ikke oppgitt alder, syns visst flere over 45 at dette var ei luggom pie. De trodde garantert ikke at dette var sliten trebarnsmor på langt over 30....?
Blæh!

(En annen historie er at hun der på profilbildet lurte en ung, 26-åring ut på date... ;) -Jeg har jo litt dobbeltmoral, -eller hva??)

Spitznogle skriver at fetisjen med unge jenter er ett kjent tenningsmønster til menn i alderen førti, eller eldre, og det henvises ofte til den midtlivskrisen en mann kan oppleve når hans maskulinitet står på hell.
Og det er dette jeg blir kvalm av.

Kvinner på deres egen alder ser vel ikke bra nok ut for de!?
-Hva med å studere sitt eget speilbilde??
Grå i håret, glissent ved issen og viker på størrelse med Trondheimsfjorden!
Ister rundt midjen og en smule hengepupper. Manboobies! -og kanskje en liten øl-vom?
-Ja, for dette har ungjentene lyst på!!

Nå er det selvsagt ikke alle som er like tragisk som min beskrivelse her, men jeg husker fremdeles noen av profilbildene.....

Min egen datter har nå blitt 14 år, og jeg er klar med balltreet om noen over 30 i det heletatt kikker for lenge på henne. Hun er veldig lik meg på flere måter, inkludert å se yngre ut enn det hun er, enda. Jeg er glad for at Facebook nå er hovedkanalen for sosial kontakt, og ser fordelen i at der opreres det med fult navn, og ikke kallenavn. Hva som foregår på de andre kanalene blir nok overvåket nøye fremover, men heldigvis har vi en temmelig åpen tone om akkurat den biten. (Håper iallefall det!)

Det er nå flere år siden sist gang jeg selv ble kontaktet av noen andre enn utlendinger på Nettet. Det tyder vel på bare en ting det! -Jeg har blitt for gammel!! ;)

Nå har jeg heldigvis en fremdeles ung og sprek samboer, -litt gråsprengt ved tinningene, men like kjekk, så jeg trenger det ikke! :) At jeg har en litt yngre mann, har vel litt mer med min mentale alder, enn utseede å gjøre, for selv er jeg ekstremt barnslig, og klarer hverken Sie Gubba, eller Vassendgutane. ;)
-Apropos Andreas, så tror jeg at jeg skal sjekke ut om min snart 40-årige kropp klarer å vekke noen drifter..... ;) -For jeg holder meg unna tenåringer, det finnes jo grenser!! ;)

GOD HELG!3 comments:

 1. Æsj ja, er den del eklinger der ute.. husker et godt fra nettby-tiden.. kan ikke fatte at de virkelig tror at så unge jenter vil ha noe fra dem i det hele tatt!!

  Ugh!

  Ha en fin helg,
  klem Jatte:)

  ReplyDelete
 2. Leste stykket og fikk assosiasjoner til Vågåsaken.....

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)